Νέα άφιξη: Το «καθημερινό ψωμί» του Βελγίου έφτασε και στην Αθήνα

Νέλλη Καλαμαρά
Νέα άφιξη: Το «καθημερινό ψωμί» του Βελγίου έφτασε και στην Αθήνα

Η διάσημη βελγική αλυσίδα bakery Le Pain Quotidien μόλις άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα και φέρνει μαζί τη διάσημη μπαγκέτα της και πολλά ακόμη.

Φρεσκοψημένα κρουασάν, αληθινό ψωμί, λαχταριστά κέικ, χειροποίητα spreads, αλλά και σούπες, κρύα και ζεστά πιάτα, απίθανα γλυκά και ποιοτικός καφές είναι μερικά από τα καλούδια που θα συναντήσουμε στο πρώτο κατάστημα Le Pain Quotidien της χώρας μας.

lepainquotidien-opening-0011.jpg

Το brand από το Βέλγιο που έχει αγαπηθεί σε 18 χώρες σε όλο τον κόσμο και ξεκίνησε τη λειτουργία του στις Βρυξέλλες το 1990, έφτασε πλέον και κοντά μας, ενώ στα εγκαίνια βρέθηκε και ο οραματιστής του brand και σεφ Alain Coumont, ο οποίος «έσπασε» την μπαγκέτα για το νέο κατάστημα, αλλά και η CEO του brand Annick Van Overstraeten και ο Βέλγος πρέσβης κ. Marc Calcoen.

Νέα άφιξη: Γεύση και μουσική σε απόλυτη αρμονία σε ένα νέο club restaurant στην Αθήνα

lepainquotidien-opening-0006.jpg

Το Le Pain Quotidien, που στα γαλλικά σημαίνει "καθημερινό ψωμί", αριθμεί πάνω από 200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και σκοπό έχει να μυήσει το αθηναϊκό κοινό στην απλότητα και αυθεντικότητα των υλικών. Ένα από τα χαρακτηριστικά των καταστημάτων σε κάθε γωνιά της γης είναι το μεγάλο τραπέζι που προτρέπει τους επισκέπτες να γευματίσουν μαζί και να νιώσουν σαν στο σπίτι τους, καθώς και τα signature προϊόντα του brand, όπως μαρμελάδες, spreads, granola κλπ, που είναι διαθέσιμα και για να προμηθευτούμε και για το σπίτι μας.

Νέα άφιξη: αυθεντική πίτσα ναπολιτάνα με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης στην καρδιά της Γλυφάδας

lepainquotidien-opening-0047.jpg

Το κατάστημα λειτουργεί σαν all day φούρνος, με έμφαση στο πρωινό, προσφέροντας κάθε μέρα φρέσκο ψωμί, καφέ και προϊόντα viennoiserie που παρασκευάζονται απο βιολογικές πρώτες ύλες. Κατά τη διάρκεια της μέρας διατίθενται και επιλογές ζεστών και κρύων πιάτων, όπως φρέσκιες σαλάτες, γευστικές σούπες, ομελέτες και scrambled eggs αλλά και οι tartines, σήμα κατατεθέν του brand, που είναι φτιαγμένες από φρέσκα και ποιοτικά υλικά.

lepainquotidien-opening-0010.jpg

Επίσης, υπάρχουν και πολλές λαχαριστές επιλογές σε προϊόντα patisserie. Το κατάστημα των 270τμ προς το παρόν λειτουργεί ως dine in και take away ενώ σύντομα θα προστεθεί και η επιλογή του delivery, ενώ σταδιακά πρόκειται να ανοίξουν και άλλα καταστήματα του brand στη χώρα μας.

Info: Ιοφώντος 31, Ιλίσια, 21 0725 8533. Ωράριο: 07:30 – 20:00