The Twenty One Restaurant & Bar: Το νέο κεφάλαιο

The Twenty One Restaurant & Bar: Το νέο κεφάλαιο

Νέα σελίδα για το The Twenty One Restaurant & Bar

Επανασχεδιασμένο και ριζικά ανανεωμένο το αγαπημένο εστιατόριο The Twenty One στην Κηφισιά, είναι το μέρος που πρέπει να επισκεφθείς αν εκτιμάς την αισθητική, την ποιότητα και τη γεύση.

Όταν το 2013 μια παρέα φίλων που γνωρίζονται από παιδιά, ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος Βαρβέρης, η Μαριάννα και ο Γρηγόρης Ψάλτης, αποφάσισαν να εκφράσουν την αγάπη τους για την σωστή αισθητική και το καλό φαγητό, κέρδισαν το στοίχημα δημιουργώντας ένα από τα «διαχρονικά» -πλέον- εστιατόρια όχι μόνο των βορείων προαστίων αλλά της Αθήνας. Έκτοτε το The Twenty One Restaurant & Bar έχει τους φανατικούς του που επιστρέφουν ξανά και ξανά…

Όμως οι συνεχείς αναζητήσεις των ιδιοκτητών για το καλύτερο φέρνουν φέτος κάτι νέο, διαφορετικό και ιδιαίτερα κομψό: Μέρος ενός συνολικότερου project, το εστιατόριο εντάσσεται πλέον στο πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο The Twenty One, όπου και στεγάζεται, για να αποτελέσει την καρδιά του. Σε ανοιχτή σύνδεση με τη reception διαμέσου ενός μπαρ και σε άμεση επικοινωνία με τον κήπο έχεις την αίσθηση ότι οι χώροι ρέουν.

Το interior design που έχει την υπογραφή του Στάμου Χονδροδήμου (IDLaboratorium), ακολουθεί τη γραμμή της σύγχρονης πολυτέλειας με διακριτικές αναφορές σε διάφορα στυλ, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός είναι κατά κύριο λόγο από τη Moda Bagno-Interni και το φωτισμό ανέλαβε η Αλεξάνδρα Μπογδάνου. Πηγή έμπνευσης η πλούσια χλωρίδα τόσο της περιοχής όσο και του ίδιου του υπέροχου κήπου, ο οποίος ήρθε πιο κοντά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ενώ ο υφιστάμενος ημιυπαίθριος χώρος του εστιατορίου αποτέλεσε το έναυσμα της ιδέας των greenhouses. Εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς οι εκλεκτικιστικές κατοικίες της Κηφισιάς από τα χρόνια της Belle Epoque που ενέπνευσαν τόσο την αναδιαμόρφωση του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, με τα σε στυλ Art Nouveau στοιχεία να δίνουν τον τόνο. Ιδιαίτερα μάρμαρα και ψηφίδες, φίνες ταπετσαρίες, βελούδινα υφάσματα, σοφιστικέ χρωματικοί τόνοι αλλά και μοντέρνα έργα τέχνης ενισχύουν αυτή την έκφραση καλαισθησίας που σπάνια συναντάς.

Όπως πάντα η κουζίνα του The Twenty One έχει ως αφετηρία τις εξαιρετικές πρώτες ύλες και τις ρίζες της στη Γαλλία με επιρροές από τη Μεσόγειο και την Ασία. Ο chef του εστιατορίου Νίκος Δήμητρας βασίζει τη φιλοσοφία του στη νόστιμη γεύση, τη σωστή τεχνική και την καλύτερη ποιότητα, προτείνοντας ένα μενού με κλασικά και μοντέρνα πιάτα, γεύσεις γνώριμες αλλά και νέες, ενώ το sushi menu αποτελεί δυνατό χαρτί. Οι Prime κοπές από εκλεκτά κρέατα, τα φρέσκα ψάρια και όλα τα προϊόντα που προέρχονται από επιλεγμένους προμηθευτές και μικρούς παραγωγούς είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς έρευνας για το καλύτερο και ταυτόχρονα ιδιαίτερο προϊόν. Επίσης το The Twenty One διαθέτει μια εντυπωσιακή wine list με επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο, τα καλύτερα spirits, ενώ για τα περίφημα cocktails του χρησιμοποιούνται συστατικά που ετοιμάζονται in house από φρέσκες πρώτες ύλες.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, ότι το The Twenty One προσελκύει ένα πολύ επιλεκτικό και εκλεκτικό κοινό, που το προτιμά σταθερά για ένα χαλαρό δείπνο με φίλους, meetings, ρομαντικές στιγμές, parties αλλά και για το κυριακάτικο brunch. Πόσο μάλλον τώρα.

The Twenty One Hotel - λίγα λόγια

Μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο στην καρδιά της Κηφισιάς, ανάμεσα σε αειθαλή δέντρα και πλούσια βλάστηση, το The Twenty One Hotel αλλάζει εξ’ολοκλήρου εικόνα και μεταμορφώνεται σε έναν από τους πιο ιδιαίτερους και με στυλ προορισμούς της Αθήνας.

Φυσική εξέλιξη της επιτυχίας του The Wild Hotel στη Μύκονο, το The Twenty One Hotel έχει την σφραγίδα του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη (Interni, Moda Bagno), του Γρηγόρη και της Μαριάννα Ψάλτη, δηλαδή της ομάδας φίλων που βρίσκονται πίσω από το αναγνωρισμένο The Twenty One Restaurant & Bar.

Το εκλεκτικό και επί της ουσίας design χαρακτηρίζει τα 21 δωμάτια, η πολυτέλεια απορρέει από τα υλικά, η σύνδεση με την τέχνη και η κοσμοπολίτικη αύρα είναι διάχυτες στην ατμόσφαιρα ενώ η χαλαρή αίσθηση και η κομψότητα σε όλα τα επίπεδα κυριαρχούν τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Η ευεργετική ηρεμία της φύσης, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες που προσφέρουν τα βόρεια προάστια (σε εγγύτητα με το Άλσος Κηφισιάς, Δάσος Συγγρού, Τατόι), τα δημιουργικά workshops αλλά και η όλη φιλοσοφία του ξενοδοχείου το καθιστούν έναν προορισμό απόδρασης και σημείο συνάντησης για ένα απαιτητικό κοινό, ομοϊδεάτες με κοινές απόψεις και αισθητική που ταξιδεύουν είτε για business είτε για αναψυχή.

Αυθεντικά σε χαρακτήρα και με μια διαφορετική προσέγγιση στη διακόσμηση, τα 21 δωμάτια διαθέτουν παράθυρα ή μικρές βεράντες που βλέπουν πράσινο, δίνοντας στη φύση το ρόλο που της αξίζει. Στους χώρους δένει αριστοτεχνικά το σύγχρονο design, με τις επιλεγμένες αντίκες και τα vintage αντικείμενα, εκφράζοντας απόλυτα την αισθητική του Αλέξανδρου και του Φίλιππου Βαρβέρη, την οποία πρεσβεύουν τόσο στο Interni όσο και στη Moda Bagno.

Σημείο εκκίνησης για τη διακόσμηση αποτέλεσε το τρισδιάστατο πλακάκι Punto, δημιουργία των Ronan και Erwan Bouroullec για τον οίκο Mutina, που δίνει τον χρωματικό τόνο, πρωταγωνιστώντας στους τοίχους. Οι λεπτομέρειες από σκούρο ξύλο και μπρούτζο παραπέμπουν στο πολυτελές παρελθόν των αρχοντικών της Κηφισιάς που αναβιώνει με διακριτικό, μοντέρνο πνεύμα. Αυτή η αίσθηση μιας νέας στυλιστικής ισορροπίας επεκτείνεται και στα μπάνια, ντυμένα με μάρμαρο και terrazzo και εξοπλισμένα με έπιπλα σε έντονο χρώμα - κίτρινο, μπλε, πράσινο. Ουσιαστικά, το ύφος αποπνέει την αστική αισθητική της περιοχής, χωρίς όμως νοσταλγία, αλλά μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο που εστιάζει στο παρόν. Όσο για την ατμόσφαιρα; Είναι κοσμοπολίτικη, χωρίς επιτήδευση, γαλήνια και σε άμεση επαφή με το περιβάλλον. Ένα μικρό ξενοδοχείο πολυτελές όσο και οικείο που προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στον επισκέπτη του.

The Twenty One

Μυκόνου 5 και Κολοκοτρώνη, Κηφισιά, 14562, τηλ. 210 6233521, info@thetwentyonehotel.com

www.thetwentyonehotel.com @thetwentyonehotel