Τρία απίθανα wine & gastro events που αξίζουν της προσοχής μας

Νέλλη Καλαμαρά
Τρία απίθανα wine & gastro events που αξίζουν της προσοχής μας

Τρία εξαιρετικά ενδιαφέροντα restaurant events διοργανώνονται στις 4 Απριλίου με δυνατά guests από Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και μοναδικά κρασιά, ανεβάζοντας το γευστικό ενδιαφέρον στην πόλη.

Τα γαστρονομικά και οινικά events πάντα ανεβάζουν το ενδιαφέρον, καθώς οι συνεργασίες με οινοποιεία και οι guest chefs είναι ο πιο μαγικός -και γευστικός- τρόπος να βιώσεις διαφορετικές από τα συνηθισμένα εμπειρίες στα αγαπημένα σου εστιατόρια. Έτσι αυτήν την Πέμπτη, στις 4 Απριλίου, έχουμε τρία διαφορετικά culinary events να σου προτείνουμε, ώστε εσύ να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο.

Η επιστροφή του Θοδωρή Παπανικολάου απογειώνει την ιταλική κουζίνα στα βόρεια προάστια

KKP_4259_web.jpg

Spin the Bottle στο Vezené

Το τέταρτο οινικό dinner Spin the Bottle πραγματοποιείται αυτήν την Πέμπτη στο Vezené, παρουσιάζοντας το Domaine Cachat Ocquidant από την Βουργουνδία. Η ομάδα του Άρη Βεζενέ έχει δημιουργήσει ένα μενού τεσσάρων σταδίων που είναι εμπνευσμένο από τις κλασσικές και πολύ αγαπημένες ποικιλίες Chardonnay και Pinot Noir. Με έμφαση στον πλούτο της θάλασσας, τα πιάτα έχουν βαθιά γεύση και κάθε υλικό τους είναι απόδειξη της εμμονής στη λεπτομέρεια με σκοπό την απόλυτη απόλαυση.

Το οικογενειακό boutique οινοποιείο Domaine Cachat Ocquidant με έδρα το Ladoix Serigny αποτελείται από 10 εκτάρια γης στους πρόποδες του λόφου του Corton τα οποία καλλιεργούνται με σεβασμό στο terroir και το περιβάλλον. Πέντε γενιές της οικογένειας έχουν εργαστεί με πάθος φτάνοντας την ποιότητα της κάθε ετικέτας τους στα υψηλά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα, και έχοντας κερδίσει τους οινόφιλους που αγαπούν τη Βουργουνδία και τα κρασιά της. Την βραδιά του Spin the Bottle θα δοκιμαστεί και το ιδιαίτερα σπάνιο Meursault, ένα Chardonnay που έρχεται ειδικά για τους καλεσμένους της βραδιάς.

Info: Βρασίδα 11, Αθήνα, 2107232002

zohos_8.jpg

Ο Βασίλης Μουρατίδης στο zohós

Το zohós, το νέο fine mezze concept στην καρδιά της Αθήνας, ανακοινώνει την έναρξη της σειράς "Side by Side" με βραδιές αφιερωμένες στη συνδημιουργία και την υψηλή γαστρονομία. Κάθε μήνα, ο Executive Chef Σάκης Βενέτης και ο Chef de Cuisine Χάρης Αντωνόπουλος, έρχονται “side by side” με έναν καταξιωμένο guest chef στην κουζίνα του zohós, δημιουργώντας ένα μοναδικό menu για μία και μόνο βραδιά.

Αύριο Πέμπτη λοιπόν, το zohós φιλοξενεί τον πολυβραβευμένο σεφ Βασίλη Μουρατίδη, δημιουργό των Moldee και Squirrel στη Χαλκιδική. Ο Βασίλης Μουρατίδης φημίζεται για την καινοτόμα ματιά του και την αγάπη του για τα φρέσκα υλικά εποχής. Το πρώτο pop-up menu του Side by Side υπόσχεται μια γευστική εμπειρία γεμάτη αντιθέσεις, φρεσκάδα και ελληνικότητα. Το γευστικό αυτό ταξίδι έχει ως συνοδοιπόρους, ανάλογα με τα πιάτα, μοναδικά κρασιά από το Κτήμα Βιβλία Χώρα, εκλεκτό χαβιάρι Thesauri Caviar και ολόφρεσκες φύτρες Masterzen.

Info: Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα, 2103370035

Μία ολοκαίνουρια άφιξη φέρνει old-school charm Νέας Υόρκης στην καρδιά της Κηφισιάς

Ark_Glyfada09223.jpg

Η Marie Simon στο ARK

Ο executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ταλαντούχα ομάδα του υποδέχονται την παγκοσμίως βραβευμένη pastry chef ζαχαροπλαστικής Marie Simon αυτήν την Πέμπτη στο ARK, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό μενού που αναβιώνει την αστική αθηναϊκή κουζίνα με μια πνοή γαλλικής εκλεπτυσμένης γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής. Κάθε μπουκιά αποτελεί ένα ταξίδι στο χρόνο και στον χώρο, ξυπνώντας μνήμες και ανακαλύπτοντας νέες αισθήσεις.

Η Marie Simon είναι βραβευμένη με τον τίτλο της «παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών» (Mondial Des Arts Sucrés, 2018) υπό την καθοδήγηση του Lilian Bonnefoi και του Thierry Bamas . Σήμερα, στην κορυφή της δικής της εταιρείας, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη ζαχαροπλαστική για επαγγελματίες και ιδιώτες, αλλά εργάζεται και ως ζαχαροπλάστης στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο L'Amaryllis στο Σεν Ρεμί.

Info: Γρ. Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 2108948882