Ένα ultra-cute ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη με αύρα από Παρίσι και κορυφαία υλικά

Νέλλη Καλαμαρά
Ένα ultra-cute ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη με αύρα από Παρίσι και κορυφαία υλικά

Δεν έχει πολύ καιρό που άνοιξε τις ροζ πόρτες του, όμως το Pâte et Crème έχει ήδη κλέψει την καρδιά των foodies της πόλης με τα υπέροχα γλυκά του και τις ψαγμένες τεχνικές του.

Όλοι αγαπάμε τα γλυκά, δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Όμως όταν είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά, με δημιουργικό πάθος και sophisticated τεχνικές τα αγαπάμε λίγο περισσότερο. Το πολύ χαριτωμένο Pâte et Crème δεν είναι απλώς ένα ζαχαροπλαστείο, αλλά ένα εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, όπου όλα φτιάχνονται εδώ και τίποτα δεν έρχεται έτοιμο.

Τρεις νέες αφίξεις τραβούν πάνω τους τα βλέμματα και ενθουσιάζουν τους foodies της πόλης

Pain-aux-Raisins.jpg

Από τα θεσπέσια γαλλικά κρουασάν μέχρι τις λαχταριστές τούρτες και από τα σπιτικά cakes μέχρι τα κολασμένα προφιτερόλ, ό,τι υπάρχει μέσα στις φροντισμένες βιτρίνες είναι φτιαγμένο αποκλειστικά με φυσικές και υψηλού επιπέδου πρώτες ύλες, χωρίς κανέναν συμβιβασμό σε θέματα τόσο ποιότητας όσο και γεύσης.

Κορυφαία ελληνικά μπαρ στο πρώτο cocktail festival της Μεσσηνίας και όχι μόνο

Zaxaroplasteio.jpg

Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη, αλλά τα υλικά παίζουν τεράστιο ρόλο, γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Pâte et Crème χρησιμοποιούν premium σοκολάτες, γαλλικό βούτυρο ΠΟΠ, φυσική βανίλια και δεν αφήνουν έτοιμα μείγματα, σκόνες και συντηρητικά να περάσουν την πόρτα του εργαστηρίου τους. Η βάση των δημιουργών εδώ είναι η γαλλική ζαχαροπλαστική και γι’ αυτό εφαρμόζουν sophisticated τεχνικές στην παρασκευή των γλυκών τους, όμως δεν λείπουν και οι επιρροές από την χώρα μας αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, αφού δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργία.

Pasta-ananas-karyda.jpg

Εμείς λατρέψαμε τις πάστες, τόσο τις κλασσικές όπως η all time classic Αμυγδάλου όσο και τις πιο ιδιαίτερες, όπως η εικονιζόμενη Ανανάς-Καρύδα αλλά και η Peanut.

arta-Framboise.jpg

Για να μη μιλήσουμε για τις τάρτες, με την τάρτα Φιστίκι με αληθινά φιστίκια και την πανέμορφη Framboise να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Toyrta-sokolata-galaktos.jpg

Οι τούρτες βγαίνουν σε δύο μεγέθη, για να μπορούν όλοι να βρουν αυτό που ψάχνουν, και σε απίθανες γεύσεις, τόσο κλασσικές όσο και πιο ψαγμένες. Για τους λάτρεις των εξωτικών γεύσεων πάντως εμείς προτείνουμε την tropical με Passion Fruit και Mango.

Millefeuille.jpg

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως στο Pâte et Crème θα ζήσεις μία εμπειρία που δύσκολα θα συναντήσεις αλλού στην πόλη, αυτή του a la minute γλυκού, αφού ορισμένες από τις δημιουργίες τους φτιάχνονται τη στιγμή που τα παραγγέλνουμε, όπως το Millefeuille ή το Εκμέκ.

Lait-Caramel-Praline.jpg

Τέλος μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το Lait Caramel Praline ένα κολασμένο κέρασμα γεμάτο με πληθωρική πραλίνα και καραμέλα, που εμένα τουλάχιστον έγινε το αγαπημένο μου.

Kerasmata-Rocher.jpg

Και το ίδιο ισχύει και για τα χειροποίητα Rocher που προσφέρονται σε γεύσεις φιστίκι, πραλίνα, μαύρη σοκολάτα και εμείς προτείνουμε να τα πάρεις από όλα. Όλες τις παραπάνω και τις πολλές ακόμη δημιουργίες του Pâte et Crème τις βρίσκουμε τόσο στο ζαχαροπλαστείο του εργαστηρίου στην Άνω Κυψέλη όσο και μέσω του e-shop τους.

Info: Καρτερίας 16 Αθήνα (Άνω Κυψέλη), 2114222171, www.patecreme.gr