Ο Leandro Carreira στην Αθήνα για ένα 4 hands dinner με farm to table φιλοσοφία

Νέλλη Καλαμαρά
Ο Leandro Carreira στην Αθήνα για ένα 4 hands dinner με farm to table φιλοσοφία

Την Τετάρτη 22 Μαΐου ο βραβευμένος Πέτρος Δήμας καλωσορίζει στην κουζίνα του Makris Athens τον διάσημο Πορτογάλο σεφ Leandro Carreira.

Το εστιατόριο Makris Athens έχει ήδη δείξει την τεράστια δυναμική και τις σοβαρές προοπτικές του από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, ενώ ακόμη δεν έχει κλείσει τον πρώτο του χρόνο στην πόλη. Με την farm to table φιλοσοφία στον πυρήνα της ύπαρξής του και τον εξαιρετικό Πέτρο Δήμα στο τιμόνι του, το νέο εστιατόριο δεν σταματά να εκπλήσσει ευχάριστα τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Τέσσερα ηχηρά guests που θα συζητηθούν σε Αθήνα, Σαντορίνη και Σύρο

210804_TheSeaTheSea_Portraits_52.jpg

Ο Leandro Carreira

Στο πλαίσιο των μοναδικών εμπειριών που θέλει να προσφέρει το εστιατόριο και ο σεφ του, ετοιμάζει το πρώτο του 4 hands dinner με guest chef τον καταξιωμένο Leandro Carreira. Πιο συγκεκριμένα την Τετάρτη, 22 Μαΐου, το Makris Athens μας προσκαλεί σε μια εκλεκτή γαστρονομική περιπέτεια. Το event θα συνδυάσει τη μαεστρία δύο αναγνωρισμένων σεφ, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό μενού που υπόσχεται να μας σαγηνεύσει.

Τρεις νέες αφίξεις τραβούν πάνω τους τα βλέμματα και ενθουσιάζουν τους foodies της πόλης

KKP_6933-Edit_web.jpg

Ο Πέτρος Δήμας

Ο chef Patron, Πέτρος Δήμας, καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τον Πορτογάλο σεφ Leandro Carreira σε αυτήν τη μοναδική συνεργασία. Το γαστριμαργικό ταξίδι του Leandro Carreira συμπεριλαμβάνει διάσημα εστιατόρια με αστέρια Michelin, ξεκινώντας από το εστιατόριο Mugaritz του Andoni Luis Aduriz στην Ισπανία, το Viajante του Nuno Mendes στο Λονδίνο, ενώ το πιο πρόσφατο επίτευγμά του είναι το The Sea, The Sea Chef's Table στο Haggerston του Λονδίνου, μετά το opening του The Sea, The Sea seafood bar & terrace στο Chelsea το 2019.

KKP_6891-Edit_web.jpg

Με την κοινή αγάπη τους για τη φιλοσοφία farm-to-table, οι σεφ Πέτρος Δήμας και Leandro Carreira θα συνδυάσουν τις γνώσεις, τις τεχνικές και τις δεξιότητές τους για να σχεδιάσουν ένα ξεχωριστό μενού, αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη ημέρα, που θα αναδείξει την αυθεντικότητα και την ποιότητα των πρώτων υλών, όπως οι κόκκινες ελληνικές γαρίδες, τα ελληνικά τυριά, αλλά και premium wagyu A5 Kogoshima.

Info: Άστιγγος 10, Αθήνα, 216 004 7777