Ο Darren Aronofsky πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο Darren Aronofsky πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο  διακεκριμένος αμερικανος σκηνοθετης Darren Aronofsky επιλέχθηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ανοίγει φέτος τις πύλες του στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ο σκηνοθέτης Darren Aronofsky θα επιτελέσει πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ που ξεκινά στις 31 Αύγουστου και ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όπως επισημαίνεται από την ανακοίνωση ο σκηνοθέτης αποτελεί μια από της σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου σινεμά.

Ο σκηνοθετης το 2006 είχε πρωτοσυμμετάσχει με το ονειρικό «The Fountain» στο ιταλικό φεστιβαλ, το 2008 είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι με την ταινία του «The Wrestler», ενώ ο «Μαύρος Κύκνος» είχε προβληθεί στην εναρκτήρια τελετή της περσινής Μόστρα.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ επαίνεσαν τον Arnonofsky χαρακτηρίζοντας τον ως ένα βασικό στοιχείο του σύγχρονου κινηματογράφου, το έργο του οποίου συνεχώς ασχολείται με την εξέλιξη και τις μεταλλάξεις των διαφορετικών εκφάνσεων της τέχνης.