Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Επτά νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αύριο στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Μια ρομαντική κομεντί, ένα δραματικό θρίλερ, μια blockbuster-ική περιπέτεια, ένα καθαρόαιμο δράμα, ένα διεθνές δράμα, μια μαύρη κωμωδία με δραματικά στοιχεία αλλά και αρκετή περιπέτεια και ένα ντοκιμαντέρ, απαρτίζουν τη λίστα των ταινιών που θα αρχίσουν να προβάλλονται από αύριο στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Όποια κι αν είναι τα γούστα σας αλλά και η διάθεσή σας, αυτή την εβδομάδα υπάρχει κάτι για όλους.

Αρχής γενομένης με το «Brighton Rock» του Rowan Joffe, με πρωταγωνιστές τον Sam Riley και την Andrea Riseborough, αλλά και «μορφές» του βρετανικού κινηματογράφου όπως ο John Hurt, η Helen Mirren και ο Andy Serkis, ένα δραματικό θρίλερ γύρω από μια ύποπτη υπόθεση φόνου που εμπλέκει τόσο θέματα θρησκείας όσο και τον αντισυμβατικό έρωτα ενός ζευγαριού.

Το «Chalet Girl», από την άλλη, είναι μια εντελώς κλασική ρομαντική κομεντί στο παραδοσιακό πρότυπο του Hollywood, με ένα αγοροκόριτσο που αγαπά το snowboard αλλά αναγκάζεται να πιάσει δουλειά στο σαλέ του πατέρα της. Εκεί προσπαθεί να ενταχθεί στον γκλαμουράτο τρόπο ζωής, χωρίς μεγάλη επιτυχία, μέχρι που γνωρίζει το αφεντικό της, ο οποίος τυχαίνει να είναι έξυπνος, κούκλος και πνευματώδης. Η Felicity Jones παίζει την αντισυμβατική Kim, ενώ στον ρόλο του γοητευτικού Jonny βρίσκεται ο «πολύς» Ed Westwick, γνωστότερος ως «Chuck Bass» στο τηλεοπτικό «Gossip Girl».

Η Diane Kruger και η Ludivine Sagnier, πρωταγωνιστούν στο γαλλικό δραματικό φιλμ «Lily Sometimes», το οποίο αφηγείται την ιστορία της μικρής, ασυμβίβαστης Lily, η οποία τάσσεται υπό την προστασία της μεγαλύτερη αδερφής της, όταν η μητέρα τους πεθαίνει. Στο «The Children of Diyarbakir», δύο νεαρά αδέρφια από το Κουρδιστάν μένουν επίσης χωρίς οικογένεια, μετά τη δολοφονία των γονιών τους από κάποιο μέλος των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας, και αναγκάζονται να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στους δρόμους του Diyarbakir.

To «Balada Triste (The Last Circus)», είναι μια άγρια αλλά ξεκαρδιστική ταινία που προβάλει την φύση των πολιτικών διαμαχών στη σύγχρονη ιστορία της Ισπανίας, με έναν μεταφορικό, ξεχωριστό, τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα. Ο σκηνοθέτης Alex de la Iglesia, πηγαίνει πίσω στα μέσα του '90 και χρησιμοποιεί ένα τσίρκο και τους εργάτες μέσα σε αυτό, οι οποίοι υποχρεούνται να βοηθήσουν τον Δημοκρατικό στρατό στον πόλεμο ενάντια στο Εθνικό Μέτωπο, για να παρουσιάσει με μεταφορικό τρόπο τις επιπτώσεις του Ισπανικού Εμφυλίου και τα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο.

Για το τέλος μένουν δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ταινίες, για να κλείσει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Η μία, είναι το πέμπτο μέρος της πασίγνωστης, πλέον, περιπετειώδους σειράς ταινιών με γρήγορα αυτοκίνητα και σκληροτράχηλα αρσενικά, The Fast and the Furious, με τίτλο «Fast Five» και πρωταγωνιστές, για άλλη μια φορά, τους Vin Diesel, Paul Walker, Ludacris και Jordana Brewster.

Η άλλη, είναι το ρώσικο ντοκιμαντέρ «Ο Αληθινός Φασισμός», του Μιχαήλ Ρομ, το οποίο γυρίστηκε το 1965 και αποτελεί την πιο «δημοφιλή» αντιπολεμική ταινία όλων των εποχών, η οποία μέσα από μια ψυχολογική κυρίως ερμηνεία, αγγίζει το ζήτημα του φασισμού και κρίνει με καυστικό τρόπο τόσο τους θύτες όσο και τα θύματα.

Καλές προβολές.