Ο Philip Seymour Hoffman ασπάζεται τη Σαϊεντολογία

Ο Philip Seymour Hoffman ασπάζεται τη Σαϊεντολογία

Ευτυχώς για αυτόν, αλλά και για όσους τον εκτιμούμαι, όχι στη πραγματικότητα, αλλά για χάρη της νέας ταινίας του Paul Thomas Anderson.

Ο ντόρος που γίνεται τα τελευταία χρόνια με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, τα διάσημα ονόματα που ακολουθούν σε όλο και μεγαλύτερους αριθμούς τις αρχές της, η παραφιλολογία γύρω από τους πραγματικούς στόχους της, τα υποτιθέμενα παιχνίδια εξουσίας που παίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των ναών της και ότι άλλο ακολουθεί το «βαρύ» όνομα αυτής της θρησκευτικής οργάνωσης, πρόκειται να μαζευτούν όλα σε ένα φιλμ υπό τις οδηγίες και τη σκηνοθετική ματιά του Paul Thomas Anderson («Magnolia», «There Will Be Blood»).

Ο σκηνοθέτης είχε το σενάριο της ταινίας έτοιμο από το 2009, αλλά έμεινε στο ράφι μέχρι και σήμερα, όπου μετά από έναν «πόλεμο» προσφορών, η εταιρεία παραγωγής των αδερφών Weinstein κατάφερε να αγοράσει τα δικαιώματα. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο και προς το παρόν η ταινία δεν έχει τίτλο, αυτό όμως που την κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι το γεγονός πως τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Philip Seymour Hoffman. Ο Hoffman, θα υποδυθεί έναν βετεράνο του πολέμου που αποφασίζει γύρω στα '50s να ιδρύσει μια θρησκεία, έχοντας ως μαθητή και δεύτερο στην ιεραρχία, έναν νεαρό ονόματι Freddie, τον οποίο θα παίξει ο Joaquin Phoenix.

Τίποτα από αυτά δεν είναι τυχαίο, βέβαια, μιας και ο πραγματικός ιδρυτής της Σαϊεντολογίας, L. Ron Hubbart, υπηρέτησε στο αμερικάνικο ναυτικό κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και, αφού πήρε εξιτήριο από το στρατιωτικό νοσοκομείο, ίδρυσε το 1952 τη θρησκευτική οργάνωση.

Ο Anderson, ο οποίος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σκηνοθέτες της γενιάς του, με οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σκηνοθετικά και συγγραφικά προσόντα του, έχει σκοπό να επιτεθεί κατά μέτωπο στο θρησκευτικό σύστημα της Σαϊεντολογίας και να αποκαλύψει εκ των έσω την αλήθεια γύρω από αυτήν.

Ξέρουμε από τώρα δυο-τρία άτομα που δεν θα περάσουν ούτε απ' έξω από τις αίθουσες που θα παίζεται η ταινία, όταν κυκλοφορήσει. Ναι, εσένα κοιτάζουμε Tom.