To κόκκινο χαλί στρώθηκε σήμερα στις Κάννες

To κόκκινο χαλί στρώθηκε σήμερα στις Κάννες

Οι Κάννες ντύνονται με επίσημο ένδυμα και περιμένουν τους καλεσμένους. Σήμερα είναι η πρεμιέρα του υπέρλαμπρου κινηματογραφικού φεστιβάλ, που για πολλούς ξεπερνάει σε λάμψη ακόμα και τα Όσκαρ.

Στις ηλιόλουστες Κάννες όλοι οι celebrities συρρέουν φορώντας τα καλά τους. Το 64ο Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει γνωστούς σκηνοθέτες και λαμπερούς σταρ, όπως είναι οι Robert De Niro, Sean Penn, Johnny Depp, Penelope Cruz, Uma Therman και Brad Pitt, Monica Belucci.. όλη η αφρόκρεμα δηλαδή στη Ριβιέρα!

Η έναρξη θα γίνει με τη νέα ταινία του Woody Allen «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», την οποία θα παρακολουθήσει και η Carla Bruni μετά του συζύγου της Nicolas Sarkozy. Να θυμίσουμε ότι η Bruni πρωταγωνιστεί στην ταινία. Ο Sarkozy φαίνεται να έχει την τιμητική του πάντως, μιας και εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί το (όχι ιδιαίτερα κολακευτικό για τον ίδιο) «La Conquete,» που περιγράφει την άνοδό του στην εξουσία και την εκλογή στην Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας το 2007. Πικάντικο!

Περιμένουμε επίσης τις ταινίες «Tree of Life» (με Brad Pitt και Sean Penn), «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» (με Johnny Depp), «Melancholia» του Trier και «La piel que habito» του Perdo Almodovar.

Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι τιμώμενη χώρα φέτος στις Κάννες είναι η ταλαιπωρημένη Αίγυπτος με αναδρομή στο σινεμά της, σε μια χειρονομία υποστήριξης σε ένα λαό που πασχίζει να αυτονομηθεί πολιτικά.

Το Φεστιβάλ των Καννών θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 22 Μαΐου και κλείνει αυλαία με την Catherine Deneve και την ταινία «The Beloved». Κρατούμε προς το παρόν την υπέροχη αφίσα του με την Faye Dunaway και περιμένουμε να χαθούμε στην προκλητική του λάμψη.