Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Μικρή η σημερινή σοδειά των νέων ταινιών που κάνουν πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, όταν όμως παίζει το όνομα του Johnny Depp ανάμεσά τους, μικρό και το κακό.

Μόλις τρεις νέες ταινίες «ανεβαίνουν» από σήμερα στους κινηματογράφους της χώρας, με την εξής, όμως, ιδιομορφία. Οι δύο από αυτές είναι επανεκδόσεις παλιών κλασικών ταινιών, του '30 και του '80 αντίστοιχα, ενώ η τρίτη είναι ένα από τα μεγαλύτερα blockbusters όλων των εποχών –και μάλιστα το τέταρτο μέρος του. Πιο αναλυτικά:

Ο Jack Sparrow επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για την τέταρτη ταινία των Πειρατών της Καραϊβικής με τίτλο «Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides» («Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα νερά») και ο Johnny Depp υπόσχεται να παραδώσει μια ακόμα ημίτρελη και ξεκαρδιστική ερμηνεία, ασχέτως αν η ταινία πλέον έχει κουράσει. Ο Sparrow θα βρεθεί μπλεγμένος ξανά, αυτή τη φορά εξαιτίας της παλιάς του αγαπημένης Αντζέλικα (Penelope Cruz), η οποία τον παγιδεύει στα δίχτυα του αρχιπειρατή Μαυρογένη (Ian McShane), με σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν για να βρουν τη θρυλική Πηγή της Αιώνιας Νιότης. Στη πορεία του ταξιδιού μπλέκονται ο Κάπτεν Μπαρμπόσα (Geoffrey Rush) και μια πάνοπλη ισπανική αρμάδα, καθώς και κάποιες γοργόνες. Ο Rob Marshall πίσω από τη κάμερα για άλλη μια φορά και η θρυλική φιγούρα του Keith Richards στον ρόλο του πατέρα του Sparrow για να δώσει το απαραίτητο «ροκ» στοιχείο.

Στη συνέχεια, πάμε πίσω σε μια παραγωγή του 1929, της περιόδου του βωβού κινηματογράφου, και στην ιστορία της γαλλο-πρωσικής σύγκρουσης του 1871, όπου τα γεγονότα που συνέβησαν οδήγησαν στην λαϊκή εξέγερση, τη δημιουργία και τη συντριβή της Παρισινής Κομμούνας. «Novyy Vavilon» («Η Νέα Βαβυλώνα») ο τίτλος, και αν σας ενδιαφέρει η κινηματογραφική τεχνική του γερμανικού εξπρεσιονισμού, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να τη δείτε στο μεγαλείο της.

Τέλος, οι -ίσως- πιο ταλαντούχοι κωμικοί που έχουν πατήσει πόδι σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, οι Monty Pythons, έρχονται για μια επίσκεψη από το 1983, με το «The Meaning Of Life» («Το Νόημα της Ζωής»). Οι απαράμιλλοι Βρετανοί δανείζονται της «επτά ηλικιακές φάσεις του ανθρώπου» κατά τον Σαίξπηρ και δημιουργούν επτά αντίστοιχα σκετς που περιγράφουν τη ζωή, από τη γέννηση μέχρι τα γεράματα και τον θάνατο. Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle και 107 λεπτά αυθεντικής κωμικής ευφυΐας.

Καλές προβολές.