«50/50»: Μπορείς να γελάσεις με τον καρκίνο;

«50/50»: Μπορείς να γελάσεις με τον καρκίνο;

Δεν μπορείς να κάνεις πλάκα με τον καρκίνο. Εκτός κι αν είσαι ο Joseph-Gordon Levitt και ο Seth Rogen.

Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ασθένεια τόσο σοβαρή όσο ο καρκίνος, τα πράγματα δεν είναι εύκολα και, σίγουρα, δεν είναι αστεία. Όταν όμως ασχολούνται με το θέμα ένας εξαιρετικός κωμικός, ένας ταλαντούχος, πολλά υποσχόμενος, ανερχόμενος ηθοποιός και ένας σεναριογράφος που πάλεψε με την ασθένεια αλλά δεν έχασε το χιούμορ του, η κατάσταση αλλάζει.

Στο «50/50», μια νέα τρυφερή κωμωδία για την επάρατη νόσο –ναι, κι όμως γίνεται- ο Joseph Gordon-Levitt υποδύεται τον Adam, ο οποίος μαθαίνει πως έχει καρκίνο και οι πιθανότητες να επιζήσει είναι 50/50. Με τη βοήθεια του φίλου του Kyle, τον οποίο υποδύεται ο Seth Rogen («Superbad», «Pineapple Express», «The 40 Year Old Virgin»), και αφού ξεπερνά το αρχικό σοκ, καταφέρνει να αποδεχτεί την κατάστασή του και να την αντιμετωπίσει με το μόνο πράγμα που έχει στο χέρι του. Χιούμορ.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην αληθινή ιστορία και τις εμπειρίες του φίλου του Rogen, Will Reiser, ο οποίος και το έχει γράψει, ενώ την παραγωγή ανέλαβε ο ίδιος ο Rogen. Το «50/50» θα βγει στις αίθουσες τον Σεπτέμβριο και, αν κρίνουμε από το trailer, μάλλον δεν θα ξέρουμε από τι να κλάψουμε. Από το γέλιο ή από την τρυφερή ματιά της ταινίας πάνω σε ένα όχι και τόσο τρυφερό θέμα.