Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Έξι νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες, για κάθε γούστο και διάθεση.

Έχουμε και λέμε: Η συνέχεια μιας δημοφιλούς «αντρικής» κωμωδίας, ένα δράμα, το δεύτερο μέρος μιας ξεκαρδιστικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, μια γαλλική κομεντί, ένα θρίλερ και η επανέκδοση μιας κλασσικής ελληνικής κωμωδίας είναι οι ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν από σήμερα και μέχρι τις 8 Ιουνίου στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας. Χρόνο, διάθεση και, καλώς ή κακώς, χρήματα να έχετε και οι κινηματογράφοι σας περιμένουν.

«Hangover Part II»
Η συνέχεια της απίστευτα επιτυχημένης κωμωδίας «The Hangover» είναι σίγουρο πως θα σπάσει τα ταμεία, ακόμα και αν η επανάληψη στοιχείων από το πρώτο μέρος είναι εμφανής. Αυτή τη φορά, η αντροπαρέα επισκέπτεται την Μπανγκόκ για τον γάμο του Στου, με αποτέλεσμα δυο μέρες πριν τον γάμο και μετά από ένα ξέφρενο πάρτι, οι τρεις από τους τέσσερις να ξυπνήσουν, για άλλη μια φορά, σε ένα άγνωστο μέρος, χωρίς να θυμούνται τι έχει συμβεί. Το ότι το tagline της ταινίας «The wolfpack is back» μεταφράστηκε από την ελληνική διανομή ως «το παρεόνι επιστρέφει», προτιμούμαι να το αφήσουμε ασχολίαστο.

«Η Απίστευτη Αλήθεια για τη Βασίλισσα Ρακέλα» («The Amazing Truth About Queen Raquela»)
Ένα οδοιπορικό σε λογική, σχεδόν, ντοκιμαντέρ, για τις τρανσέξουαλ τις Νοτιοανατολικής Ασίας, δοσμένο με αρκετό χιούμορ αλλά και συναισθηματισμό. Η Ρακέλα είναι μια Φιλιππινέζα τρανσέξουαλ που εργάζεται σαν πόρνη αλλά και σε μια ιστοσελίδα με πορνό περιεχόμενο, αλλά προσπαθεί να ξεφύγει από τη ζωή της και να πάει στο Παρίσι να ζήσει το όνειρό της.

«Kung Fu Panda 2»
Ο απίστευτος Πο, το αξιολάτρευτο πάντα που γνωρίσαμε στη πρώτη ταινία, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά ως μέλος της ομάδας των Υπέροχων Πέντε, ώστε να σώσει την τέχνη του kung fu, την οποία απειλεί να αφανίσει ο σατανικός Άρχοντας Σεν. Για παιδιά και για μεγαλύτερα «παιδιά».

«Πες Μου Το Όνομά Σου» («Les Nom Des Gens»)
Μια διασκεδαστική και αρκετά σέξι πολιτική κομεντί, για τον έρωτα ανάμεσα σε έναν σαραντάρη επιστήμονα και μια δυναμική ακτιβίστρια, η οποία κάνει σεξ με του πολιτικούς αντιπάλους της για να τους αλλάξει την ιδεολογία, και οι αμοιβαίες προκαταλήψεις τους που τους εμποδίζουν να ζήσουν την αγάπη τους. Η ταινία απέσπασε το Σεζάρ σεναρίου και Α' Γυναικείου ρόλου.

«Ο Θάλαμος του Τρόμου» («The Ward»)
Ο θρυλικός μετρ των ταινιών τρόμου Τζον Κάρπεντερ επιστρέφει με ένα θρίλερ που ακολουθεί όλες τις κλασικές συνταγές του είδους, χωρίς να προσφέρει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές. Μια νεαρή κοπέλα κλείνεται σε ψυχιατρείο με την κατηγορία του εμπρησμού. Κατά τη προσπάθειά της, όμως, να δραπετεύσει, διαπιστώνει πως η πτέρυγα στην οποία βρίσκεται κρύβει κάποια επικίνδυνα μυστικά.

«Μάθε Παιδί Μου Γράμματα»
Η επανέκδοση μιας ταινίας που γνώρισε τεράστια επιτυχία όταν βγήκε το 1981, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Μαραγκού, με τους Βασίλη Διαμαντόπουλο, Άννα Μαντζουράνη, Νίκο Καλογερόπουλο και Κώστα Τσάκωνα. Στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα, σε ένα χωριό της Αρκαδίας, ένα μνημείο πεσόντων της Κατοχής φέρνει σε σύγκρουση έναν συντηρητικό δάσκαλο με την οικογένειά του. Απολαυστικές ερμηνείες σε μια ταινία κάπως ξεπερασμένη πλέον για τα δεδομένα της εποχής μας.