Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Το καλοκαίρι μπαίνει δυναμικά με μια μείξη νέων και παλιών ταινιών, που είναι ό,τι πρέπει για ένα θερινό σινεμαδάκι.

Πολλές οι επιλογές για αυτή την εβδομάδα, που μυρίζει επιτέλους έντονο καλοκαιρινό άρωμα.

Χ-Men: H Πρώτη Γενιά - Στις αρχές της δεκαετίας του '60 στις Η.Π.Α. πριν ο Charles Xavier (James McAvoy) κι ο Erik Lensherr (Michael Fassbender) γίνουν γνωστοί ως Professor X και Magneto αντίστοιχα, ήταν δύο νεαροί που ανακάλυπταν τις υπεράνθρωπες δυνάμεις τους. Προτού γίνουν ορκισμένοι εχθροί ήταν στενοί φίλοι, που συνεργάζονταν για να αποτρέψουν τον πυρηνικό όλεθρο. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Matthew Vaughn, ενώ στο cast παρατηρείται συνωστισμός από ανερχόμενους αστέρες (James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Rose Byrne, January Jones, Zoe Kravitz).

YoYo: H κλασική ταινία του Pierre Etaix συμμετείχε το 1965 στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Γιογιό, έναν δισεκατομμυριούχο, o οποίος, αν και έχει όλα όσα κάποιος μπορεί να φανταστεί, δεν είναι ευτυχισμένος. Ερωτεύεται μια όμορφη χορεύτρια ενός τσίρκου και τελικά την ακολουθεί. Ο γιος τους που θα γίνει διάσημος θα επιχειρήσει να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Pierre Etaix είναι ένας μεγάλος δημιουργός ευρέως φάσματος, που πέρα από τις ταινίες του έχει εκφραστεί με κάθε μορφή τέχνης- ζωγραφική, συγγραφή θεατρικών έργων και υποκριτική.

The Party: Ένας από τους καλύτερους κωμικούς όλων των εποχών, ο Peter Sellers, μεταμορφώνεται σε έναν Ινδό που γίνεται ο απόλυτος γκαφατζής ενός χλιδάτου πάρτι. Τα σκηνικά περνούν στην ιστορία και το γέλιο ρέει άφθονο, μιας και ο Ινδός κομπάρσος προσκαλείται κατά τύχη σε ένα λαμπερό πάρτι και καταλήγει να το καταστρέψει ολοσχερώς! Το χάος δεν αργεί να έρθει αναδεινύοντας μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών.

From Prada to Nada: Μια ρομαντική κομεντί του Angel Garcia που επικεντρώνεται σε δύο αδερφές. Τα κορίτσια μένουν σε μια έπαυλη και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να ψωνίζουν ακριβά ρούχα. Όταν ο πατέρας τους πεθαίνει ξαφνικά, εκείνες αναγκάζονται να προσαρμόζονται σε ένα καινούριο και καθόλου εύκολο περιβάλλον καθώς και να εξοικειθούν με τη μεξικλάνικη κουλτουρα, την οποία απαρνο΄νταν μέχρι τότε. Μια εύκοη ταινία για όσους θέλουν να περάσουν ένα ευχάριστο δίωρο.

Prom: Οι μαθητές ενός γυμνασίου στο Μίσιγκαν βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της, πράγμα που σημαίνει πως ο πολυαναμενόμενος αποχαιρετιστήριος χορός των τελειοφοίτων είναι κοντά. Η Nova Prescott έχει βάλει τα δυνατά της ώστε ο φετινός χορός να είναι και ο καλύτερος που έχει διεξαχθεί ποτέ στο σχολείο της. Απρόοπτα και ερωτικά σκιρτήματα θα αναστατώσουν τις εξελίξεις και θα δημιουργήσουν νέες σχέσεις και συναισθήματα.

If...: Ένας έφηβος μαθητής ενός αυστηρού βρετανικού σχολείου αρρένων τη δεκαετία του '60 είναι μαζί με την παρέα του τα πιο αντισυμβατικά αγόρια της τάξης. Το σχολείο είναι ένας οργανωμένος, σκληρός μικρόκοσμος με αφέντες και δούλους και, φυσικά, αυστηρές παιδαγωγικές μεθόδους, που περιλαμβάνουν ξύλο με σανίδα! Συγκρούσειςμε τους αρχές του σχολείου, αυστηρές πρακτικές εκπαίδευσης και η επανάσταση του '60 ξεκινάει. Η αντικουλτούρα του Lindsay Andersonτωνν επανέρχεται σε επανέκδοση και αποδεικνύει ότι δεν έχει χάσει τίποτα απολύτως από την ελευθερία της.

Συνοικία το Όνειρο: Η ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη επιστρέφει στα Πετράλωνα, 50 χρόνια μετά από τη δημιουργία της. Σε μία φτωχογειτονιά της Αθήνας ο Ρίκος, που μόλις αποφυλακίστηκε, προσπαθεί να βγάλει χρήματα, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη του βλέπει άλλους άνδρες, και ο αδερφός της προσπαθεί να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας. Ο Ρίκος θα σκαρφιστεί μια δουλειά, αλλά θα ξοδέψει τα συγκεντρωμένα χρήματα. Μια ταινία κλασική που αφήνει το δικό της στίγμα στον Ελληνικό κινηματογράφο.