Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας.

Λιγότερες από την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετές όμως για να καλύψουν τα όποια γούστα. Τέσσερις νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται από σήμερα στις σκοτεινές αίθουσες, αλλά και στα θερινά σινεμά, τρεις καινούργιες και μία, υποχρεωτική πλέον, επανέκδοση που φέρνει λίγη από τη λάμψη της χρυσής εποχής του Hollywood.

Το Χρίσμα («Animal Kingdom»)
Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους για τον Αυστραλό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Μισό, ο οποίος έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε φεστιβάλ για τις μικρού μήκους ταινίες του. Όταν η μητέρα του 17χρονου Τζέι πεθαίνει, αυτός μετακομίζει στο σπίτι της γιαγιάς και των θείων του, οι οποίοι είναι μπλεγμένοι σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών. Σύντομα η ζωή του θα διχαστεί ανάμεσα στα συμφέροντα της οικογένειάς του και τις πιέσεις που δέχεται από την αστυνομία. Συγκλονιστικό οικογενειακό δράμα που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ του Sundance.

Η Περίπτωση Λάρι Κράουν («Larry Crowne»)
Μια κλασική ρομαντική κομεντί με δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του Hollywood, τον Tom Hanks και την Julia Roberts, και αρκετά στοιχεία από την επίκαιρη οικονομική κρίση. Όταν ο Λάρι Κράουν απολύεται από τη δουλειά του και βρίσκεται πνιγμένος στα χρέη, αποφασίζει να αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Επιστρέφει στα θρανία και αρχίζει να γνωρίζει καινούργιους ανθρώπους, διαφορετικούς από αυτούς που έκανε παρέα μέχρι τώρα, και κάπου στη πορεία αρχίζει να ερωτεύεται την καθηγήτριά του. Ο Hanks, μάλιστα, εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία, την παραγωγή αλλά και το σενάριο, σε συνεργασία με την Νία Βαρντάλος.

Η Λεωφόρος της Δύσης («Sunset Boulevard»)
Ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του κλασικού αμερικάνικου κινηματογράφου, με τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, έντεκα υποψηφιότητες και τρία Όσκαρ, από τον μεγάλο σκηνοθέτη Μπίλι Γουάιλντερ. Μια πρώην σταρ του σινεμά πείθεται από έναν αριβίστα σεναριογράφο να τον πάρει υπό την προστασία της με αντάλλαγμα ένα σενάριο που θα της εξασφαλίσει την επιστροφή της στη μεγάλη οθόνη. Όταν όμως αυτός ερωτευτεί μια νεραή κοπέλα, αυτή δεν θα τον αφήσει να την εγκαταλείψει εύκολα.

Transformers 3 («Transformers: Dark Of The Moon»)
Ο ορισμός του κινηματογραφικού υπερθεάματος, με πέντε γραμμές σεναρίου και υποτυπώδεις ερμηνείες, επιστρέφει για το τρίτο και ίσως τελευταίο μέρος του, για όσους διασκεδάζουν βλέποντας για 2μιση ώρες επικές εκρήξεις και μάχες μεταξύ τεράστιων ρομπότ και ανθρώπων. Ο Σαμ (Shia LaBeouf) αποφοίτησε από το κολέγιο και έχει πλέον μια κανονική ζωή, αλλά η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την Αμερική δεν τον βοηθά στο να βρει δουλειά. Όταν όμως ένα προσσεληνωμένο διαστημόπλοιο από τον πλανήτη Σάμπερτρον, την πατρίδα των Transformers, θα φέρει στην επιφάνεια ένα μυστικό που ήταν καλά φυλαγμένο για χρόνια, και ένας νέος πόλεμος μεταξύ των Ότομποτς και των Ντισέπτικονς θα ξεκινήσει με πεδίο μάχης τη Γη, η ανθρωπότητα θα χρειαστεί και πάλι τη βοήθεια του Σαμ για να τη βγάλει καθαρή.