Ο Al Pacino στον ρόλο του διάσημου μουσικού παραγωγού και μετέπειτα δολοφόνου, Phil Spector.

Ο Al Pacino στον ρόλο του διάσημου μουσικού παραγωγού και μετέπειτα δολοφόνου, Phil Spector.

Ο διάσημος ηθοποιός ξεκίνησε τα γυρίσματα για τη νέα βιογραφική ταινία πάνω στη ζωή του αμφιλεγόμενου παραγωγού.

spector

Πριν περίπου ένα χρόνο είχε γίνει γνωστό πως ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης David Mamet είχε σκοπό να γυρίσει μια ταινία για το καλωδιακό κανάλι HBO, γύρω από τη ζωή του διάσημου μουσικού παραγωγού Phil Spector και το τραγικό συμβάν της δολοφονίας της Lana Clarkson το 2003 που τον έκλεισε στη φυλακή για 19 χρόνια. Σαν να μην ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα η ίδια η ιστορία, στην πορεία ανακοινώθηκε πως τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα αναλάμβανε ο Al Pacino.

Τα γυρίσματα της βιογραφικής ταινίας, η οποία δεν έχει ακόμα επίσημο τίτλο, ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες και οι πρώτες φωτογραφίες που διέρρευσαν από το πλατό παρουσιάζουν έναν μεταμορφωμένο Al Pacino, μέσα στο πετσί και την εμφάνιση του διαβόητου παραγωγού.



Ο Phil Spector, 70 χρονών σήμερα, έχει υπάρξει ένας από τους σπουδαιότερους παραγωγούς της μουσικής βιομηχανίας (έχοντας συνεργαστεί με ονόματα όπως οι Beatles, οι Ramones, η Tina Turner κ.α.) και εκτίει αυτή τη στιγμή ελάχιστη ποινή φυλάκισης 19 χρόνων για την δολοφονία της Lana Clarkson, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι του το 2003. Το ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτή τη ταινία είναι πως ο σκηνοθέτης David Mamet πιστεύει στην αθωότητα του Spector και κατά πάσα πιθανότητα θα υποστηρίξει αυτή του την άποψη και στο σενάριο, κάνοντάς την σίγουρα ένα αρκετά αμφιλεγόμενο project πριν καν ξεκινήσει να προβάλλεται.

Η Bette Midler μπήκε επίσης στην ομάδα, ως η δικηγόρος του Spector, Linda Kenney. Όσο για τον Pacino και την δική του άποψη γύρω από την ενοχή του μουσικού παραγωγού, ο ατζέντης του ηθοποιού, John Burnham είπε πως ο πελάτης του «απλώς είδε έναν πολύ ενδιαφέροντα χαρακτήρα για να υποδυθεί».