Βληχή: Η επίσκεψη της Emma Stone στην Ελλάδα για την ταινία που γυρίστηκε στην Τήνο

Νατάσσα Σχοινά
Βληχή: Η επίσκεψη της Emma Stone στην Ελλάδα για την ταινία που γυρίστηκε στην Τήνο
Η Emma Stone στην επίσημη προβολή της ταινίας «Βληχή» Credit: AP Photo/Thanassis Stavrakis Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Η ηθοποιός βρίσκεται από χθες το βράδυ στη χώρα και εμείς καταγράψαμε ό,τι έχει κάνει τις τελευταίες 24 ώρες.

Η άφιξη της Emma Stone στην Ελλάδα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στη showbiz. H Χολιγουντιανή ηθοποιός που μετράει χρόνια συνεργασίας με τον Γιώργο Λάνθιμο, μπορεί να έχει γίνει μέχρι και meme στα social media για το γεγονός ότι παρακολούθησε αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ, όμως, ο λόγος που βρίσκεται στην Αθήνα είναι καθαρά κινηματογραφικός.

Η ταινία «Bleat» / «Βληχή» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Stone πρωταγωνιστεί μαζί με τον Γάλλο ηθοποιό Damien Bonnard (Les Misérables, Dunkirk) στην ασπρόμαυρη ταινία μικρού μήκους «Bleat» / «Βληχή» που δημιουργήθηκε για την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον Οργανισμό Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEON στα πλαίσια του προγράμματος «The Artist on the Composer» -το οποίο συνδυάζει το έργο σύγχρονων εικαστικών, σκηνοθετών και παραγωγών που πρωτοπορούν με ζωντανή εκτέλεση οργανικής μουσικής-.

Η πρώτη προβολή του πρότζεκτ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (σ.σ. Το ΙΣΝ στήριξε το έργο με δωρεά του).

Η ταινία «Bleat» γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο και το μουσικό της κομμάτι αποτελείται από έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ σε μεταγραφές του Κνουτ Νίστετ και Τοσίο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά από τους σολίστ Αγγελίνα Τκάτσεβα στο τσίμπελ, Γου Γουέι στο σενγκ, το Κουαρτέτο «Μαρία Κάλλας» και τη Χορωδία της ΕΡΤ.

Η Emma Stone έδωσε το παρών στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλευρό του Γιώργου Λάνθιμου, φορώντας ένα κοστούμι με V-neck και πέδιλα, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έχει ετοιμάσει άλλη μία ταινία με τον επιτυχημένο Έλληνα σκηνοθέτη. Το «Poor Things» βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Alasdair Gray από το 1992 και είναι ουσιαστικά μία γυναικεία μεταφορά του Frankestein, στο οποίο η σταρ υποδύεται την Belle Baxter, μία γυναίκα που έχει έρθει πίσω στη ζωή από έναν επιστήμονα. Στο cast συμμετέχουν επίσης οι Mark Ruffalo, Willem Dafoe, Margaret Qualley, Ramy Youssef και Jerrod Carmichael. Προς το παρόν, δεν έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας.