7 facts για τον Spider-Man με τον Tobey Maguire που μόνο οι πραγματικοί φανς γνωρίζουν

Νατάσσα Σχοινά
7 facts για τον Spider-Man με τον Tobey Maguire που μόνο οι πραγματικοί φανς γνωρίζουν

Ο Maguire, για παράδειγμα, δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Peter Parker.

Η Marvel Comics έχει κυκλοφορήσει πολλούς χαρακτήρες ανά τα χρόνια, αλλά ο Peter Parker aka Spider-Man ανήκει μόνιμα στις πιο αγαπημένες επιλογές είτε στα κόμικς είτε στον κινηματογράφο. Σήμερα το πρόγραμμα της τηλεόρασης, έχει Spider-Man 3 (2007) στον ANT1, δηλαδή την απεικόνιση του ήρωα υπό τη σκηνοθετική ματιά του Sam Raimi και κάπως έτσι συγκεντρώσαμε μερικά από τα facts πίσω από τη δημιουργία του franchise του σκηνοθέτη.

7 facts για το Spider-Man του Sam Raimi

#1 Χρειάστηκαν 17 χρόνια για να φτιάξουν την ταινία Spider-Man. Τα δικαιώματα της ταινίας αγόρασε από τη Marvel η Cannon Films, έπειτα τα πούλησε στην 21st Century Films, έπειτα μεταφέρθηκαν στην Carolco Pictures, στη συνέχεια στην MGM και τελικά πήγαν στη Sony Pictures που κυκλοφόρησε την ταινία μέσω της Columbia Pictures το 2002.

#2 Όταν τα δικαιώματα του Spider-Man πήγαν στην Carolco Pictures, εκείνοι προσέγγισαν τον James Cameron να την αναλάβει. Φαντάσου να γινόταν…

#3 Όταν τα δικαιώματα πήγαν στην Columbia Pictures, εκείνοι είχαν πολλούς διάσημους σκηνοθέτες στο μυαλό τους, όπως τον Roland Emmerich, τον Chris Columbus και τον David Fincher.

#4 Υπάρχει διαφορά σε μία σημαντική λεπτομέρεια στα κόμικς και στις ταινίες. Ενώ στα κόμικς ο Parker κατασκευάζει μόνος του έναν μηχανισμό με τον οποίο πετάει ιστό αράχνης από τα χέρια χρησιμοποιώντας ένα πολύ ισχυρό υγρό, ο Cameron σκέφτηκε οι ιστοί να δημιουργούνται από το αίμα του Peter. Ο Raimi λάτρεψε την ιδέα και την κράτησε στις ταινίες του.

spider_man_3_facts11.jpg

#5 Ο Tobey Maguire δεν ήταν η πρώτη επιλογή του στούντιο για τον ρόλο του Spider-Man. Η Columbia αρχικά σκέφτηκε ηθοποιούς, όπως Colin Farrell, Heath Ledger, Ewan McGregor, Scott Speedman και Wes Bentley.

#6 Υπάρχουν σκηνές όπου ο Spider-Man που βλέπουμε δεν είναι ο Maguire αλλά CGI (Computer Generated Imagery). Η σκηνή όπου ο Peter πηδάει στον αέρα και κρατιέται με τους ιστούς από τα κτίρια της Νέας Υόρκης είναι φτιαγμένη με υπολογιστές και ξεγέλασε μέχρι και τος προέδρους της Columbia και της Sony -Amy Pascal και John Calley αντίστοιχα-.

#7 Η πρώτη ταινία περιλάμβανε μία σκηνή με τους Δίδυμους Πύργους αλλά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αφαιρέθηκε από το τελικό αποτέλεσμα.