Ο Moon Knight είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της Marvel

Νατάσσα Σχοινά
Ο Moon Knight είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της Marvel

Η σειρά θα είναι μία από τις πολλές που θα υπάρχουν στο Disney+ τον Ιούνιο και αξίζουν μία θέση στο πρόγραμμα.

Με συνολικά κέρδη που ξεπερνούν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ξέραμε ότι το σύμπαν της Marvel θα επεκτεινόταν κάποια στιγμή και στη μικρή οθόνη. Άλλωστε, με την άνοδο των συνδρομητικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια, ο κόσμος είναι πιο συντονισμένος από ποτέ στην τηλεόραση, στο laptop, ακόμα και στο κινητό. Και η άφιξη του Disney+ τον Ιούνιο όλα δείχνουν πως θα εντείνει την κατάσταση.

Η Disney και η θυγατρική της, Marvel, έχουν λανσάρει μερικές από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου και μία προς μία θα είναι διαθέσιμες στη νέα συνδρομητική πλατφόρμα. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγεται και η σειρά «Moon Knight» με τον Oscar Isaac, που το τελευταίο διάστημα έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο hot θέματα του τομέα.

Ποια είναι η ιστορία του Moon Knight

Η ιστορία θέλει τον Steven Grant, έναν υπάλληλο σε gift shop μουσείου, να παθαίνει ξαφνικά blackout και έπειτα να μη θυμάται τίποτα για όσα έχουν συμβεί στο ενδιάμεσο. Μέσα στον τρόμο του, καταλήγει να δένει τον εαυτό του στο κρεβάτι το βράδυ και να προσπαθεί να μείνει ξάγρυπνος μήπως και καταφέρει να ελέγξει αυτό που γίνεται το βράδυ. Μάταια.

Αυτό που ουσιαστικά αποδεικνύεται είναι ότι έχει λάβει υπεράνθρωπες δυνάμεις από τον Αιγυπτιακό θεό του φεγγαριού, Khonshu, κάτι που αποδεικνύεται να είναι ευχή και κατάρα.

***Η συνέχεια περιλαμβάνει spoilers για όλη τη σειρά***

Ο Moon Knight είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του MCU κι αυτό γιατί ουσιαστικά ακροβατεί κάπου ανάμεσα στον ήρωα και στον αντιήρωα. Η ανάμειξη των Αιγυπτιακών θεοτήτων -γιατί, ναι εμφανίζονται κι άλλες πέρα από τον Khonshu- δίνει ένα διαφορετικό υπόβαθρο στην ιστορία και σε βάζει και σε μία διαδικασία να ψάχνεις παράλληλα την ώρα που παρακολουθείς.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ωστόσο, είναι και η βάση της ύπαρξης του χαρακτήρα. Ο Steven Grant με τον οποίο αρχίζει η σειρά αποδεικνύεται πως δεν είναι παρά μία άλλη προσωπικότητα του Marc Spector, ενός ανθρώπου που λόγω της τραυματικής παιδικής του ηλικίας κατέληξε να αναπτύξει πολλαπλές προσωπικότητες για να μπορέσει να διαχειριστεί τις ενοχές για τον θάνατο του αδερφού του. Ενοχές τις οποίες τροφοδοτούσε και ενίσχυε η μαμά του, κάνοντας το παιδί να μην μπορεί πια να αντέξει τον ίδιο του τον εαυτό.

O Marc, πριν φτάσει να γίνει Moon Knight, ήταν στρατιωτικός, υπηρετώντας, μάλιστα, σε πολλούς πολέμους, σε έναν από τους οποίους βρέθηκε ένα βήμα πριν τον θάνατο. Εκεί ήταν που ο Khonsu τού έκανε την πρόταση να τον σώσει και σε ανταπόδοση ο Marc να γίνει ο πολεμιστής του και αυτός που εφαρμόζει τον «Νόμο» του.

Ο Moon Knight δεν είναι, λοιπόν, απλώς ένας χαρακτήρας που έγινε (αντι)ήρωας για να εφαρμόσει δικαιοσύνη. Πρόκειται για μία πολύπλευρη φυσιογνωμία με ένα παρελθόν που ουσιαστικά είναι μέρος του παρόντος. Και του μέλλοντος, αν κρίνουμε από το τέλος, όπου προμηνύεται η ανάπτυξη άλλης μίας προσωπικότητας με τη βοήθεια του Khonshu.

Η ιστορία του Marc Spector φτάνει οπτικά στην οθόνη με τη βοήθεια του σκηνοθέτη Mohamed Diab, ο οποίος αξιοποίησε εξαιρετικά τον Isaac, τον villain Ethan Hawke -που όσο ωριμάζει τόσο περισσότερο σε εκπλήσσει με την ποιότητα της υποκριτικής του- και τη May Calamawy, ώστε να μεταφέρει στον θεατή αυτήν την επική, μυστηριακή ατμόσφαιρα της ιστορίας.