Elvis: Όλοι οι λόγοι για τους οποίους θέλουμε να δούμε την ταινία του «βασιλιά της Δυτικής Bop»

Νατάσσα Σχοινά
Elvis: Όλοι οι λόγοι για τους οποίους θέλουμε να δούμε την ταινία του «βασιλιά της Δυτικής Bop»

Ο «Mr. Sideburns» έρχεται στη μεγάλη οθόνη και μαζί του και ο πλατωνικός έρωτας κάθε κοριτσιού της γενιάς του.

Αν ανέφερες ποτέ το όνομα «Elvis» στη μαμά μου, δε θα έπαιρνες αμέσως απάντηση με λέξεις. Η καθιερωμένη της αντίδραση ήταν δύο δευτερολέπτων σιγή και έπειτα ένα νοσταλγικό χαμόγελο σαν να σκεφτόταν τον πρώτο της, αθώο και πλατωνικό έρωτα. Ίσως αυτό ήταν κατά μία έννοια για πολλά κορίτσια της εποχής του που τον έβλεπαν να τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή αλλά κυρίως που άκουγαν αυτήν «γεμάτη» φωνή που όμοιά της μάλλον δε θα υπάρξει ποτέ ξανά.

Ο Baz Luhrmann και το λαμπερό τρέιλερ

Μετά τον βετεράνο του κινηματογράφου, John Carpenter, που μετέφερε την ιστορία του Elvis Presley στην τηλεόραση με τον Kurt Russell στα ηνία, ο εμβληματικός σκηνοθέτης του Moulin Rouge και του Gatsby, Baz Luhrmann, παίρνει τώρα την ιστορία του Αμερικανού τραγουδιστή και ταξιδεύει τους θεατές στον χρόνο.

Ο «βασιλιάς της Δυτικής Bop» ή αλλιώς ο «τροβαδούρος του Tennessee» σε λίγες μέρες από τώρα, ετοιμάζεται να δει τη ζωή του να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη και όλα τα βλέμματα βρίσκονται πάνω στον Austin Butler που από το τρέιλερ δείχνει να έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στο να αποτυπώσει πάνω απ’ όλα την ενέργεια του θρύλου του Elvis.

Όλη η ζωή του Elvis στη μεγάλη οθόνη

Σε αντίθεση με άλλες ταινίες που καταπιάνονται μόνο με κομμάτια της ζωής του ανθρώπου για τον οποίο δημιουργούνται, ο Luhrmann διηγείται όλο το χρονικό της πορείας του Elvis στη ζωή, από την παιδική του ηλικία, την άνοδο του στην κορυφή των αστεριών μέχρι και τον θάνατό του στην ηλικία των 42 ετών το 1977.

Αυτό έμπρακτα σημαίνει ότι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιδιαίτερη σχέση του με τον μάνατζερ του Elvis, Συνταγματάρχη Tom Parker και το μεγάλο του ρομάντζο με την Priscilla Presley. Όπως, όμως, δήλωσε ο σκηνοθέτης, μέσα από την ταινία θα δούμε και έναν «καμβά» της Αμερικανικής ζωής στα 50s, 60s και 70s», κάτι που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη δική του ματιά.

https://www.instagram.com/p/Cd8dSr7gITQ

O εξαιρετικός Austin Butler και το cast της ταινίας

Όταν κάνεις μία βιογραφική ταινία για τον Elvis Presley, πρέπει να προσέξεις την κάθε λεπτομέρεια, διότι γνωρίζεις πως το κοινό θα είναι έτοιμο να κάνει συγκρίσεις και να αναλύσει σαν άλλη ομάδα παραγωγής το κατά πόσο ο κάθε ηθοποιός ταιριάζει με τον χαρακτήρα από την πραγματική ζωή που υποδύεται. Γι’ αυτό και ο Luhrmann πήρε τον χρόνο του.

Αν και ο Tom Hanks συνδέθηκε με την ταινία ήδη από τα πρώτα στάδια για τον ρόλο του Συνταγματάρχη Tom Parker, ο ίδιος ο «Mr. Sideburns» έψαξε τον εαυτό του σε πολλά πρόσωπα. Ο Harry Styles ήταν μία από τις περιπτώσεις που είχαν ακουστεί αρκετά, το ίδιο και ο Miles Teller του Whiplash. Τελικά, ο ρόλος κατέληξε στον Austin Butler, o οποίος, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, μαγνητίστηκε κατά κάποιον τρόπο πάνω του.

«Το θέμα με τον Austin ήταν, όπως θα σου πει και ο ίδιος, ότι δεν τον επέλεξα, ήταν σαν να κάτι να τον τράβηξε, σαν ο ρόλος να τους τράβηξε μαζί γιατί ήταν λες και είχε γεννηθεί για να τον παίξει. Ξέρεις, μπορούμε τώρα να το συζητήσουμε, έχασε τη μητέρα στην ίδια ηλικία με τον Elvis. Μου έστειλε ένα βίντεο με αυτό και ... Απλά συνέβη για δύο χρόνια να ζει και να αναπνέει non stop σαν τον Elvis», είπε ο Luhrmann για τον 30χρονο ηθοποιό που έχασε το 2014 τη μητέρα του από καρκίνο.

Πέρα από τον Hanks και τον Butler, στην ταινία θα δούμε τους: Olivia DeJonge, Dacre Montgomery, Luke Bracey, David Wenham, Richard Roxburgh, Kodi Smit-McPhee, Natasha Bassett, Chaydon Jay, Elizabeth Cullen, Helen Thomson, Christopher Sommers, Xavier Samuel, Kate Mulvany, Melina Vidler.

Η ταινία κυκλοφορεί στις 23 Ιουνίου στους κινηματογράφους από την Tanweer.