Joker 2: Ο ρόλος της Lady Gaga και η λεπτομέρεια που αλλάζει το sequel

Νατάσσα Σχοινά
Joker 2: Ο ρόλος της Lady Gaga και η λεπτομέρεια που αλλάζει το sequel

H Lady Gaga στα 64α Βραβεία Grammy το 2022

AP

Το sequel του Joker φαίνεται πως θα διαφέρει αρκετά από την πρώτη ταινία του 2019.

Θυμάσαι που πριν από περίπου μία εβδομάδα ήμασταν εδώ και λέγαμε για τον τίτλο του sequel του Joker; Ο Todd Phillips σίγουρα τα κατάφερε στο να εξάψει την περιέργεια του κοινού για το τι πρόκειται να φτάσει στη μεγάλη οθόνη αποκαλύπτοντας τον τίτλο «Joker. Folie à deux», ενώ τώρα δύο νέες πληροφορίες ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις προσδοκίες.

https://www.instagram.com/p/CehX0rGPxQi

Η Lady Gaga στο Joker 2;

Το Hollywood Reporter αναφέρει πως η Lady Gaga βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για έναν ρόλο στο Joker 2, ο οποίος δεν είναι άλλος από αυτόν της Harley Quinn. Πολλοί πίστευαν πως η ψυχίατρος που τελικά έγινε σύντροφος και συνεργός του Joker θα εμφανιζόταν ήδη από την πρώτη ταινία, ωστόσο, τώρα που έχουμε και το «Folie à deux», μία ασθένεια κατά την οποία δύο άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο παραλήρημα, η Quinn συμπληρώνει τέλεια τη δυάδα -εφόσον πάντα η διαταραχή αναφέρεται σε εκείνη-.

Η 36χρονη τραγουδίστρια, πάντως, έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια -A Star Is Born (2018), American Horror Story (2015-2016), House of Gucci (2021)- ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε κάθε υποκριτική δυσκολία.

Τι είναι το Folie à deux

Το Folie à deux είναι γνωστό ως «παραληρηματική ψύχωση ή διαταραχή διάθεσης με ψύχωση». Ο ασθενής έχει συμπτώματα παραληρήματος, ενίοτε και ψευδαισθήσεις, οι οποίες μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον. Το «Folie à deux» αναφέρεται σε δύο ανθρώπους που μοιράζονται αυτήν την κατάσταση, ενώ, αν ήταν περισσότεροι, θα προσαρμοζόταν και το όνομα, δηλαδή folie à trois (τρεις) ή folie à quatre (τέσσερις). Υπάρχει μέχρι και folie en famille που αναφέρεται σε όλη την οικογένεια.

Το Joker 2 επιβεβαιώθηκε και όλοι αναρωτιούνται τι είναι το Folie à deux

Το Joker 2 θα είναι μιούζικαλ

Η δεύτερη πληροφορία που δεν περιμέναμε για τον Joker αλλά έτσι βγάζει νόημα η επιλογή της Lady Gaga είναι ότι το Joker 2 θα είναι μιούζικαλ. Ναι, εκ πρώτης κι εμείς απορούμε για ποιον λόγο ο Phillips μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία και άλλαξε τον χαρακτήρα του πρότζεκτ, όμως, θα δώσουμε την ευκαιρία που αξίζει στον σκηνοθέτη να μας εξηγήσει στη μεγάλη οθόνη για ποιον λόγο έκρινε ότι το sequel έπρεπε να είναι μιούζικαλ.

Προς το παρόν, δεν έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας κι αυτό γιατί η παραγωγή βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο.