Στις Σπέτσες η Maggie Gyllenhaal για την πρεμιέρα της ταινίας H Χαμένη Κόρη

Νατάσσα Σχοινά
Στις Σπέτσες η Maggie Gyllenhaal για την πρεμιέρα της ταινίας H Χαμένη Κόρη

Η ταινία The Lost Daughter εκτιμήθηκε από κοινό και κριτικούς και τώρα ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα της.

Σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, η ταινία Η Χαμένη Κόρη θα προβληθεί σε avant première στις Σπέτσες και το Ciné Titania και λίγη από τη μαγεία του Hollywood θα έρθει στη χώρα μας, αφού το παρών θα δώσει και η σκηνοθέτης της ταινίας, Maggie Gyllenhaal.

Η ταινία ξεχώρισε στα φετινά βραβεία Όσκαρ, αφού προτάθηκε για Καλύτερο Α’ γυναικείο ρόλο, Καλύτερο Β’ Γυναικείο Ρόλο και Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο και, παρόλο που δεν κέρδισε, τόσο το κοινό όσο και οι θεατές εκτίμησαν τις ικανότητες της δημιουργού.

Πλήθος κόσμου για την πρεμιέρα της ταινίας στο νησί, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, της σκηνοθέτη Maggie Gyllenhaal, του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη, καθώς και πολλών θεατών θα γεμίσουν το νησί του Αργοσαρωνικού.

Οι Σπέτσες ήταν ο τόπος που επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της ταινίας της Gyllenhaal, οπότε χαρακτηριστικά σημεία τους, όπως ο απόμερος κόλπος της Ζωγεριάς, η Κουνουπίτσα, το γραφικό λιμάνι της Ντάπιας, το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel αλλά και η ιστορική Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, εμφανίζονται σε πλάνα.

Η πλοκή της ταινίας Η Χαμένη Κόρη

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο σπουδαίο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε. Η Leda, μία καθηγήτρια πανεπιστημίου αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της νότιας Ιταλίας. Οι δύο κόρες της έχουν πάει να μείνουν με τον πατέρα τους κι έτσι εκείνη νιώθει ελεύθερη. Όταν όμως φτάνει εκεί γνωρίζει μία θορυβώδη οικογένεια από τη Νάπολη. Το ζευγάρι και η κόρη τους σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητοι στη Leda. Όταν όμως αρχίζουν να περιπλέκονται οι καταστάσεις ανάμεσα τους, η Leda έρχεται αντιμέτωπη με τις πληγές και τα τραύματα του παρελθόντος της.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 30 Ιουνίου από την Spentzos Film.