Harry Potter και το Τάγμα του Φοίνικα: 8 facts που λίγοι φανς γνωρίζουν μέχρι σήμερα

Νατάσσα Σχοινά
Harry Potter και το Τάγμα του Φοίνικα: 8 facts που λίγοι φανς γνωρίζουν μέχρι σήμερα

Σαν σήμερα η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στην Αμερική, γι' αυτό και ετοιμάσαμε τη λίστα.

Μπορεί στην Ελλάδα η ταινία Harry Potter και το Τάγμα του Φοίνικα (αγγλ. Harry Potter and the Order of Phoenix) να κυκλοφόρησε στις 21 Αυγούστου, όμως, στην Αμερική (και στην Αγγλία) είχε κάνει την πρεμιέρα της έναν μήνα πριν. Σαν σήμερα, το 2007, η πέμπτη ταινία του franchise κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους κι εμείς γιορτάζουμε τα ιδιαίτερα γενέθλια με μία αναδρομή στα facts που πολλοί δε γνωρίζουν.

8 facts που λίγοι γνωρίζουν για την ταινία

#1 Στις σκηνές όπου οι χαρακτήρες ξιφομαχούσαν, οι ηθοποιοί ουσιαστικά κρατούσαν ένα κομμάτι ξύλο το οποίο κουνούσαν προς πάσα κατεύθυνση μεταξύ τους. O Matthew Lewis που υποδύθηκε τον Neville Longbottom, πάνω στην ένταση της στιγμής, κατέληξε με διάτρηση τυμπάνου γιατί κούνησε το κεφάλι του την ώρα που η Helena Bonham Carter κρατούσε το ραβδί της στο αυτί του.

#2 Τον ρόλο της Bellatrix Lestrange ήταν να παίξει η αείμνηστη Helen McCrory. Δεν το έκανε, γιατί η ηθοποιός έμεινε έγκυος και κατέληξε να παίρνει έναν πολύ μικρότερο ρόλο, αυτόν της Narcissa Malfoy.

#3 Η Tonks δεν έχει το ίδιο χρώμα μαλλιών με αυτό στα βιβλία. Η J.K. Rowling την αποτυπώνει με ανοιχτό ροζ, αλλά επειδή αυτό ήταν και της Umbridge, ήθελαν να το κρατήσουν μόνο για την κακιά της ιστορίας.

harry_potter_and_the_order_of_phoenix2.jpg

#4 Η Evanna Lynch που υποδύθηκε τη Luna Lovegood, πριν πάρει τον ρόλο, είχε μιλήσει με τη συγγραφέα λόγω της διατροφικής διαταραχής που αντιμετώπιζε. Έγιναν φίλες δια αλληλογραφίας.

#5 Όταν η Helena Bonham Carter έμαθε πως η Lynch είναι μεγάλη φαν του Tim Burton (με τον οποίο ήταν τότε παντρεμένη), την προσκάλεσε για τσάι για να τον γνωρίσει από κοντά.

#6 Ο Daniel Radcliffe μασούσε όλη μέρα τσίχλα πριν το φιλί με την Katie Leung.

#7 Ο Jason Isaacs που υποδύθηκε τον Lucius Malfoy φορούσε περούκα, την οποία και αποκαλούσε «περούκα της Paris Hilton».

harry_potter_and_the_order_of_phoenix3.jpg

#8 Το Υπουργείο Μαγείας κατασκευάστηκε από την παραγωγή και χρειάστηκε 22 εβδομάδες. Στην ταινία εμφανίζεται λιγότερο από 10 λεπτά.