Ο μισθός του Joaquin Phoenix τετραπλασιάστηκε για το Joker 2 - Με πόσα «έκλεισε» η Lady Gaga;

Νατάσσα Σχοινά
Ο μισθός του Joaquin Phoenix τετραπλασιάστηκε για το Joker 2 - Με πόσα «έκλεισε» η Lady Gaga;

Η επιτυχία της πρώτης ταινίας Joker ανέβασε το κασέ και το Folie à Deux ξεκινάει με άλλα δεδομένα.

Ο Todd Phillips βρίσκεται σε πυρετώδη προετοιμασία για να κυκλοφορήσει το sequel του Joker στη μεγάλη οθόνη και στο ενδιάμεσο ποικίλες πληροφορίες φτάνουν στη δημοσιότητα. Όπως το ότι η ταινία θα είναι ένα μιούζικαλ ή το ότι η Lady Gaga θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πλευρό του Joaquin Phoenix.

Οι μισθοί ανέβηκαν κατακόρυφα στο Joker 2

Για το Joker: Folie à Deux, ωστόσο, οι μισθοί είναι εμφανώς διαφορετικοί από αυτούς στην πρώτη ταινία. Ο 47χρονος Phoenix που έκλεισε το Joker του 2019 με 4,5 εκατομμύρια δολάρια, τώρα τετραπλασιάζει τον μισθό του και αγγίζει τα 20 εκατομμύρια.

https://www.instagram.com/p/B6d3mSqBJF_

Ο σκηνοθέτης, Todd Phillips, πληρώθηκε άλλα 20 εκατομμύρια, ενώ η Lady Gaga έκλεισε τον ρόλο της για 10 εκατομμύρια.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τους υπόλοιπους μισθούς και τα γενικότερα έξοδα, το Joker 2 αναμένεται να κοστίσει περί τα 150 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί. Συγκριτικά με άλλες ταινίες του (υπερ)ηρωικού σύμπαντος, τα 150 εκατομμύρια δεν είναι κάποιο «τρελό» ποσό. Ο Batman του Matt Reeves, για παράδειγμα, χρειάστηκε 185-200 εκατομμύρια δολάρια για να γυριστεί, ενώ το Thor: Love and Thunder, 250 εκατομμύρια δολάρια. Σε σχέση με την πρώτη ταινία, όμως, έχει ανεβεί πολύ το κασέ.

Τι είναι το Folie à deux

Το Folie à deux είναι γνωστό ως «παραληρηματική ψύχωση ή διαταραχή διάθεσης με ψύχωση». Ο ασθενής έχει συμπτώματα παραληρήματος, ενίοτε και ψευδαισθήσεις, οι οποίες μεταφέρονται από τον έναν στον άλλον.

Το «Folie à deux» αναφέρεται σε δύο ανθρώπους που μοιράζονται αυτήν την κατάσταση, ενώ, αν ήταν περισσότεροι, θα προσαρμοζόταν και το όνομα, δηλαδή folie à trois (τρεις) ή folie à quatre (τέσσερις). Υπάρχει μέχρι και folie en famille που αναφέρεται σε όλη την οικογένεια.

Το Joker 2 θα είναι μιούζικαλ

Η πληροφορία που δεν περιμέναμε για τον Joker αλλά έτσι βγάζει νόημα η επιλογή της Lady Gaga, είναι ότι το Joker 2 θα είναι μιούζικαλ. Ναι, εκ πρώτης κι εμείς απορούμε για ποιον λόγο ο Phillips μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία και άλλαξε τον χαρακτήρα του πρότζεκτ, όμως, θα δώσουμε την ευκαιρία που αξίζει στον σκηνοθέτη να μας εξηγήσει στη μεγάλη οθόνη για ποιον λόγο έκρινε ότι το sequel έπρεπε να είναι μιούζικαλ.