Μόλις επιβεβαιώθηκε αυτό που πολλοί υποπτεύονταν για τον Will Smith μετά το χαστούκι στον Chris Rock

Νατάσσα Σχοινά
Μόλις επιβεβαιώθηκε αυτό που πολλοί υποπτεύονταν για τον Will Smith μετά το χαστούκι στον Chris Rock

O Will Smith χτυπάει τον Chris Rock στα Oscars

Με όλο τον χαμό στα φετινά βραβεία Όσκαρ, δεν το λες και μη αναμενόμενο.

Η φετινή διοργάνωση των βραβείων Όσκαρ ήταν ιδιαίτερα επεισοδιακή. Αντί αυτό που να συζητάει ο κόσμος την επόμενη μέρα να ήταν αποκλειστικά οι πρωτιές των παραγωγών και των ανθρώπων του κινηματογράφου που εμπλέκονται σε αυτές, βασικό θέμα συζήτησης ήταν το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Chris Rock έκανε ένα απρεπές σχόλιο για το ξυρισμένο κεφάλι της Jada Pinkett Smith που πάσχει από αλωπεκία και ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή, τον χαστούκισε και άρχισε να του φωνάζει από το κάθισμά του να μην ξαναπιάσει το όνομά της στο στόμα του.

Η ανακοίνωση του Will Smith για την παραίτησή του από την Ακαδημία των Όσκαρ

Λίγο μετά το συμβάν, ο 53χρονος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη από όλους τους παρευρισκομένους και από τον Rock και παραιτήθηκε από μέλος της Ακαδημίας με ένα κείμενο που εξηγούσε τους λόγους.

https://www.instagram.com/p/CbqmaY1p7Pz

«Απάντησα απευθείας στο πειθαρχικό κάλεσμα της Ακαδημίας και θα δεχτώ πλήρως και όλες τις συνέπειες της συμπεριφοράς μου. Οι πράξεις μου στην παρουσίαση των 94ων Βραβείων της Ακαδημίας ήταν σοκαριστικές, επίπονες και αδικαιολόγητες. Η λίστα με αυτούς που πλήγωσα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει τον Chris, την οικογένειά μου, πολλούς από τους καλούς μου φίλους και τους αγαπημένους μου, όλους όσους παρευρέθηκαν και το παγκόσμιο κοινό στο σπίτι. Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα την ευκαιρία άλλων υποψηφίων και νικητών να γιορτάσουν και να γιορταστούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Μου έχει ραγίσει η καρδιά. Θέλω να επιστρέψω τη βαρύτητα σε εκείνους που αξίζουν την προσοχή για τα κατορθώματά τους και την τέχνη τους στον κινηματογράφο. Οπότε, παραιτούμαι από την ιδιότητα του μέλους στην Ακαδημία του Κινηματογράφου και θα δεχτώ όλες τις περαιτέρω συνέπειες που το Συμβούλιο κρίνει κατάλληλες. Η αλλαγή χρειάζεται χρόνο και δεσμεύομαι να δουλέψω για να διασφαλίσω ότι η βία ποτέ ξανά δε θα επικρατήσει της λογικής», είπε ο Will Smith στην ανακοίνωση της παραίτησής του από την Ακαδημία.

Έπειτα, η Ακαδημία τον απέκλεισε από τα βραβεία για 10 χρόνια.

O Will Smith απάντησε στην Ακαδημία Κινηματογράφου για την ποινή αποκλεισμού του

Η ζημιά στη δημοφιλία του Will Smith

Η όλη ιστορία αναμενόμενα δίχασε το κοινό σχετικά με το τι έπρεπε να συμβεί και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βρέθηκαν εναντίον του Smith. Ακόμα και να μην πήρε, όμως, κάποιος σαφή θέση, μπορούσε να κατανοήσει ότι θα αυτό θα κόστιζε στον ηθοποιό και όχι μόνο στο κατά πόσο θα μπορεί να πάει στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Σύμφωνα με το Variety, τα Q Scores (οι μετρήσεις που δείχνουν πόσο δημοφιλής είναι ένας ηθοποιός στον κόσμο) του Smith άλλαξαν. Πριν τον περασμένο Μάρτιο, ο Smith συγκαταλεγόταν ανάμεσα στους πιο αγαπητούς στο κοινό ηθοποιούς, μαζί με τον Tom Hanks και τον Denzel Washington. Από εκεί, όμως, που είχε μία βαθμολογία 39, μετά το περίφημο χαστούκι, αυτή έπεσε στο 24.

Και αυτό αναμενόμενα έχει προβληματίσει και τις εταιρείες παραγωγής, με αποτέλεσμα αρκετές ταινίες - Emancipation, I Am Legend 2 και Bad Boys 4- στις οποίες συμμετέχει να έχουν σταματήσει για να δουν οι ιθύνοντες με ποιον τρόπο θα συνεχίσουν.