Ξανά παρουσιαστής των Oscars ο Chris Rock παρά το «ατυχές» αστείο για την Jada Pinkett Smith;

Νατάσσα Σχοινά
Ξανά παρουσιαστής των Oscars ο Chris Rock παρά το «ατυχές» αστείο για την Jada Pinkett Smith;

Ο Will Smith και ο Chris Rock στα Oscars 2022

AP

Κι όμως, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο ο κωμικός να επιστρέψει στον θεσμό.

Τι κι αν τα φετινά βραβεία Όσκαρ επισκιάστηκαν από την επίθεση του Will Smith στον Chris Rock επί σκηνής, τι κι αν η Ακαδημία αποφάσισε να στερήσει πολλές παροχές στον ηθοποιό, με πρώτη της επιστροφή του στη διοργάνωση για 10 χρόνια, οι ιθύνοντες δε θέλουν να απομακρύνουν όλους τους εμπλεκόμενους στο γεγονός και εξετάζουν την παρουσίαση των επόμενων βραβείων ξανά από τον Chris Rock.

Oscars-Will Smith

Υπενθυμίζουμε πως ο Rock έκανε ένα πολύ κακόγουστο και χωρίς καμία ενσυναίσθηση αστείο για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Smith, Jada Pinkett, η οποία πάσχει από αλωπεκία. Το γεγονός εξόργισε τον Will, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή, τον χτύπησε και επιστρέφοντας στη θέση του φώναζε στον κωμικό να μην ξαναπιάσει ποτέ το όνομα της σταρ στο στόμα του.

Will Smith-Jada Pinkett Smith: Η νέα εξέλιξη στη σχέση τους μετά το χαστούκι στα Όσκαρ

Το γεγονός αποτέλεσε θέμα συζήτησης για τις επόμενες ημέρες και δημιούργησε δύο στρατόπεδα, ένα που υποστηρίζει τον Rock λέγοντας ότι δεν ήταν ωραίο αυτό που είπε αλλά δεν άξιζε το χτύπημα γιατί έκανε σάτιρα και ένα που υποστηρίζει τον Smith γιατί προστάτευε τη σύζυγό του. Τα πράγματα, βέβαια, έχουν πολλές προεκτάσεις σχετικά τόσο με τα όρια τόσο της σάτιρας όσο και της σωματικής αντίδρασης, ωστόσο, οι ιθύνοντες δεν το βλέπουν ακριβώς έτσι.

Ο Chris Rock ξανά στην παρουσίαση των Όσκαρ;

Ο πρόεδρος της Ψυχαγωγίας στο ABC, Craig Erwich, μίλησε στο Deadline και αποκάλυψε ότι, παρά το «ατυχές γεγονός» όπως το αποκάλεσε, η βραδιά των Όσκαρ ήταν πολύ επιτυχημένη και είναι ανοιχτός στο να προσκαλέσει ξανά τον Rock για την παρουσίαση του θεσμού.

«Η εκτίμησή μου από τα Oscars είναι ότι ήταν μία πολύ επιτυχημένη χρονιά για το σόου. Προφανώς υπήρχε αντιπαράθεση, κάτι που επισκίασε πολλά από τα θετικά πράγματα του σόου, αλλά ήμουν πολύ χαρούμενος με το πρόγραμμα. Ακόμα και πριν αυτό το πολύ ατυχές περιστατικό, επιστρέψαμε για τα καλά», είπε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά των φετινών Oscars συγκέντρωσε 16,6 εκατομμύρια θεατές.