Η μέθοδος υποκριτικής του Andrew Garfield στην ταινία Silence είναι μία σπόντα στους συναδέλφους του

Νατάσσα Σχοινά
Η μέθοδος υποκριτικής του Andrew Garfield στην ταινία Silence είναι μία σπόντα στους συναδέλφους του

Ο Andrew Garfield στα Oscars 2022

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός είναι πάντα πολύ ειλικρινής και δε φοβάται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Την ώρα που απολαμβάνει το διάλειμμά του από την υποκριτική από τον περασμένο Απρίλιο, ο Andrew Garfield έδωσε συνέντευξη στο podcast WTF with Marc Maron και μίλησε για τη μέθοδο υποκριτικής που ακολούθησε για τα γυρίσματα της ταινίας Silence του 2016.

Η μέθοδος υποκριτικής του Andrew Garfield για την ταινία Silence

Ο 39χρονος ηθοποιός που θεωρείται από τους καλύτερους της γενιάς του ανήκει στους ηθοποιούς εκείνους που επιλέγουν να μη μένουν στον ρόλο που υποδύονται μόνο την ώρα που οι σκηνές τους γυρίζονται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για την ταινία Silence υιοθέτησε τον τρόπο ζωής του χαρακτήρα του ακόμα και στην πραγματική του ζωή.

Στην ταινία του 2016, ο Garfield υποδύθηκε έναν ιερέα, με αποτέλεσμα οι πνευματικές πρακτικές και η νηστεία σε κάθε επίπεδο να βρεθούν και στη ζωή του.

«Έκανα έναν σωρό πνευματικές πρακτικές κάθε μέρα. Δημιούργησα τελετουργικά. Απείχα από το σεξ για έξι μήνες και νήστευα πολύ. Ήταν πολύ cool. Είχα μερικές πολύ τρελές εμπειρίες από το να στερώ από τον εαυτό μου από σεξ και φαγητό την ίδια στιγμή», είπε ο ηθοποιός.

Andrew Garfield Oscars GIF by The Academy Awards

Η μέθοδος υποκριτικής δε δικαιολογεί την κακή συμπεριφορά

Ο Garfield σχολίασε, παράλληλα, και το γεγονός ότι, επειδή κάποιος μένει στον ρόλο του και εκτός γυρισμάτων, δε σημαίνει ότι έχει το δικαίωμα να συμπεριφερθεί άσχημα στους γύρω του με το πρόσχημα ενός πλαστού χαρακτήρα. Αυτό πολύ πιθανό να αποτελούσε και σπόντα σε περιπτώσεις ηθοποιών που ακούμε ανά διαστήματα ότι έχουν ξεσπάσματα σε γυρίσματα, όπως, για παράδειγμα, αυτήν του Christian Bale.

«Έχουν υπάρξει πολλές παρανοήσεις σχετικά με το τι είναι μέθοδος υποκριτικής. Ακόμη ακολουθούν αυτήν τη μέθοδο αρκετοί ηθοποιοί και δε σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν μ*****ς σε όλους στο σετ. Στην πραγματικότητα, (η μέθοδος) ορίζει το να ζεις πιστά κάτω από φανταστικές συνθήκες και,, παράλληλα, το να είσαι πολύ καλός στο συνεργείο και να είσαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και να μπορείς να βγεις από τη μέθοδο όποτε χρειάζεται και να μείνεις σε αυτήν όταν θες να μείνεις σε αυτήν», σχολίασε.

Στην παρούσα φάση, ο ηθοποιός τηρεί τη δήλωσή του περί διαλείμματος και ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που ενίοτε τον πετυχαίνουν στις διακοπές του και στα μπάνια του στη θάλασσα. Όπως πρόσφατα που απόλαυσε το ταξίδι του στην Ιταλία.