8 ταινίες που μιλάνε για την αγάπη του σήμερα με τρόπο που αναζωογονεί

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
8 ταινίες που μιλάνε για την αγάπη του σήμερα με τρόπο που αναζωογονεί

Αν ψάχνεις να βρεις τι θα δεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και θες φρέσκες ταινίες που μιλάνε για την αγάπη, τότε είσαι στο σωστό μέρος.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν έχει την ίδια απήχηση σε όλους.
Για κάποιους ανθρώπους το καλύτερό τους για να γιορτάσουν την ημέρα της αγάπης είναι να βάλουν τα καλά τους και να πάνε στο αγαπημένο τους μπαρ ή εστιατόριο με το αμόρε τους. Για άλλους πάλι, είναι να βάλουν τις αγαπημένες τους πυτζάμες και να κάτσουν σπίτι για να δουν την αγάπη να ξετυλίγεται στην οθόνη τους.

Οι λίστες σήμερα θα κατακλύσουν το διαδίκτυο και ενώ θα μπορούσαμε να βάλουμε κλασικές υπερλατρεμένες που δεν χορταίνουμε να βλέπουμε, όχι μόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αλλά όλο τον χρόνο, όπως τα "In the Mood for Love", "Vertigo", "When Harry Met Sally", "Groundhog Day" ή "Lost in Translation", είπαμε για φέτος να μιλήσουμε για πιο πρόσφατες κυκλοφορίες (όσο μπορούμε έστω). Οπότε, πάμε να δούμε ποιες πέντε πρόσφατες ταινίες μιλάνε για την αγάπη στο σήμερα με έναν ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο.

Αυτές είναι οι 20 ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς το 2023

8 Ταινίες που θα σου μιλήσουν με πολύ αληθινό τρόπο για την αγάπη του σήμερα

Decision to Leave

Μπορεί να μην βάλαμε το "Vertigo", αλλά βάλαμε την πιο Χιτσκοκική ταινία που βγήκε ποτέ τα τελευταία χρόνια. Το "Decision to Leave" (ελλ. τίτλος Απόφαση Φυγής) έρχεται από την Νότια Κορέα και τον ταλαντούχο Park Chan-wook (The Handmaiden, Oldboy). Το νουάρ ρομαντικό φιλμ μυστηρίου έχει πρωταγωνιστή ένα αστυνομικό που ερευνά τον μυστηριώδη θάνατο ενός άνδρα. Όσο προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση, θα ερωτευτεί τη χήρα αυτού του άνδρα και τα αισθήματα ίσως να περιπλέξουν την κατάσταση, ειδικά από τη στιγμή που αυτή θεωρείται ύποπτη.

decision-to-leave.jpg

The Worst Person in the World

Το Νορβηγικό "The Worst Person in the World" (ελλ. τίτλος: Ο Χειρότερος Άνθρωπος στον Κόσμο) είναι μια ειλικρινή ματιά στη σύγχρονη ζωή του dating. Στο επίκεντρο η ζωή της Julie, μια νεαρή γυναίκα που προσπαθεί να βρει τα πατήματά της μέσα από την ταραχώδη ερωτική ζωή ενώ παράλληλα αγωνίζεται και για την καριέρα της. Όλη αυτή η προσπάθεια θα της δώσει μια ξεκάθαρη ματιά στο ποια πραγματικά είναι και θα βρει αρκετούς να ταυτιστούν μαζί της: Αν πλησιάζεις μια ηλικία που νιώθεις την ανάγκη να πρέπει να "δείξεις" τι έχεις καταφέρει μέχρι στιγμής, τότε ίσως να ταυτιστεί και εσύ. Η ταινία έχει προταθεί για 2 Όσκαρ (Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου και Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας).

the-worst-person-in-the-world.jpg

Licorice Pizza

Μια αρκετά ιδιαίτερη ταινία που ίσως να μην μιλήσει σε όλους. Η πιο πρόσφατη ταινία του Paul Thomas Anderson (Magnolia, The Master, There Will Be Blood) είναι μια ιστορία αγάπης και ταυτόχρονα μια ιστορία ενηλικίωσης. Πίσω στο μακρινό 1975
ένα 15χρονο χαμογελαστό αγόρι θα γνωρίσει μια βαριεστημένη 25χρονη κοπέλα, η οποία θα αργήσει να καταλάβει πως μάλλον ενδιαφέρεται γι' αυτόν, όπως και ο ίδιος. Φρέσκα πρόσωπα, ιδιαίτερη αφήγηση, είναι από τις πιο 50-50 προτάσεις για σήμερα.

Licorice-Pizza.jpg

Bones and All

Ο Luca Guadagnino είναι από τους σκηνοθέτες που κάθε νέα του ταινία ή θα έχει φανατικούς ακόλουθους ή haters που δεν τους νοιάζει τίποτε απ' ό,τι έχει να πει. Το "Bones and All" ίσως να εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, αλλά είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο ιδιαίτερες ιστορίες αγάπης. Για την ακρίβεια, είναι πολλά ταυτόχρονα: ρομαντική ταινία, road-trip φιλμ, ιστορία ενηλικίωσης και ταινία τρόμου για τον κανιβαλισμό.

bones-and-all.jpg

Babylon Review: Ένα γράμμα αγάπης στο σινεμά και ένα γράμμα μίσους στο Χόλιγουντ

Don't Worry Dalring

Η ηθοποιός Olivia Wilde κάνει την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία με μια ιδιαίτερη ιστορία που δεν είναι μια και τόσο καθαρή πλευρά της αγάπης. Κακά τα ψέματα όμως, υπάρχει και αυτή η πλευρά. Η πλευρά των ανθρώπων που δεν θέλουν απλά να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, απαιτούν την αγάπη και την αναγνώριση από τον σύντροφό τους και θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν τη σιγουριά τους. Το απόλυτα στυλιζαρισμένο και κουκλίστικο φιλμ, μπορεί να μην πρόκειται για υπερταινιάρα, αλλά έχει πρωταγωνιστές τον Harry Styles και την Florence Pugh.

don't-worry-darling.jpg

Her

Ίσως, η πιο ολόσωστη σύγχρονη απεικόνιση του ρομάντζου στο σήμερα, και ας βγήκε πριν από 10 χρόνια. Το φουτουριστικό sci-fi αυτό φιλμ ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του και μας λυγίζει την καρδιά με κάθε θέαση. Στο επίκεντρο ο Joaquin Phoenix ως ένας πρόσφατα χωρισμένος άντρας που αρχίζει και δένεται συναισθηματικά με το AI του υπολογιστή του, με τη φωνή της Scarlett Johansson. Μια χρόνια μετά απάντηση στο εξίσου αγαπημένο "Lost in Translation".

HER

Before Midnight

Η τριλογία "Before" του Richard Linklater είναι must ένεκα της ημέρας. Κάθε προσθήκη του βλέπει και μια διαφορετική και πέρα για πέρα αληθινή πλευρά ενός ζευγαριού, που το πετυχαίνει σε διαφορετικά χρόνια με κάθε ταινία. Το "Before Midnight" είναι η τρίτη και τελευταία προσθήκη, όπου οι πρωταγωνιστές μας έρχονται αντιμέτωποι με μια δύσκολη πλευρά της αγάπης: αυτής που φθείρεται, που μεγαλώνει και μπορεί να γίνεται και μονότονη.

before-midnight.jpg

La La Land

Να μην βάλουμε και μια χολιγουντιανή; Το "La La Land" του Damien Chazelle μπήκε στο hall of fame των μιούζικαλ το 2016 και μας έδειξε το πώς ακόμα και η πιο φανταχτερή αγάπη μπορεί να θυσιαστεί σε ένα απαιτητικό Λος Άντζελες που σε δελεάζει να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Κλείνοντας το μάτι σε κάθε ονειροπόλο και γνώστη των μιούζικαλ, το "La La Land" υπόσχεται ένα λαμπερό ταξίδι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

La-La-Land-01.jpg

Empire of Light Review: Ένα γλυκό φιλμ που προσπαθεί να μιλήσει για πολλά