Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν σήμερα πρεμιέρα στις αίθουσες της χώρας.

Drive
Απλώς, η καλύτερη ταινία του 2011.

Γάλα («Sut / Milk»)
Ο Γιουσούφ αποτυγχάνει στις κατατακτήριες για το πανεπιστήμιο και αρχίζει να βοηθά τη χήρα μητέρα του η οποία πουλά γαλακτοκομικά προϊόντα, ενώ ταυτόχρονα ξεκινά να δημοσιεύει τα πρώτα του ποιήματα. Ανυπομονώντας να ενηλικιωθεί, μια σειρά από γεγονότα θα τον αναγκάσει να πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Τούρκικη ταινία του Σεμίχ Καπλάνογλου.

ΤΤ3D. Αδρεναλίνη στο Κόκκινο («TT3D. Closer to the Edge»)
Ντοκιμαντέρ του Richard De Aragues για τον διασημότερο αγώνα μοτοσικλετών στον κόσμο, το Tourist Trophy (TT) Race, το οποίο πραγματοποιείται στη νήσο του Μαν στη θάλασσα της Ιρλανδίας. Γυρισμένο σε τεχνολογία 3D και εξαιρετικά σκηνοθετημένο, αποτελεί θησαυρό για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

The Bang Bang Club
Ο αιματηρός εμφύλιος που ξέσπασε στη Νότια Αφρική τις τελευταίες μέρες του απαρτχάιντ, αποτυπώνεται και γίνεται γνωστός σε όλο τον κόσμο μέσα από μια ομάδα τεσσάρων φωτογράφων, οι οποίοι γίνονται γνωστοί με το όνομα «The Bang Bang Club». Καναδική δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Steven Silver που σηματοδοτεί μια κάποια επιστροφή του Ryan Philippe που μαύρα μάτια έχουμε κάνει να τον δούμε, στο πλευρό των Malin Akerman και Taylor Kitsch.

Άρης Βελουχιώτης: Το Δίλημμα
Ο Φώτης Λαμπρινός σκηνοθετεί την ιστορία της ίδρυσης του ΕΑΜ, της εθνικής αντίστασης κατά των Γερμανών, των Δεκεμβριανών και όσων ακολούθησαν της συμφωνίας της Βάρκιζας, μέσα από την ένοπλη και πολιτική δράση του Άρη Βελουχιώτη.

Abduction
Ο Taylor Lautner του Twilight αποφασίζει να αλλάξει λίγο ρότα στη καριέρα του και από λυκάνθρωπος γίνεται action hero σε μια εντελώς αφελή και αδιάφορη περιπέτεια δράσης, ιδανική για όσους δεν είναι πάνω από 15-16 χρονών. Για τους τύπους, το σενάριο είναι το εξής: Ο 17χρονος Νέιθαν συνειδητοποιεί πως οι άνθρωποι που τον μεγάλωσαν δεν είναι οι πραγματικοί του γονείς και αυτοί την αμέσως επόμενη στιγμή δολοφονούνται μπροστά στα μάτια του. Στην προσπάθειά του να μάθει την αλήθεια, FBI και μια ομάδα αδίστακτων δολοφόνων αρχίζουν να τον καταδιώκουν. Περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Johny English: Η Επιστροφή («Johny English Reborn»)
Ο βρετανός, ανορθόδοξος, πράκτορας του μεγάλου κωμικού Rowan Atkinson επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, αυτή τη φορά για να προστατεύσει τον ηγέτη της Κίνας από μια διεθνή ομάδα δολοφόνων. Στο πλευρό του δύο γοητευτικές κυρίες που ακούν στα ονόματα Gillian Anderson και Rosamund Pike.

Μα Πως Τα Καταφέρνει! («I Don't Know How She Does It»)
Η Sarah Jessica Parker αναλαμβάνει έναν ρόλο που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η Carrie Bradshaw μετά από κάποια χρόνια, έχοντας αποκτήσει παιδιά και (άλλες) νευρώσεις. Η Kate της ιστορίας, είναι παντρεμένη με δυο παιδιά και στέλεχος σε μια εταιρεία οικονομικής διαχείρισης, αλλά η δουλειά της έχει πάντα τη μερίδα του λέοντος. Όταν όμως αναλαμβάνει ένα φιλόδοξο project που απαιτεί διαρκή ταξίδια, η οικογενειακή της ζωή ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Αναπάντεχα αστεία και διασκεδαστική κομεντί, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι το οποίο δεν έχετε ξαναδεί τουλάχιστον 10 φορές στο παρελθόν.