Oscars 2023: Η Jamie Lee Curtis πήρε το πρώτο Όσκαρ αλλά η Angela Basset δεν φάνηκε τόσο χαρούμενη

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Oscars 2023: Η Jamie Lee Curtis πήρε το πρώτο Όσκαρ αλλά η Angela Basset δεν φάνηκε τόσο χαρούμενη

Η Jamie Lee Curtis μπορεί να είχε την καλύτερή της βραδιά στα χθεσινά Oscars 2023, αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την Angela Basset αν κρίνουμε από την αντίδρασή της.

Σε μία από τις μικρές εκπλήξεις της χθεσινής βραδιάς των Oscars 2023, η Jamie Lee Curtis εχθές κέρδισε το πρώτης χρυσό αγαλματίδιο. Σε μία από τις μεγάλες εκπλήξεις ήταν η αντίδραση της Angela Basset που έχασε το βραβείο στο '90.

Όσκαρ 2023 Νικητές: Χωρίς πολλές εκπλήξεις αλλά με πολλή συγκίνηση η μεγαλύτερη βραδιά του Χόλιγουντ

Oscars 2023: Η Angela Basset συγκρατημένη αλλά ξεκάθαρη για τη νίκη της Jamie Lee Curtis

Κατά τη διάρκεια της 95ης τελετής απονομής των βραβείων Όσκαρ, η Jamie Lee Curtis καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το κοινό και τους συναδέλφους της καθώς παρέλαβε το πρώτο της Όσκαρ. Όλοι σηκώθηκαν να επευφημήσουν. Ή τουλάχιστον σχεδόν όλοι.

Εξαίρεση αποτέλεσε η συνυποψήφιά της, Angela Bassett. Και οι δύο 64χρονες ηθοποιοί ήταν προτεινόμενες στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου, η Basset για το "Black Panther: Wakanda Forever" και η Curtis για το "Everything Everywhere All at Once". Όλα τα προγνωστικά έδειχναν πως το Όσκαρ θα το πάρει η Angela Basset και θα γίνει έτσι και Η πρώτη νίκη ηθοποιού για ταινία της Marvel. Τα προγνωστικά αυτά ενισχύθηκαν και σχεδόν επισφραγίστηκαν όταν στον χορό των βραβείων, η Basset δεν έφευγε με άδεια χέρια: κέρδισε και στα Critic's Choice Awards και στις Χρυσές Σφαίρες.

Όσκαρ 2023: Οι κορυφαίες red carpet εμφανίσεις από τη μεγάλη βραδιά του σινεμά

Στη θέσης της, η Jamie Lee Curtis θα χειροκροτούσε σαν μανιασμένη cheerleader

Ωστόσο, η Jamie Lee Curtis ήταν η χθεσινή μεγάλη νικήτρια που έφυγε με το χρυσό αγαλματίδιο και η Angela Basset το πήρε μάλλον πολύ κατάκαρδα, αφού όχι μόνο δεν φάνηκε ενθουσιασμένη, αλλά όπως είδαμε και στην τηλεοπτική μετάδοση του ABC, παρέμεινε καθισμένη στην πρώτη σειρά χωρίς να χειροκροτεί τη συνάδελφό της. Δείτε τα στιγμιότυπα στην παρακάτω gallery.

Φυσικά, αυτή η αντίδραση δεν πέρασε απαρατήρητη, όχι μόνο από τον διεθνή τύπο, αλλά και από τους online χρήστες. Πολλοί θαυμαστές της υποστηρίζουν την Angela Basset που έχασε το Όσκαρ μέσα από τα χέρια την τελευταία στιγμή, αλλά δεν υποστηρίζουν τη στάση της όταν ανακοινώθηκε η νικήτρια. Γιατί η αλήθεια είναι πως αν κέρδιζε η Basset στα Oscars 2023, η Jamie Lee Curtis θα ζητωκραύγαζε κατενθουσιασμένη, ειδικά όταν πρόκειται για γυναίκες και ειδικά όταν πρόκειται για "το κάτι διαφορετικό".

Oscars 2023: Η Jamie Lee Curtis κέρδισε Όσκαρ για όλες τις ταινίες είδους

Στην πρώτη της υποψηφιότητα η Jamie Lee Curtis, κόρη δύο υποψήφιων για Όσκαρ ηθοποιών, της Janet Leigh και του Tony Curtis, φεύγει από το Dolby Theatre με την πρώτη της μεγάλη νίκη: Όσκαρ Καλύτερης Ηθοποιού Β’ Γυναικείου Ρόλου για το 7 φορές βραβευμένο "Everything Everywhere All at Once".

"Ξέρω ότι φαίνεται σαν να στέκομαι εδώ πάνω μόνη μου, αλλά δεν είμαι, είμαι εκατοντάδες άνθρωποι. Είμαι εκατοντάδες άνθρωποι. Πού είναι οι Ντάνιελς;", ρώτησε στη συγκινητική ομιλία της όταν παρέλαβε το βραβείο της, συνεχίζοντας να απαριθμεί όλους τους ανθρώπους που την υποστήριξαν. "Σε όλους τους ανθρώπους που στήριξαν τις ταινίες του είδους που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, τις χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, μόλις κερδίσαμε ένα Όσκαρ μαζί!".

Στη συνέχεια κοίταξε προς τον ουρανό και συγκινημένη είπε: "Και για τη μητέρα μου και τον πατέρα μου, που ήταν και οι δύο υποψήφιοι για Όσκαρ σε διαφορετικές κατηγορίες - μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ!".

Όντας στη βιομηχανία του θεάματος για σχεδόν 50 χρόνια, η Jamie Lee Curtis έλαβε φέτος την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, το οποίο και κέρδισε. Στην ταινία "Everything Everywhere All at Once", η Curtis υποδύεται την Deirdre Beaubeirdre, μια εφοριακό που αργότερα γίνεται η βασική αντίπαλος της Evelyn που υποδύθηκε η Michelle Yeoh (και που κέρδισε και αυτή Όσκαρ), μιας Κινέζας μετανάστριας μέσης ηλικίας, η οποία πρέπει να σώσει τον κόσμο εξερευνώντας όλα τα εναλλακτικά σύμπαντα και αναλογιζόμενη τα μονοπάτια που θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει στη ζωή της. Το σενάριο, η σκηνοθεσία και η παραγωγή της ταινίας έγιναν από το δίδυμο που είναι γνωστό ως Daniels, Daniel Kwan και Daniel Scheinert, και έλαβε 11 υποψηφιότητες για Όσκαρ από την Ακαδημία, από τα οποία και κέρδισε τα 7.

https://www.instagram.com/p/CptQW8BvWqz

Όσκαρ 2023: Τελικά η Lady Gaga ανέβηκε στη σκηνή και ήταν πιο ειλικρινής από ποτέ