Ο σκηνοθέτης του Shazam τελείωσε με τους υπερήρωες για την ώρα

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο σκηνοθέτης του Shazam τελείωσε με τους υπερήρωες για την ώρα

© 2022 Warner Bros. Entertainment Inc.

Ο David F. Sandberg, σκηνοθέτης των δύο ταινιών Shazam, αποκάλυψε πως θα απομακρυνθεί για λίγο από τους υπερήρωες και θα γυρίσει στο είδος που του έλειψε.

Ο σκηνοθέτης των δύο κόμικ ταινιών του υπερήρωα Shazam!, David F. Sandberg, μίλησε ανοιχτά για την αποτυχία του sequel στο box office και για την επιθυμία του να αποσυρθεί από τις ταινίες υπερηρώων για λίγο καιρό.

Η DC επιτέλους ενώνει το σύμπαν της: Νέες ταινίες Superman, Batman και πολλά ακόμα για το νέο DCU

Φταίει το box office του Shazam;

Αν υπάρξει τρίτη ταινία Shazam, μάλλον δεν θα έχει τον ίδιο σκηνοθέτη. Ο David F. Sandberg, που σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία του Shazam της DC, αλλά και την δεύτερη που παίζεται τώρα στους κινηματογράφους (Shazam! Fury of the Gods), δεν θα συνεχίσει στη σκηνοθεσία υπερηρωικών χαρακτήρων και μάλλον η κακή πορεία του sequel στο box office βοήθησε σε αυτήν την επιλογή.

https://www.instagram.com/p/Cp3UbNyDnHo

Με το "Shazam! Fury of the Gods" να ανοίγει στις ΗΠΑ στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στα 30 εκατομμύρια δολάρια (η πρώτη ταινία είχε ανοίξει στα 53 εκ.), ο σκηνοθέτης στράφηκε στον λογαριασμό στου στο Twitter για να μοιραστεί τις σκέψεις του: "Στο Rotten Tomatoes μόλις πήρα τη χαμηλότερη βαθμολογία κριτικών και την υψηλότερη βαθμολογία κοινού για την ίδια ταινία. Δεν περίμενα να επαναληφθεί η (επιτυχία) της πρώτης ταινίας από κριτικής άποψης, αλλά παρόλα αυτά εξεπλάγην λίγο γιατί πιστεύω ότι είναι μια καλή ταινία", έγραψε. "Ωραία. Όπως λέω εδώ και καιρό, ανυπομονώ πολύ να επιστρέψω στο είδος του τρόμου (καθώς και να δοκιμάσω κάποια νέα πράγματα). Μετά από έξι χρόνια Shazam έχω σίγουρα τελειώσει με τους υπερήρωες για την ώρα".

Φυσικά, συμπλήρωσε: "Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν μετανιώνω ούτε για ένα δευτερόλεπτο που έκανα τις ταινίες Shazam. Έμαθα τόσα πολλά και συνεργάστηκα με μερικούς πραγματικά καταπληκτικούς ανθρώπους. Θα είμαι για πάντα ευγνώμων που κατάφερα να σκηνοθετήσω δύο από αυτές! Ήταν πολύ δύσκολες αλλά πολύτιμες εμπειρίες. Ένα πράγμα που πραγματικά ανυπομονώ να κάνω είναι να αποσυνδεθώ από τον διαδικτυακό διάλογο για τους υπερήρωες. Πολλά από αυτά με αγχώνουν τόσο πολύ και θα είναι ωραίο να μην χρειάζεται να τα σκέφτομαι πια".

Όπως είπε και ο ίδιος, θα επιστρέψει στο είδος του τρόμου απ' όπου και ξεκίνησε, με τις πιο δημοφιλείς ταινίες του μέχρι στιγμής να αποτελούν το "Lights Out" και το "Annabelle: Creation".

Shazam 2 ναι, αλλά πόσα να σηκώσει στις πλάτες του;

Το sequel του Shazam έχει αποφέρει μέχρι στιγμής λίγο πάνω από 31 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office και μπορεί να είναι μόνο στο πρώτου του Σαββατοκύριακο, αλλά πρώτον, είναι πάντα το πιο σημαντικό και δεύτερον, όσο καιρό και να προβάλλεται, αν αναλογιστεί κανείς ότι κόστισε περίπου 100 εκατομμύρια, με άλλα τόσα να πηγαίνουν για το marketing του, μπορούμε να πούμε με ευκολία ότι Warner Bros. και DC Comics δεν θα τα βγάλουν τα λεφτά τους.

Εμείς για το "Shazam!Fury of the Gods" είπαμε πως πρόκειται για ένα sequel που είναι σίγουρα κατώτερο του προκατόχου του, αλλά δεν παύει να είναι μια ευχάριστη υπερηρωική ταινία. "Ομοίως με την τρίτη ταινία Ant-Man και την τέταρτη ταινία Thor, η δεύτερη ταινία Shazam είναι μια ανάλαφρη συνέχεια που υπάρχει για να υπάρχει και μέχρι να αλλάξει το τοπίο των superhero flicks (που θα αργήσει να αλλάξει), πάντα θα καταλήγουμε σε ένα και μόνο ερώτημα: Εσύ πόσο κουρασμένη-ος είσαι;"

Shazam 2: Fury of the Gods - Η αξιοπρεπής (αλλά μέχρι εκεί) συνέχεια του ήρωα που έσωσε την DC