Mandalorian Strikes Back: Mando, Baby Yoda, Force και όλα όσα πρέπει να περιμένουμε

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Mandalorian Strikes Back: Mando, Baby Yoda, Force και όλα όσα πρέπει να περιμένουμε

Προετοιμάσου για την τρίτη σεζόν και μάθε όλα όσα χρειάζεσαι για την επιστροφή του Mandalorian.

Προετοιμάσου και προσδέσου γιατί η νέα σεζόν του "The Mandalorian" έρχεται για να μας πάει ένα ακόμα ταξίδι σ' έναν γαλαξία πολύ πολύ μακριά.

Προσοχή: Το άρθρο περιέχει spoilers.

This is the Way και ξερό ψωμί

Το "The Mandalorian", η πρωτοποριακή τηλεοπτική σειρά Star Wars (και μάλιστα η πρώτη), με τον γουέστερν αέρα και τις πιασάρικες ατάκες, που βοήθησε το Disney+ να μπει στον χάρτη των σημαντικών player του streaming, επιστρέφει επιτέλους μετά από πάνω από 2 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της απουσίας τους, απανταχού θαυμαστές έχουν μείνει με την απορία τι συνέβη στους αγαπημένους χαρακτήρες Grogu και Mando. Ωστόσο, το γεγονός ότι η σειρά μάς έχει λείψει, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει και εξελίξεις στο σύμπαν του Star Wars από τότε που τους είδαμε για τελευταία φορά.

Είτε θα το γνωρίσετε τώρα λίγο πριν τον νέο κύκλο, είτε χρειάζεστε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα, μαζέψαμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την επερχόμενη τρίτη σεζόν του "The Mandalorian".

Οι 10 μεγαλύτερες και πιο καυτές τηλεοπτικές επιστροφές που περιμένουμε το 2023

The Manadalorian Season 3: Πότε, πώς, πού

Η πολυαναμενόμενη τρίτη σεζόν της σειράς "The Mandalorian" θα είναι διαθέσιμη στο Disney+ από την 1η Μαρτίου.

Ο νέος κύκλος θα αποτελείται από οκτώ επεισόδια, το καθένα διάρκειας περίπου 60 λεπτών. Η τρίτη σεζόν δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία, αφού ο δημιουργός της σειράς, Jon Favreau είχε πει σε συνέντευξή του ότι έχει ήδη γράψει και την 4η. Πιο συγκεκριμένα, είχε πει: "Την 4η σεζόν, ναι, την έχω ήδη γράψει. Πρέπει να ξέρουμε προς τα πού πηγαίνουμε για να πούμε μια πλήρως διαμορφωμένη ιστορία. Την είχαμε σχεδιάσει, ο Dave [Filoni] και εγώ, και σιγά σιγά αρχίζεις να γράφεις κάθε επεισόδιο. Εγώ το έγραφα κατά τη διάρκεια του post-production. Όλα αυτά πρέπει να μοιάζουν με συνέχεια και μια ολοκληρωμένη ιστορία".

Αν και οι δύο πρώτοι κύκλοι του "The Mandalorian" αφορούσαν την αποστολή του Mando να προστατεύσει τον μικρό Grogu, η επερχόμενη σεζόν θα κάνει μια μικρή στροφή και επικεντρωθεί περισσότερο στο δικό του ταξίδι εξιλέωσης. Στα νέα επεισόδια, ο Mando θα επιστρέψει στον πλανήτη του, τον Mandalore, σε μια προσπάθεια να επανορθώσει για την παραβίαση του κώδικα των Mandalorian, όταν αφαίρεσε το κράνος του στον προηγούμενο κύκλο. Αυτή η σεζόν θα συνεχιστεί αμέσως μετά τα γεγονότα της άλλης spin-off Star Wars σειράς, "The Book of Boba Fett" και θα δει τον Mando αποφασισμένο να βρει τη λύτρωση. Παρά το γεγονός ότι του ανατέθηκε μια απίθανη αποστολή να επισκεφθεί τα κατεστραμμένα πλέον ορυχεία του Mandalore, ο Mando δεν είναι και τύπος που έχει αποφύγει ποτέ στο παρελθόν μια τέτοιου επιπέδου πρόκληση.

Succession: Η οικογένεια Roy θα βγάλει βασιλιά και θα μας αποχαιρετήσει οριστικά

Τι πρέπει να θυμάσαι για την 3η σεζόν του Mandalorian

Μέχρι τώρα, ο Mando έχει δημιουργήσει έναν πολύ ισχυρό δεσμό με τον μικρό Grogu (the force is strong in this one), τόσο ισχυρό που τον έκανε να αφαιρέσει το κράνος του και να υπερβεί τον ανώτατο κανόνα της φυλής του. Πιστεύοντας ότι η καλύτερη ευκαιρία του Grogu να ξεκλειδώσει τις δυνατότητές του είναι να εκπαιδευτεί από άλλους που μπορούν να τον καθοδηγήσουν σωστά προς τη Δύναμη. Ωστόσο, ο Grogu απήχθη από τον Moff Gideon, και ο Mando με την Bo Katan ένωσαν τις δυνάμεις τους για να τον σώσουν. Παρόλο που διείσδυσαν με επιτυχία στο σκάφος του Moff Gideon, παραλίγο να ηττηθούν από τον στρατό του των μαύρων trooper.

Σε μια μεγάλη ανατροπή που μας βρήκε να ζητωκραυγάζουμε, ένας κουκουλοφόρος με φωτόσπαθο εμφανίζεται την τελευταία στιγμή και εξουδετερώνει τους εχθρούς, σώζοντας τον Mando και τον Grogu. Προς έκπληξή τους, η φιγούρα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι άλλη από τον Luke Skywalker, ο οποίος έχει έρθει να πάρει τον μικρό υπό την προστασία του για εκπαίδευση. Παρά την απροθυμία του, ο Mando επιτρέπει τελικά στον Grogu να πάει με τον Luke και οι δρόμοι τους χωρίζουν, πιθανώς για πάντα.

Στην περίπτωση που είσαι fan του Star Wars αλλά δεν είδες τη σειρά "The Book of Boba Fett", ίσως εκπλαγείς όταν σου πούμε πως Mando και ο Grogu είναι και πάλι μαζί στην αρχή της 3ης σεζόν. Δεν είναι λάθος της ιστορίας αυτό (τα περίφημα continuity errors), αλλά αποτέλεσμα των γεγονότων που συνέβησαν στην spin-off σειρά.

Στο 5ο επεισόδιο του Boba Fett, ο Mando εμφανίζεται να ξαναπαίρνει τον ρόλο του bounty hunter, χωρίς όμως να έχει τη τοσοδούλικη συντροφιά του. Εν τέλει, ταξιδεύει σε έναν δασώδη πλανήτη όπου ο Grogu εκπαιδεύεται από την Ahsoka Tano. Η Ahsoka προειδοποιεί τον Mando να μην παρέμβει στην εκπαίδευση και εκείνος φεύγει πριν δει τον Grogu, αλλά της ζητάει να δώσει στο παιδί ένα δώρο.

Αργότερα, ο Boba Fett στρατολογεί τον Mando για να τον βοηθήσει να πολεμήσει το Συνδικάτο Pyke. Ο Mando συμφωνεί και μάλιστα επιστρατεύει τον Cobb Vanth για βοήθεια. Ωστόσο, ο Cobb βγαίνει εκτός μάχης από τον μπλε κακό Cad Bane και φαίνεται ότι οι δυνάμεις του Boba θα χάσουν. Την κατάλληλη στιγμή όμως, οι πολίτες της Freetown καταφθάνουν για να αντιστρέψουν τις ισορροπίες, ενώ εμφανίζονται και οι Peli Motto και Grogu. Αποκαλύπτεται ότι ο Grogu αποφάσισε να δεχτεί το δώρο του Mando και απομακρύνθηκε από τους Jedi. Αφού το Συνδικάτο Pyke νικήθηκε, ο Mando και ο Grogu φεύγουν μαζί στο ηλιοβασίλεμα, ξανά μαζί.

Το καλύτερο δώρο του Αγ. Βαλεντίνου: Ο Ted Lasso επιστρέφει σύντομα και έχουμε και teaser