Ιντεάλ και Άστορ σε κίνδυνο: Αν θες να βοηθήσεις το σινεμά, μπορείς με μόνο λίγα κλικ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ιντεάλ και Άστορ σε κίνδυνο: Αν θες να βοηθήσεις το σινεμά, μπορείς με μόνο λίγα κλικ

Οι εμβληματικοί κινηματογράφοι Ιντεάλ και Άστορ απειλούνται να γίνουν ξενοδοχεία, μόνο αν δεν κριθούν διατηρητέα. Η σινεφιλική κοινότητα παλεύει να τα κρατήσει ζωντανά και τώρα μπορείς και εσύ.

Οι εμβληματικοί και ιστορικοί κινηματογράφοι Ιντεάλ και Άστορ, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να κλείσουν και όχι μόνο αυτό, αλλά να γίνουν ξενοδοχειακές μονάδες. Για να αποτραπεί αυτό το φρικτό ενδεχόμενο, μία online αίτηση κυκλοφορεί από εχθές το βράδυ από τους αρμόδιους των αιθουσών, σε μια προσπάθεια να ενωθούν οι άνθρωποι και να σώσουν ό,τι τους έχει σώσει αμέτρητες φορές: το σινεμά.

Οι πιο ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας παλεύουν για επιβίωση και ζητούν τη βοήθειά σου

Ιντέαλ & Άστορ - Δύο διαμάντια απειλούνται να γίνουν στάχτη

Η online αυτή αίτηση αφορά στην υποστήριξη να κριθούν οι δύο αυτοί κινηματογράφοι διατηρητέοι, ένας χαρακτηρισμός που θα τους διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν ως έχουν και θα συνεχίσουν να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Αθήνας.

Η διαδικασία είναι απλή, δοκιμασμένη και ασφαλής. Το λινκ της αίτησης είναι αυτό: Υπογραφές για Ιντεάλ και Άστορ. Εκεί, όποιος θέλει συμπληρώνει το ονοματεπώνυμό του, email, όνομα περιοχής και ταχυδρομικό κώδικα, και πατάει στη συνέχεια το κουμπί "Υπογράφω". Να σε ενημερώσουμε ότι η πλατφόρμα της αίτησης, το Avaaz, πρόκειται για ένα αξιόπιστο online εργαλείο για συγκέντρωση υπογραφών, που δεν μοιράζεται τα στοιχεία και τα δεδομένα των χρηστών ή επισκεπτών των σε τρίτες εταιρείες. Μάλιστα, αν μπεις να υπογράψεις, λίγο πριν φύγεις, αυτόματα το site θα σε ρωτήσει αν θες να λαμβάνεις παρόμοιες ενέργειες ή όχι.

peition-ideal-astor.JPG

Printscreen της online αίτησης για την προσπάθεια διάσωσης των κιηματογράφων Ideal και Astor.

Παλεύοντας για την αγάπη για τη μεγάλη οθόνη με όπλο προβολές

Τα δύο ιστορικά σινεμά που βρίσκονται στην καρδιά της Αθήνας
έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας από την ίδρυσή τους. Έχουν φιλοξενήσει αμέτρητες κινηματογραφικές προβολές και εκδηλώσεις, αποτελώντας ουσιαστικό μέρος του πολιτιστικού τοπίου της πόλης.

Astor-1.JPG

Η απώλεια αυτών των κινηματογράφων θα σήμαινε την απώλεια ενός ουσιαστικού μέρους της ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας της Αθήνας.

Η αίτηση έχει ως στόχο να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές για να καταδείξει την υποστήριξη του κοινού για τη διατήρηση των κινηματογράφων IDEAL και ASTOR. Υπογράφοντας την αίτηση, οι πολίτες μπορούν να δείξουν τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης και να διασφαλίσουν ότι οι μελλοντικές γενιές θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτές τις αίθουσες.

Η online αυτή αίτηση, έρχεται αμέσως μετά από την ανακοίνωση ότι οι δύο αυτοί κινηματογράφοι, μαζί με τον ιστορικό κινηματογράφο Ίριδα που απειλείται και αυτός με διακοπής λειτουργίας, διοργανώνουν για την Κυριακή 02 Απριλίου δωρεάν προβολές και διοργανώσεις.

ta-cinema-mas-h-poli-mas.jpg

Οι προβολές θα ξεκινήσουν το απόγευμα και θα διαρκέσουν έως το βράδυ μέσα αλλά και έξω από τους κινηματογράφους, στην πλατεία Κοραή και στην Ακαδημίας 55, όπου θα στηθούν οθόνες.

Τη στήριξη τους δίνουν οι Νύχτες Πρεμιέρας, Cinematek, Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας, Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Δες το πρόγραμμα των προβολών και των δράσεων.