Ο βραβευμένος με Όσκαρ Cameron Crowe ετοιμάζει μυστικά ταινία για την Joni Mitchell

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Cameron Crowe ετοιμάζει μυστικά ταινία για την Joni Mitchell

Η Joni Mitchell επιστρέφει και η ζωή της γίνεται ταινία στα χέρια του βραβευμένου με Όσκαρ Cameron Crowe.

Ένα μυστικό project που δουλεύεται εδώ και δύο χρόνια βρίσκει τα φώτα της δημοσιότητας. Στο επίκεντρο ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Cameron Crowe, που έχει ήδη αναλάβει να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή της Joni Mitchell.

https://www.instagram.com/p/CpyGEZhOJz-

Ξέρουμε ποιος θα παίξει τον Michael Jackson στην επερχόμενη ταινία του και είναι της οικογένειας

Joni Mitchell: Επιστροφή και μάλιστα στη μεγάλη οθόνη

Ο Cameron Crowe, ο αναγνωρισμένος σκηνοθέτης της ταινίας ενηλικίωσης "Almost Famous", φέρεται να έχει περάσει τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύσσοντας μια ταινία για τη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Joni Mitchell.

2019 Sundance Film Festival -

Taylor Jewell/Invision/AP

Σύμφωνα με πηγές, η ταινία δεν θα είναι μια τυπική βιογραφική ταινία ή ντοκιμαντέρ, αλλά μάλλον ένα είδος αυτοβιογραφίας. Δεδομένης της μακροχρόνιας σχέσης του Crowe με την Mitchell, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί θα ήθελε να ακολουθήσει αυτή τη μοναδική προσέγγιση.

Όπως αναφέρει και το Above the Line, "ο Crowe γράφει για τη Mitchell από τότε που ήταν νεαρός δημοσιογράφος στο Rolling Stone και γράφει το σενάριο με τη συμβολή της. Μάλιστα, το 2017, λιγότερο από δύο χρόνια αφότου υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα που την άφησε να δυσκολεύεται να περπατήσει, η Mitchell έκανε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση στο ετήσιο πάρτι του Clive Davis πριν από τα βραβεία Grammy, όπου τη συνόδευε ο στενός της φίλος Crowe, ο οποίος είχε επίσης πάρει συνέντευξη από την Mitchell για τους Los Angeles Times ενόψει της 50ής επετείου του άλμπουμ-ορόσημο Blue του 1971."

Ο Crowe, ο οποίος είναι γνωστός για τη δουλειά του σε ταινίες όπως τα "Say Anything", "Jerry Maguire", "Vanilla Sky", "Elizabethtown", έχει βαθιά σχέση με τη μουσική, αφού ξεκίνησε την καριέρα του ως μουσικός δημοσιογράφος στο Rolling Stone. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι θα τον τραβούσε ένα έργο για κάποιον τόσο εμβληματική και επιδραστική περσόνα όσο η Mitchell.

Αυξάνονται και πληθαίνουν τα μουσικά φιλμ

Η ταινία, η οποία δεν έχει ακόμη λάβει τίτλο, ημερομηνία κυκλοφορίας ή cast, θα είναι το πρώτο έργο του Crowe μετά την κωμική σειρά "Roadies" του 2016. Αν και δεν είναι σαφές ποιος θα αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι βέβαιο ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά περιζήτητο ρόλο.

Εκτός από την ταινία του Mitchell, μια βιογραφική ταινία των KISS φέρεται να βρίσκεται στα σκαριά στο Netflix, με επίκεντρο τα πρώτα τέσσερα χρόνια της καριέρας του συγκροτήματος. Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το έργο είναι ελάχιστες, είναι σαφές ότι οι μουσικές βιογραφίες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στο Χόλιγουντ, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και την πρόσφατη επιτυχία της ταινίας "Elvis".

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Η μουσική έχει τη δύναμη να συνδέει τους ανθρώπους με τρόπο που λίγα άλλα πράγματα μπορούν. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα που μας μιλάει σε ένα βαθύ, συναισθηματικό επίπεδο. Και όταν το συνδυάζεις αυτό με την οπτική αφήγηση του κινηματογράφου, έχεις τη δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Με την ταινία της Mitchell, ο Crowe έχει την ευκαιρία να δημιουργήσει μια ταινία που όχι μόνο θα εξυμνεί τη μουσική και την κληρονομιά της, αλλά και θα προσφέρει μια ματιά στη ζωή μιας από τις πιο αινιγματικές και συναρπαστικές προσωπικότητες της μουσικής. Και με την ίδια την Μίτσελ να φέρεται να συμμετέχει στο έργο, είναι βέβαιο ότι θα είναι μια ταινία που θα έχει απήχηση τόσο στους θαυμαστές όσο και σε αυτούς που δεν την έχουν γνωρίσει.

Ποιος είναι ο Austin Butler του Elvis