Eva Longoria: «Ένας λευκός άντρας μπορεί να σκηνοθετήσει μια αποτυχία. Εγώ δεν μπορώ»

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Eva Longoria: «Ένας λευκός άντρας μπορεί να σκηνοθετήσει μια αποτυχία. Εγώ δεν μπορώ»

Richard Shotwell/Invision/AP

Invision

Η Eva Longoria κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με ταινία του Χόλιγουντ και τα τα βάζει με το Χόλιγουντ για τις πολλές άνισες ευκαιρίες και την εκπροσώπηση.

Η Eva Longoria βρίσκεται στις Κάννες και με το Women in Motion του Variety βρήκε την ευκαιρία να τα βάλει με το ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ, τις ευκαιρίες που δεν δίνει και την εκπροσώπηση που δεν έχει.

Η Jennifer Lawrence φέρνει στις Κάννες τις γυναίκες που αψηφούν τους Ταλιμπάν κάθε μέρα

Eva Longoria: «Μπορεί να σκηνοθετήσει μια αποτυχία και να πάρει και άλλη δουλειά μετά. Εγώ δεν μπορώ.»

Η Eva Longoria παρευρέθηκε Women in Motion του Variety στις Κάννες και εκεί είχε την ευκαιρία να τονίσει τις προκλήσεις του Χόλιγουντ για την επίτευξη της ένταξης και της εκπροσώπησης, μιλώντας ανοιχτά για το πώς είναι να είσαι γυναίκα σκηνοθέτης.

https://www.instagram.com/p/CsmBmuzJMdI

Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τα "The Young and the Restless" και "Desperate Housewives" πριν συνεχίσει την πορεία της ως ηθοποιός και σκηνοθέτης τηλεοπτικών επεισοδίων, βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο φεστιβάλ των Καννών γιατί κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με ταινία μεγάλου μήκους: το "Flamin' Hot", μια ταινία που γιορτάζει το ταξίδι του επιστάτη της Frito-Lay που εφηύρε τα Flamin' Hot Cheetos.

Η 48χρονη Eva Longoria επέστησε την προσοχή στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, οι πρωτοεμφανιζόμενες και οι Λατίνες σκηνοθέτες στην κινηματογραφική βιομηχανία, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή ως σκηνοθέτης, δεν έχει κανένα περιθώριο λάθους. Μίλησε για το βάρος που ένιωσε εκπροσωπώντας την κοινότητά της και κάθε γυναίκα σκηνοθέτη καθώς ξεκινούσε η παραγωγή της ταινίας και σημείωσε την άνιση μεταχείριση στο Χόλιγουντ όσον αφορά τις ταινίες που σκηνοθετούν γυναίκες, τονίζοντας ότι μία και μόνο αποτυχία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μελλοντικές σκηνοθετικές ευκαιρίες.

«Δεν έχουμε πολλές ευκαιρίες. Η ταινία μου δεν ήταν χαμηλού προϋπολογισμού σε καμία περίπτωση - δεν ήταν 100 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ούτε και 2 εκατομμύρια δολάρια. Πότε ήταν η τελευταία στουντιακή ταινία που σκηνοθέτησε Λατίνα; Ήταν πριν από 20 χρόνια. Δεν μπορούμε να έχουμε μια ταινία κάθε 20 χρόνια».

Η Eva Longoria συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι ότι αν αυτή η ταινία αποτύχει, ο κόσμος θα πει: "Ω, οι λατινοαμερικάνικες ιστορίες δεν πιάνουν… οι γυναίκες σκηνοθέτες δεν τα καταφέρνουν.»

Eva Longoria: «Εγώ έχω μόνο μία ευκαιρία»

«Ένας λευκός άνδρας μπορεί να σκηνοθετήσει μια ταινία 200 εκατομμυρίων δολαρίων, να αποτύχει και να πάρει άλλη μια. Αυτό είναι το πρόβλημα. Εγώ έχω ένα χτύπημα, μία ευκαιρία, δουλεύω δύο φορές πιο σκληρά, δύο φορές πιο γρήγορα, δύο φορές πιο φτηνά.»

Με το "Flamin' Hot", η Longoria ήθελε να αφηγηθεί μια εμπνευσμένη ιστορία για τη λατινοαμερικάνικη κοινότητα, αντλώντας από τις εμπειρίες της δικής της οικογένειας.

Η επερχόμενη βιογραφική δραματική κομεντί διερευνά το πώς η εταιρική Αμερική υποτιμά την ισπανόφωνη κοινότητα, αντανακλώντας παρόμοιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα στούντιο του Χόλιγουντ. Η ηθοποιός τόνισε τη σημαντική εκπροσώπηση των Λατίνων μεταξύ των αγοραστών εισιτηρίων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 28% του κοινού του box office. Έθεσε το ερώτημα γιατί δεν υπάρχει περισσότερο περιεχόμενο προσαρμοσμένο σε αυτήν τη δημογραφική ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αγοραστική τους δύναμη. Με την εξυπηρέτηση του λατινοαμερικάνικου κοινού, τα στούντιο έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν την επιτυχία των ταινιών τους και να αξιοποιήσουν μια αγορά που σταθερά υπερτερεί στον δείκτη των κινηματογραφικών θεατών.

Fans της Βαϊάνα χειροκροτούν την Auliʻi Cravalho για την απόφασή της να μην επιστρέψει στο remake

Αλλάζουν τελικά τα πράγματα;

Αν και αναγνώρισε κάποια πρόοδο όσον αφορά στην ένταξη των Λατίνων στο Χόλιγουντ, η Eva Longoria τόνισε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί, με τις στατιστικές να δείχνουν ακόμη και οπισθοδρόμηση μερικές φορές.

https://www.instagram.com/p/Cr3mMMGJH3j

Οι Λατίνοι εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα, και οι γυναίκες της λατινικής κοινότητας δεν αξιοποιούνται πλήρως. Η ηθοποιός τόνισε την ανησυχητική μείωση από το 7% στο 5% της εκπροσώπησης στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, διαλύοντας την ψευδαίσθηση της προοδευτικότητας του Χόλιγουντ όταν έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της άνισης εκπροσώπησης.

Μπορεί και να αλλάζουν, αλλά σιγά-σιγά. Πολύ σιγά-σιγά.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές: 17 Celebrities-διάνοιες με το υψηλότερο IQ