Ο Martin Scorsese συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και θέλει να κάνει ταινία για τον Χριστό

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ο Martin Scorsese συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και θέλει να κάνει ταινία για τον Χριστό
Copyright 2023 The Associated Press. All rights reserved

Ο Martin Scorsese βρέθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και αμέσως μετά ανακοίνωσε τα σχέδιά του για τη νέα του ταινία.

Ο Martin Scorsese έδειξε τη νέα του ταινία στις Κάννες και είπε μετά να κάνει και ένα τουρ στην Ιταλία. Η περιοδεία του τον βρήκε να συναντιέται με τον Πάπα Φραγκίσκο στην Ρώμη και να εμπνέεται για την επόμενη ταινία του που θέλει να είναι για τον Ιησού.

Η νέα ταινία του Martin Scorsese θα είναι από τις μεγαλύτερες ταινίες του σύγχρονου Χόλιγουντ

Ο Martin Scorsese εμπνεύστηκε και θέλει να ξαναπιάσει τα περί θρησκείας

Ασταμάτητος ο Martie που πολύ πρόσφατα είπε πως συνειδητοποίησε ότι έχει τόσα πολλά ακόμα να πει και δεν υπάρχει χρόνος.

Μετά την πρεμιέρα του "Killers of the Flower Moon" στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, ο θρυλικός 80χορνος σκηνοθέτης έκανε ένα εκτεταμένο ταξίδι στην Ιταλία, όπου κάνοντας και μια στάση στην Ρώμη, πέρασε από το Βατικανό για να συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο. Λίγο αργότερα, αποκάλυψε σε όλους μα ότι εμπνεύστηκε τόσο που θέλει να γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού.

"Ανταποκρίθηκα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: με το να σκεφτώ και να γράψω ένα σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού. Και είμαι έτοιμος να αρχίσω να την κάνω", είπε ο Scorsese αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή θα μπορούσε να είναι και η επόμενη ταινία του.

Όπως σημειώνει και το Variety, ο σκηνοθέτης έκανε αυτήν τη συνάντηση (και μετέπειτα την ανακοίνωση) όταν πήρε μέρος στο συνέδριο "The Global Aesthetics of the Catholic Imagination" που έγινε στην Ρώμη, το οποίο διοργάνωσε το ιησουιτικό περιοδικό La Civiltà Cattolica και το Πανεπιστήμιο Georgetown.

Ο Antonio Spadaro, εκδότης του θρησκευτικού περιοδικού, είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους στο συνέδριο ο Martin Scorsese εναλλάσσονταν μεταξύ αναφορών στις ταινίες του και προσωπικών ανέκδοτων και εξήγησε "Πώς τον συγκίνησε η έκκληση του Αγίου Πατέρα 'να μας αφήσει να δούμε τον Ιησού'", είπε.

Όσον αφορά στις κινηματογραφικές αναφορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Martie ανέφερε τον θαυμασμό του για το "Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο" του Pier Paolo Pasolini, ενώ μίλησε και για τη σημασία του δικού του αμφιλεγόμενου έπους "Ο τελευταίος πειρασμός" (The Last Temptation of Christ) του 1988 και για "το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού" που αντιπροσωπεύει το δράμα του 2016 "Silence" για τη δίωξη των Ιησουιτών χριστιανών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Η εν λόγω ταινία προβλήθηκε το 2016 στο Βατικανό. Ο Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Ιησουίτης πάπας και είναι γνωστό ότι εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών με την ελπίδα να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία.

Μετά τις δολοφονίες στην Οκλαχόμα, σειρά ο Ιησούς

Ο Martie ήταν στις Κάννες φέτος με τη νέα του ταινία, μία από τις μεγαλύτερες (σε διάρκεια) ταινίες που θα βγουν φέτος από το Χόλιγουντ.

Το "Killers of the Flower Moon", μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, έχει πρωταγωνιστές τους Robert De Niro και Leonardo DiCaprio και έλαβε ένα 9λεπτο standing ovation όταν προβλήθηκε: "Το γυρίσαμε αυτό πριν από δύο χρόνια στην Οκλαχόμα. Πήρε το χρόνο του για να έρθει, αλλά η Apple μας έκανε τόσο μεγάλη χάρη" είπε ο σκηνοθέτης στην πρεμιέρα του.

H Justine Triet κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες και ξεσήκωσε πολιτικούς και όχι μόνο

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1920 στην Οκλαχόμα, την περίοδο που έγιναν οι φρικτές κατά συρροή δολοφονίες ιθαγενών του Osage Nation, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι λόγω του πετρελαίου που ανακαλύφθηκε στη γη τους. Οι στυγνές αυτές δολοφονίες έμειναν γνωστές στην ιστορία ως "Η Βασιλεία του Τρόμου".

Ο DiCaprio υποδύεται τον Έρνεστ, τον ανιψιό ενός ισχυρού τοπικού κτηνοτρόφου, τον οποίο υποδύεται ο De Niro και η Lily Gladstone υποδύεται τη σύζυγο του Έρνεστ, την Mollie. Το cast περιλαμβάνει επίσης τους Brendan Fraser, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbott Jr., Pat Healy, Scott Shepherd, Jason Isbell και Sturgill Simpson.

Η ταινία είναι παραγωγής της Apple και απανταχού θαυμαστές (και εμείς μέσα) περιμένουν πώς και πώς, όχι μόνο για το reunion του Marty με τον deNiro, αλλά και για την επικών διαστάσεων πρώτη συνεργασία των Martin Scorsese, Robert deNiro και Leonardo DiCaprio.

Robert De Niro, Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese

Robert De Niro, Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese στος 76ο Φεστιβάλ Καννών 2023.

2023 Invision