10 Θρίλερ που θα σε βοηθήσουν να μην ξανακολυμπήσεις για το υπόλοιπο καλοκαίρι

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
10 Θρίλερ που θα σε βοηθήσουν να μην ξανακολυμπήσεις για το υπόλοιπο καλοκαίρι

Είσαι και εσύ από αυτές που σου αρέσουν τα θρίλερ ακόμα και αν σε κάνουν να μην μπορείς να κοιμηθείς; Σου έχουμε την καλοκαιρινή λιστούλα!

Τι καλύτερος τρόπος για να νικήσεις τη ζέστη από το να κάνεις ένα δροσιστικό μπάνιο στη θάλασσα; Βέβαια, με αυτά τα 10 θρίλερ, ίσως να αργήσεις να ξαναμπείς.

Αν είσαι και εσύ fan των θρίλερ και αναζητάς μια δόση αγωνίας, συγκεντρώσαμε μια λίστα με δέκα συναρπαστικές ταινίες που θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς για να βουτήξεις στο νερό.

Από τρομακτικά αρπακτικά που καραδοκούν κάτω από την επιφάνεια μέχρι αριστουργηματικά φτηνή (και όχι μόνο) αγωνία, αυτές οι ταινίες θα σε κρατήσουν στην άκρη της καρέκλας σου και θα σου δώσουν μια εντελώς νέα οπτική για το κολύμπι.

Ταχύτητα και σινεμά: 9 γκαζιάρικες ταινίες που μας πόρωσαν πολύ παραπάνω από όσο παραδεχόμαστε

10 «υδάτινα» θρίλερ για το μπάνιο σου

Jaws (Τα Σαγόνια του Καρχαρία)

Δεν θα ήταν πλήρης η λίστα με τα καλοκαιρινά και υδάτινα θρίλερ χωρίς να αναφερθεί το θρυλικό "Jaws". Το αριστούργημα του Steven Spielberg για έναν γιγαντιαίο λευκό καρχαρία που τρομοκρατεί μια παραθαλάσσια πόλη έθεσε τα πρότυπα για τις συναρπαστικές υποβρύχιες ιστορίες. Με την εμβληματική themed μουσική του John Williams και τα οπτικά στοιχεία που κόβουν… το σαγόνι, τα "Σαγόνια του καρχαρία" θα σε κάνουν να μην θες να βουτήξεις και ας την έχεις δει πόσες φορές.

The Abyss (Η Άβυσσος)

Η "Άβυσσος" του James Cameron μας μεταφέρει στα βάθη του ωκεανού, όπου μια ομάδα δυτών συναντά μια μυστηριώδη και απόκοσμη παρουσία. Με εντυπωσιακές εικόνες και συναρπαστική πλοκή, αυτό το θρίλερ επιστημονικής φαντασίας μας αφήνει με κομμένη την ανάσα.

Piranha 3D

Remake του κλασικού cult που εξαπολύει μανιώδη και αιμοδιψή πιράνχας κατά τη διάρκεια ενός άγριου πάρτι για τις ανοιξιάτικες διακοπές, μετατρέποντας τα ήσυχα νερά σε κατακόκκινα νερά χάους και πανικού. Πρόσεχε πού βουτάς.

The Meg (Ο Κυρίαρχος του Βυθού)

Το "The Meg" μεταφέρει τον φόβο για τους καρχαρίες σε ένα εντελώς άλλο επίπεδο υπερβολής. Όταν ένας προϊστορικός μεγαλοδόντης εξαπολύεται από τα βάθη του ωκεανού, μια ομάδα δυτών πρέπει να αντιμετωπίσει τον χειρότερο εφιάλτη τους. Με το τεράστιο μέγεθός του και την ακόρεστη όρεξή του, αυτός ο τεράστιος καρχαρίας θα σε κάνει να αμφισβητήσεις την ασφάλεια κάθε ανοιχτής θάλασσας. Και αν θες, θα έχει και συνέχεια που θα έχουμε τον Αύγουστο (βρες και άλλες στα blockbuster του καλοκαιριού!)

Anaconda (Ανακόντα)

Κλασική ταινία του Mega Κυριακή μεσημέρι. Όταν ένα κινηματογραφικό συνεργείο που αναζητά ένα θρυλικό γιγάντιο ανακόντα εγκλωβίζεται στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, βρίσκεται να παλεύει για την επιβίωση ενάντια σε ένα από τα πιο θανατηφόρα αρπακτικά στον κόσμο.

The Shallows (Σε Ρηχά Νερά)

Στην ταινία "The Shallows", η Blake Lively δίνει μάχη για τη ζωή της ενάντια σε έναν μεγάλο λευκό καρχαρία, αφού έχει ξεμείνει σε έναν βράχο μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την ακτή. Με κινηματογράφηση που κόβει την ανάσα και λαχταριστή ένταση, αυτό το θρίλερ επιβίωσης θα σε κρατήσει σε αγωνία και θα σε κάνει να φοβηθείς ακόμη και τα πιο ήρεμα νερά.

Deep Blue Sea (Βαθιά Άγρια Θάλασσα)

Το να διεξάγουν επιστήμονες γενετικά πειράματα σε καρχαρίες για να βρουν μια θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ ακούγεται σαν ένας καλός σκοπός, που θα μετατραπεί όμως σε εφιάλτη. Έξυπνοι, εξαιρετικά επιθετικοί καρχαρίες μετατρέπουν τις υποβρύχιες ερευνητικές εγκαταστάσεις σε ένα κλειστοφοβικό και θανατηφόρο πεδίο μάχης.

Open Water (Άγριος Ωκεανός)

Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, το "Open Water" αφηγείται την οδυνηρή ιστορία ενός ζευγαριού που έμεινε αποκλεισμένο σε νερά γεμάτα καρχαρίες μετά από μια εκδρομή κατάδυσης που πήγε στραβά. Γυρισμένο με κάμερα χειρός, αυτό το low-budget θρίλερ δημιουργεί μια αίσθηση απομόνωσης και τρόμου που θα σε κάνει να αμφισβητήσετε την ασφάλεια κάθε περιπέτειας στα ανοιχτά νερά.

47 Meters Down

Το "47 Meters Down" βυθίζει τους θεατές σε ένα εφιαλτικό σενάριο, όταν δύο αδελφές βρίσκονται παγιδευμένες σε ένα κλουβί καρχαρία στο βυθό του ωκεανού. Με το οξυγόνο τους να τελειώνει και τους μεγάλους λευκούς καρχαρίες να τους περικυκλώνουν όλο και περισσότερο, πρέπει να παλέψουν ενάντια στον χρόνο και τους ίδιους τους φόβους τους για να επιβιώσουν.

Sharkanado

Και κάτι πιο… ανάλαφρο (ας το πούμε)! Το "Sharknado" είναι μια ταινία που ανεβάζει την έννοια των aquatic θρίλερ σε ένα εντελώς νέο επίπεδο παραλογισμού. Σε αυτό το αγαπημένο cult, μια σειρά ανεμοστρόβιλων σαρώνουν το Λος Άντζελες, εκσφενδονίζοντας καρχαρίες από τον ωκεανό και σπέρνοντας τον όλεθρο στην πόλη. Σαν να μην ήταν αρκετά τρομακτικοί οι ανεμοστρόβιλοι, τώρα πρέπει να ανησυχούμε και για τους καρχαρίες που πετάγονται που μας έρχονται από τον ουρανό.