Τα 12 blockbuster του καλοκαιριού - Τι πρέπει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Τα 12 blockbuster του καλοκαιριού - Τι πρέπει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και εμείς σου μαζεύουμε τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσεις.

Το καλοκαίρι έχει έρθει για τα καλά και φέρνει μαζί του κάθε λογής blockbuster για τη μεγάλη οθόνη.

Από επικά αληθινές ιστορίες και ροζ κωμωδίες, μέχρι υπερήρωες, δικαστικά δράματα και χολιγουντιανή δράση, το ρόστερ του φετινού καλοκαιριού μπορεί να καλύψει κάθε γούστο.

Κάν'το εικόνα: Είναι καλοκαίρι, έχεις περάσει μια μέρα μες στην ζέστη, θες να αποφορτίσεις τα του γραφείου σου και πας σε ένα θερινό. Επιτέλους τώρα που έπεσε λίγο ο ήλιος, κάθεσαι αναπαυτικά, σε κατακλύζει η μυρωδιά φρεσκοψημένου ποπ κορν, ένα σιγανό βουητό συζητήσεων από ανθρώπους που ψάχνουν τις θέσεις τους. Τα φώτα χαμηλώνουν, έχεις πιάσει και τραπεζάκι και είσαι έτοιμη.

Έτοιμη να σου αποκαλύψουμε τα πιο συναρπαστικά, συγκλονιστικά και εντυπωσιακά κινηματογραφικά θεάματα του καλοκαιριού που πρέπει να δεις στο σινεμά.

Oppenheimer: 9 πράγματα που δεν ήξερες για το πυρηνικό blockbuster του Christopher Nolan

12 καλοκαιρινά blockbusters

The Son (Ο Γιος) - 06 Ιουλίου

Ο Florian Zeller, που το 2020 μας χάρισε το αριστουργηματικό "The Father" με τον Anthony Hopkins και Olivia Colman, έρχεται με τη 2η ταινία του, ένα δράμα με πρωταγωνιστή τον Hugh Jackman, τον Hopkins και την Laura Dern, το οποίο θα φέρει στο προσκήνιο μία ακόμα περίπλοκη σχέση: αυτή πατέρα και γιου.

Insidious: The Red Door (Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα) - 06 Ιουλίου

Sequel του Insidious του 2010 (και του Insidious: Chapter 2 του 2013), και συνολικά η πέμπτη προσθήκη του franchise. Στο τιμόνι σκηνοθεσίας για πρώτη φορά ο πρωταγωνιστής της, Patrick Wilson, ο οποίος κάνει και το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης. Η ταινία διαδραματίζεται δέκα χρόνια μετά το τέλος των γεγονότων της δεύτερης ταινίας. Ο Josh Lambert πάει να αφήσει τον γιο του, Ντάλτον, στο πανεπιστήμιο. Ωστόσο, το φοιτητικό όνειρο του Ντάλτον μετατρέπεται σε εφιάλτη όταν οι καταπιεσμένοι δαίμονες του παρελθόντος του επιστρέφουν ξαφνικά για να στοιχειώσουν και τους δύο. Για να τερματίσουν το κυνήγι και να βάλουν τους δαίμονες μια για πάντα στην άκρη, ο Τζος και ο Ντάλτον πρέπει να επιστρέψουν και πάλι στο Further (Το Απώτερο), προκειμένου να σταματήσουν οριστικά τον εφιάλτη του πατέρα.

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One - 13 Ιουλίου

Έβδομη προσθήκη στη σειρά ταινιών Επικίνδυνες Αποστολές με πρωταγωνιστή τον Tom Cruise. Σε σκηνοθεσία Christopher McQuarrie, η ομάδα του Ethan Hunt θα βρεθεί με την πιο επικίνδυνή της αποστολή (μέχρι την επόμενη ταινία): να εντοπίσει ένα όπλο τρομοκρατών που απειλεί να αφανίσει την ανθρωπότητα αν πέσει σε λάθος χέρια. Στο cast επίσης οι Hayley Atwell, Ving Rhames, Simon Pegg, Rebecca Ferguson, Esai Morales, Vanessa Kirby, Pom Klementieff και Henry Czerny.

Barbie - 20 Ιουλίου

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς με την Margot Robbie στον ρόλο της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο. Η ταινία "Barbie" έρχεται από την Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird), η οποία συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Noah Baumbach (Marriage Story, The Squid and the Whale). Εκτός από την Robbie, στο cast έχουμε τους Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Will Ferrell και Dua Lipa. Στην ταινία, η Barbieland έδιωξε την Barbie γιατί δεν ήταν η τέλεια κούκλα. Μαζί με τον Ken θα τολμήσουν να μπουν στον πραγματικό κόσμο για να ψάξουν για την αληθινή ευτυχία.

Jeanne Du Barry (Ζαν Ντι Μπαρί: Η Ερωμένη του Βασιλιά) - 20 Ιουλίου

Ο Johhny Depp επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από τρία χρόνια και υποδύεται τον Λουδοβίκο XV. Η ταινία, η οποία τα έχει πάει εξαιρετικά στο γαλλικό box office και πρόκειται για την πιο ακριβή γαλλική παραγωγή για το 2022, έρχεται από την Maïwenn, η οποία όχι μόνο σκηνοθετεί, αλλά και πρωταγωνιστεί ως Jeanne Vaubernier, μια γυναίκα της εργατικής τάξης στην Γαλλία του 18ου αιώνα, η οποία ανεβαίνει κοινωνικά και γίνεται ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου 15ου.

Haunted Mansion (Στοιχειωμένο Αρχοντικό) - 27 Ιουλίου

Υπερφυσική κωμωδία τρόμου, που βασίζεται στην ομώνυμη ατραξιόν της Disneyland. Η ταινία αρχικά ήταν στα χέρια του Guillermo del Toro, αλλά αποσύρθηκε λίγα χρόνια αφού το ανέλαβε. Στο μεγάλο cast του θα βρούμε τους LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Rosario Dawson, Dan Levy, Jamie Lee Curtis και Jared Leto. Στην ταινία, η Γκάμπι και ο Τράβις επιστρατεύουν τη βοήθεια μιας ομάδας που θα τους βοηθήσει να εξορκίσουν την έπαυλή τους και να καταστρέψουν τα φαντάσματα γύρω τους.

Gran Turismo - 17 Αυγούστου

Βασισμένο στην ομώνυμη σειρά βιντεοπαιχνιδιών του PlayStation και παράλληλα εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του Jann Mardenborough, ενός έφηβου παίκτη του Gran Turismo που φιλοδοξούσε να γίνει οδηγός αγώνων. Στο βιογραφικό δράμα ενηλικίωσης πρωταγωνιστούν οι David Harbour, Orlando Bloom, Archie Madekwe, Darren Barnet, Geri Halliwell Horner και Djimon Hounsou, με τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνει ο Neill Blomkamp (District 9, Elysium).

Blue Beetle - 17 Αυγούστου

Η επερχόμενη υπερηρωική ταινία της DC, που αρχικά προοριζόταν για το HBO Max, έχει πρωταγωνιστή τον πρώτο Λατίνο υπερήρωα της DC Comics και τον ενσαρκώνει ο Xolo Maridueña του "Cobra Kai". Η ταινία σκηνοθετείται από τον Πουερτορικανό Angel Manuel Soto (3η του ταινία μεγάλου μήκους). Το "Blue Beetle", η 14η προσθήκη στο DCEU, είναι από τις ταινίες που είχαν ήδη γυριστεί όταν ανακοινώθηκε ότι η DC θα πατήσει κουμπί για να ξεχάσει ό,τι έχει βγάλει μέχρι στιγμής και θα αρχίσει να χτίζει το νέο κινηματογραφικό της σύμπαν (DCU) με τον James Gunn και τον Peter Safran.

Oppenheimer - 24 Αυγούστου

Ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα blockbuster της χρονιάς δεν είναι άλλο από το βιογραφικό έπος του Christopher Nolan, "Oppenheimer". Cillian Murphy, Matt Damon, Emily Blunt, Robert Downey, Jr., Kenneth Branagh, Rami Malek, Florence Pugh και Josh Hartnett ετοιμάζονται για το project που θα "εξασφαλίσει μια ειρήνη που δεν έχει ποτέ η ανθρωπότητα". Πόσο επικίνδυνη ακούγεται αυτή η πρόταση μετά το Μανχάταν project. Με σενάριο και σκηνοθεσία του Nolan, το το επικό θρίλερ γυρισμένο σε IMAX® που βάζει το κοινό στο παλλόμενο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που έμεινε γνωστός ωςο «πατέρα της ατομικής βόμβας».

The Last Voyage of the Demeter - 24 Αυγούστου

Υπερφυσική ταινία τρόμου που αποτελεί διασκευή του κεφαλαίου "The Captain's Log", ενός κεφαλαίου από το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ, "Δράκουλας" του 1897. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Corey Hawkins, Aisling Franciosi, Liam Cunningham και David Dastmalchian. Η πλοκή της ακολουθεί το καταδικασμένο πλήρωμα του εμπορικού πλοίου "Demeter", το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει στο ύπουλο ταξίδι στον ωκεανό, ενώ καταδιώκεται από τον Δράκουλα.

Anatomy of a Fall (Αναταομία μιας Πτώσης) - 24 Αυγούστου

Ο μεγάλος νικητής των φετινών Καννών, ένα δικαστικό δράμα που διερευνά το αν μια δημοφιλή συγγραφέας δολοφόνησε τον σύζυγό της ή όχι. Όμως η ταινία είναι εξίσου μια έρευνα για τον γάμο τους, φέρνοντας ιδιωτικές λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή του ζευγαριού στην αίθουσα του δικαστηρίου, ώστε ο Τύπος, το κοινό και οι θεατές να τις αναλύσουν, σαν να βρίσκονται κάτω από ένα μικροσκόπιο

The Equalizer 3 - 31 Αυγούστου

Η τρίτη ταινία Equalizer, πάλι από τον Antoine Fuqua και φυσικά με τον Denzel Washington στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Robert McCall, μετά την απόσυρση του ως πληρωμένος κυβερνητικός δολοφόνος, παλεύει σκληρά προκειμένου να συμφιλιωθεί με τα φρικτά εγκλήματα που διέπραξε στο παρελθόν, βρίσκοντας παρηγοριά στο να αποδίδει δικαιοσύνη στο όνομα των αδύναμων σε ανάγκη.

Blockbusters_Story.jpg