9 Ταινίες για να γελάσεις (και ίσως να κλάψεις λίγο) αν είσαι νέα μαμά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
9 Ταινίες για να γελάσεις (και ίσως να κλάψεις λίγο) αν είσαι νέα μαμά

Σήμερα είναι γιορτή της μητέρας και εμείς θυμόμαστε 9 ταινίες που μπορεί και να μιλήσουν σε μια νέα μαμά σαν εσένα.

Γιορτή της μητέρας σήμερα και μπορεί να είναι η πρώτη φορά που γιορτάζεις. Αν είσαι φαν του σινεμά, σου μαζέψαμε 9 ταινίες που μπορεί και να σου μιλήσουν.

Κάποιες ταινίες απλά ακουμπάνε με ελαφρότητα τη δυσκολία και την κούραση, κάποιες έχουν παραλλαγές, άλλες είναι απλά κωμωδίες και μακριά από την πραγματικότητα, ενώ κάποιες άλλες επικεντρώνονται λίγο πιο σθεναρά. Η αλήθεια είναι πως κανένας δεν μπορεί να σου πει πώς είσαι τώρα στον νέο σου ρόλο, στη νέα του καθημερινότητα, στη νέα σου ταυτότητα.

8 Φορές που ταινίες και σειρές δεν φοβήθηκαν να μιλήσουν για τις αμβλώσεις

Η εμπειρία δεν μεταφέρεται και το βίωμα είναι όλο δικό σου. Αν θες όμως να ξεχαστείς ή να ξεσπάσεις και το σινεμά σε βοηθάει, μπορεί και κάποια ταινία από την παρακάτω λίστα να σε κάνει να ταυτιστείς και ίσως να πάρεις λίγη δύναμη ό,τι θα τα καταφέρεις.

Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη: Αυξάνονται οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι για τον «Daddy», aka Pedro Pascal

9 ταινίες για να γελάσεις (και ίσως να κλάψεις λίγο) αν είσαι νέα μαμά

The Stranger in Me (2008)

Καθόλου εύκολο θέμα, καθόλου εύκολη κατάσταση, καθόλου εύκολη ταινία. Το "The Stranger in Me" μάς έρχεται από την Γερμανία και ασχολείται με την επιλόχειο κατάθλιψη. Στο επίκεντρο μια νεαρή γυναίκα που μετά τον πρώτο της τοκετό, δεν νιώθει όλα αυτά που είχε ακούσει ότι θα έπρεπε να νιώθει. Η ταινία εξερευνά με ευαισθησία το ψυχολογικό τίμημα της εγκυμοσύνης και του τοκετού, τόσο για τη νέα μαμά όσο και για τις σχέσεις της, παρέχοντας μια οδυνηρή απεικόνιση ενός θέματος που σπάνια συζητείται.

A Mouthful of Air (2021)

Η πιο πρόσφατη ταινία της λίστας. Ένα δραματικό φιλμ που έχει πρωταγωνίστρια μια ταλαντούχα συγγραφέα που παλεύει με την επιλόχειο κατάθλιψη, ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει τις δημιουργικές της φιλοδοξίες και τη μητρότητα. Εμβαθύνει στους αγώνες της ψυχικής υγείας, τις κοινωνικές πιέσεις και τη σημασία της αναζήτησης βοήθειας για την αντιμετώπιση των προσωπικών προκλήσεων. Στην πλοκή, η Julie Davis γράφει best-seller παιδικά βιβλία για να ξεκλειδώσει κανείς τους φόβους του. Η ίδια ομως δεν έχει ακόμα ξεκλειδώσει τους δικούς της. Όταν γεννιέται η κόρη της, αυτό το τραύμα έρχεται στο προσκήνιο και μαζί του μια συντριπτική μάχη για την επιβίωση.

Away We Go (2009)

Μια ειλικρινής δραμεντί δια χειρός του βραβευμένου με Όσκαρ, Sam Mendes. Η ταινία αφορά ένα ζευγάρι που περιμένει το πρώτο του παιδί και ξεκινάει ένα ταξίδι για να βρει το τέλειο μέρος για να μεγαλώσει την οικογένειά του. Στην πορεία συναντούν μια σειρά από ιδιόρρυθμους και αξιομνημόνευτους χαρακτήρες, ενώ προβληματίζονται για την αγάπη, τη γονεϊκότητα και την έννοια του σπιτιού.

Baby Boom (1987)

Πάμε στα πιο ανάλαφρα και χολιγουντιανά. Με πρωταγωνίστρια την Diane Keaton, αυτή η κωμωδία αφηγείται την ιστορία μιας επιτυχημένης επιχειρηματία της οποίας η ζωή παίρνει απροσδόκητη τροπή όταν κληρονομεί ένα μωρό. Παλεύοντας με τη μητρότητα και την καριέρα της, περνάει ένα μεταμορφωτικό ταξίδι, ανακαλύπτοντας τις πραγματικές χαρές και προκλήσεις της ανατροφής ενός παιδιού.

Life as We Know It (2010)

Κοντά στην απόλυτη αλήθεια όχι, αλλά ο τίτλος που υπονοεί ότι η ζωή που ήξερες κάπως πρέπει να την ξεχάσεις, ίσως λέει μια αλήθεια. Στην ταινία, μετά τον τραγικό θάνατο των κοινών τους φίλων, δύο ανύπαντροι αναγκάζονται να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να ενωθούν για να μεγαλώσουν τη βαφτιστήρα τους. Αυτή η ρομαντική κωμωδία εξερευνά τα σκαμπανεβάσματα της απροσδόκητης γονεϊκότητας και την ανάπτυξη μιας απίθανης σχέσης.

Tully (2018)

Στο "Tully" δεν έχουμε να κάνουμε με μια καινούργια μαμά, αλλά σίγουρα με μια κουρασμένη. Η Charlize Theron υποδύεται μια μητέρα τριών παιδιών που αγωνίζεται και δημιουργεί έναν αντισυμβατικό δεσμό με τη νυχτερινή νταντά Tully. Αυτό το δράμα που προκαλεί προβληματισμό εμβαθύνει στις προκλήσεις της μητρότητας, την επιλόχειο κατάθλιψη και τη σημασία της αυτοφροντίδας.

Friends with Kids (2011)

Συνεχίζουμε τα ανάλαφρα με μια ρομαντική κωμωδία που επικεντρώνεται σε δύο κολλητούς φίλους που αποφασίζουν να αποκτήσουν ένα παιδί μαζί, διατηρώντας όμως παράλληλα την πλατωνική τους σχέση. Καθώς περιηγούνται στην πολυπλοκότητα της ανατροφής και της αγάπης, η ταινία προσφέρει μια χιουμοριστική εξερεύνηση των σύγχρονων σχέσεων.

What to Expect When You're Expecting (2012)

Εμπνευσμένη από τον δημοφιλή οδηγό εγκυμοσύνης, αυτή η ρομαντική κωμωδία με το μεγάλο cast παρακολουθεί τις ζωές πέντε ζευγαριών καθώς βιώνουν τις χαρές και τις προκλήσεις των νέων τους ρόλων που έρχονται. Με ένα μείγμα χολιγουντιανού χιούμορ (ίσως όχι για όλες τις ώρες) και ειλικρινών στιγμών, προσφέρει μια σχετική ματιά στο rollercoaster της εγκυμοσύνης και μας θυμίζει ότι όσο και να προετοιμαστούμε, δεν γίνεται να είμαστε πανέτοιμοι γι' αυτά που έρχονται.

Neighbors (2014)

εν είμαστε κοντά, ναι, αλλά ας βάλουμε λίγο το γέλιο που δεν χρειάζεται να σκεφτούμε στη ζωή μας. Αυτή η κωμωδία ακολουθεί ένα ζευγάρι που έχει ένα νεογέννητο μωρό. Η ζωή που έχουν χτίσει στα προάστια φαίνεται ήσυχη και ειρηνική, μέχρι που δίπλα τους μετακομίζει κάτι αγριεμένα νιάτα. Πώς θα διαχειριστεί το ζευγάρι μία ακόμα χαοτική κατάσταση;

May the 4th: Οι γυναίκες του Star Wars Universe από την πιο αγαπημένη στην πιο υπερλατρεμένη