Από το «I do» στο «What If»: Το love story του Tom Hanks & οι πιο διάσημοι ρόλοι που δεν πήρε ποτέ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Από το «I do» στο «What If»: Το love story του Tom Hanks & οι πιο διάσημοι ρόλοι που δεν πήρε ποτέ

Σήμερα γιορτάζουμε τον αγαπημένο όλου του Χόλιγουντ, Tom Hanks, που κλείνει τα 67 και θυμόμαστε, όχι μόνο τη σχέση του με την Rita Wilson, αλλά και τους πιο διάσημους ρόλους που παραλίγο να πάρει.

Ο Tom Hanks σήμερα έχει γενέθλια! Ο "μπαμπάς της Αμερικής" όπως τον αποκαλούν, σήμερα κλείνει τα 67 του χρόνια και γι' αυτό θυμόμαστε, όχι μόνο το χολιγουντιανό του love story με την Rita Wilson, αλλά τους πιο εμβληματικούς ρόλους που παραλίγο να πάρει και να έχει μια τελείως διαφορετική κινηματογραφική πορεία.

Ο Tom Hanks, η Rita Wilson και οι μεγάλοι ρόλοι

Γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1956 στο Κόνκορντ της Καλιφόρνια, ο Tom Hanks ανακάλυψε την αγάπη του για το θέατρο σε νεαρή ηλικία, χωρίς ακόμα να έχει ανακαλύψει το πάθος του για την υποκριτική. Σπούδασε όμως θέατρο στο California State University του Sacramento και στη συνέχεια, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για να κυνηγήσει τα όνειρά του. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, έπαιξε σε κάποιες indie μικρού budget ταινίες πριν αρχίσει να κερδίζει την προσοχή με τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική κωμωδία "Bosom Buddies". Αυτό τον οδήγησε στο "Splash" το 1984, όπου ανέδειξε την ευελιξία του ως ηθοποιός. Δεν σταμάτησε να παίζει και λίγα χρόνια αργότερα τον βλέπουμε στο "Big".

Σωστό ή λάθος: Πόσο καλά ξέρεις την Meryl Streep;

Στο "Bosom Buddies" (1980-1982) όπου ουσιαστικά ξεκίνησε πρωτογνώρισε και την Rita Wilson, την οποία και ξανασυνάντησε στο πλατό του Volunteers λίγα χρόνια μετά. Για να μην τα πολυλογούμε, το 1988 παντρεύτηκαν, έκαναν δύο παιδιά, ο Tom Hanks έγινε και αυτός Χριστιανός Ορθόδοξος όπως η γυναίκα του και είναι πολύ συχνά στην Ελλάδα (μάλιστα έχει και τιμητική ελληνική υπηκότητα που του χάρισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και ελληνικό διαβατήριο που του έδωσε πριν τρία χρόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης). Για να μην τα πολυλογούμε όμως, ο Tom Hanks και η Rita Wilson γιόρτασαν τον φετινό Μάιο 35 χρόνια γάμου όπως μπορείς να δεις παρακάτω:

https://www.instagram.com/p/Crqc3o-tami/

Το βιογραφικό του μέχρι σήμερα μετράει 95 ρόλους, δύο όσκαρ και από τη δεκαετία του '80 και μετά, σχεδόν μόνο πασίγνωστους τίτλους ταινιών όπως Saving Private Ryan, Philadeplhia, Forrest Gump, Cast Away, You've Got Mail, Toy Story, Apollo 13, Slpeeless in Seattle και πόσους ακόμα.

Τι γίνεται όμως για τους ρόλους που δεν πήρε ποτέ; Γι' αυτούς που απέρριψε ή γι' αυτούς που τον απέρριψαν; Θυμόμαστε 8 εμβληματικούς ρόλους που παραλίγο να πάρει ο Tom Hanks.

8 Ρόλοι που παραλίγο να πάρει ο Tom Hanks

Harry Burns - When Harry Met Sally

harry-met-sally.png

Ο Hanks θα μπορούσε να είναι ο αξιαγάπητος και νευρωτικός Χάρι, αλλά ο ρόλος πήγε τελικά στον μοναδικό Billy Crystal. Ο Tom Hanks απέρριψε τον ρόλο γιατί θεώρησε ότι ήταν πολύ "ελαφρύς" για το γούστο του.

Jack Traven - Speed

speed.png

Ο Keanu Reeves δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Jack Traven. Αν δεν τον απέρριπτε ο Hanks, η ταινία δεν θα ήταν ποτέ έτσι όπως την ξέρουμε.

Mahoney - Police Academy (Οι Μεγάλοι των Μπάτσων Σχολή)

police-academy.png

Πριν περίπου 20 χρόνια, ο δημιουργός της ταινίας αποκάλυψε πως ο Steve Guttenberg δεν ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών. Πριν από αυτόν είχαν σκεφτεί όχι μόνο τον Hanks, αλλά και τους Michael Keaton και Judge Reinh.

Jerry Maguire - Jerry Maguire

jerry-macguire.png

Ο Cameron Crowe που έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία, είπε ότι έγραψε το σενάριο με τον Tom Hanks κατά νου, αλλά μέχρι να πραγματοποιηθεί η ταινία, ο Tom Hanks ήταν πλέον 40 ετών, είχε κερδίσει δύο Όσκαρ και ήθελε να σκηνοθετήσει. Ο ρόλος πήγε τελικά στον Tom Cruise που του χάρισε και υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Phil Connors - Groundhog Day (Η Μέρα της Μαρμότας)

groundhog-day.png

Ο Tom Hanks ήταν μια πιθανή επιλογή για τον ρόλο του μετεωρολόγου που αναγκάζεται να ξαναζήσει την ίδια μέρα ξανά και ξανά. Ωστόσο, η ερμηνεία του Bill Murray έγινε συνώνυμη με την ταινία, αφήνοντας την ερμηνεία του Hanks να παραμείνει ένα συναρπαστικό "what-if".

Peter Banning - Hook

hook.png

Αν ο Tom Hanks δεν είχε προβλήματα με τον προγραμματισμό των γυρισμάτων του, ο αγαπημένος μας Robin Williams δεν θα ενσάκρωνε ποτέ τον Peter Pan, γιατί ο Hanks ήταν και η πρώτη επιλογή του Steven Spielberg.

Bill Cutting - Gangs of New York

gangs-of-new-york.png

Δεν έχουμε συνηθίσει τον Hanks σε ρόλο κακού, αλλά αν είναι να τον πάρει, θα είναι κάποιος εμβληματικός. Ο πάντα συγκλονιστικός Daniel Day-Lewis δεν θα μας έδινε ποτέ αυτήν την ανατριχιαστική ερμηνεία αν ο Tom Hanks δεν είχε απορρίψει τον ρόλο επειδή του φαινόταν μικρός ο μισθός που του πρότειναν.

Charles Chaplin - Chaplin

chaplin.png

Μπορεί ο Robert Downey Jr. να άδραξε της ευκαιρίας να υποδυθεί έναν θρυλικό ηθοποιό και να σκηνοθετηθεί από τον Richard Attenborough, αλλά ένα από τα ονόματα που εξετάστηκαν τότε γι' αυτόν τον ρόλο ήταν και αυτό του Tom Hanks. Για οποιονδήποτε λόγο και να μην έγινε αυτό το cast, καλώς δεν έγινε, γιατί ο Robert Downey Jr. προτάθηκε εν τέλει για Όσκαρ Α' Ανδρικού.