Αναβάλλονται κόμικ blockbuster και όχι μόνο - Οι απεργίες του Χόλιγουντ ενοχλούν τα στούντιο

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Αναβάλλονται κόμικ blockbuster και όχι μόνο - Οι απεργίες του Χόλιγουντ ενοχλούν τα στούντιο

Η Sony είναι το επόμενο μεγάλο στούντιο που αλλάζει το πρόγραμμά της λόγω των απεργιών των σεναριογράφων και των ηθοποιών.

Μετά την Marvel, την Disney, την Lucasfilms και την Warner Bros. το επόμενο μεγάλο στούντιο που αναβάλλει μεγάλες κυκλοφορίες του και αλλάζει το πρόγραμμά της για τις ταινίες του λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών του Χόλιγουντ, είναι η Sony.

Οι απεργίες συνεχίζονται και τα στούντιο αναγκάζονται για αλλαγές

Καθώς η απεργία της SAG-AFTRA (σωματείο ηθοποιών) και της WGA (σωματείο σεναριογράφων) συνεχίζει να συγκλονίζει το Χόλιγουντ, η Sony Pictures παλεύει με σημαντικές αναπροσαρμογές στο πρόγραμμα των κυκλοφοριών της.

Αρκετές πολυαναμενόμενες ταινίες, όπως το "Ghostbusters: Afterlife 2" και "Kraven the Hunter", αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, ενώ το "Spider-Man: Beyond the Spider-Verse" έχει αφαιρεθεί εντελώς από το πρόγραμμα.

Το Spider-Man: Across the Spider-Verse είναι όλα όσα θέλουμε και όλα όσα δεν ξέραμε ότι θέλουμε

Το "Spider-Man: Beyond the Spider-Verse", που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου 2024, βρίσκεται πλέον σε εκκρεμότητα, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Η καθυστέρηση της ταινίας αποδίδεται στην αδυναμία του cast να ολοκληρώσει την απαραίτητη ηχογράφηση διαλόγων εγκαίρως για την προγραμματισμένη ανοιξιάτικη κυκλοφορία της. Η Sony Pictures εξετάζει εναλλακτικές ημερομηνίες κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκεια των συνεχιζόμενων απεργιών.

Hollywood Strikes

"Ghostbusters: Afterlife 2" και "Kraven the Hunter" επηρεάζονται επίσης από τις απεργίες, αναγκάζοντας το στούντιο να κάνει σημαντικές αλλαγές στις ημερομηνίες κυκλοφορίας τους. Το πολυαναμενόμενο sequel του "Ghostbusters", το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα Χριστούγεννα του 2023, θα καταλάβει τώρα την προηγούμενη θέση του "Beyond the Spider-Verse". Από την άλλη πλευρά, το "Kraven the Hunter", που αρχικά είχε οριστεί για τον Οκτώβριο του 2023, μετατέθηκε για τις 30 Αυγούστου 2024.

Στον κατάλογο των καθυστερήσεων προστίθενται το reboot του "The Karate Kid" και το επ' αόριστον αναβληθέν "They Listen" της Blumhouse.

Ο Bryan Cranston ξεσηκώνει τα πλήθη στην απεργία ηθοποιών και τα βάζει με τον CEO της Disney

Εκτός από καθυστερήσεις, υπάρχουν και προσθήκες

Εκτός από καθυστερήσεις και αναβολές, στη λίστα προστέθηκαν δύο μεγάλη τίτλοι της Sony. Η τέταρτη ταινία "Bad Boys" και η τρίτη κόμικ ταινία "Venom" έχουν πλέον εξασφαλίσει ημερομηνίες κυκλοφορίας για το καλοκαίρι του 2024.

Ο Eddie Brock/Venom του Tom Hardy έρχεται για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή κινηματογραφική σεζόν, καθώς η Sony Pictures όρισε την ημερομηνία κυκλοφορίας της τρίτης ταινίας "Venom" για τις 12 Ιουλίου 2024. Η ταινία δεν έχει τίτλο προς το παρόν. Οι δύο προηγούμενες κόμικ ταινίες του Tom Hardy, το "Venom" του 2018 και το "Venom" του 2021, "Let There Be Carnage", άνοιξαν και οι δύο στις αρχές Οκτωβρίου. Η ημερομηνία κυκλοφορίας του "Venom 3" της Sony τοποθετεί το "Venom 3" ακριβώς στη μέση του "Mufasa" της Disney: The Lion King" (5 Ιουλίου 2024) και το "Twisters" της Universal (19 Ιουλίου 2024).

Η Sony έχει επίσης δρομολογήσει την τέταρτη ταινία "Bad Boys", η οποία θα επανασυνδέσει και πάλι τους Will Smith και Martin Lawrence. Το άτιτλο sequel θα κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκύριακο της Ημέρας του Πατέρα, στις 14 Ιουνίου 2024. Αυτόθα το φέρει αντιμέτωπο με το "Inside Out 2" των Disney και Pixar.

Το πιο εμφανές πισωγύρισμα μεταξύ των καθυστερημένων ταινιών είναι αναμφίβολα το "Spider-Man: Beyond the Spider-Verse". Ο προκάτοχός του, το "Across the Spider-Verse", απέσπασε ευρεία αναγνώριση και κυριάρχησε στο box office νωρίτερα φέτος. Οι θαυμαστές έμειναν όμως σε clifhanger, περιμένοντας με ανυπομονησία την ολοκλήρωση της συναρπαστικής ιστορίας. Με την τρέχουσα καθυστέρηση, η προσμονή θα αυξηθεί αναμφίβολα, αφήνοντας τους ανυπόμονους θεατές να ανυπομονούν για το φινάλε.

Hollywood Strikes-Explainer

Οι μεγάλες αλλαγές των στούντιο που φέρνει η απεργία του Χόλιγουντ

Ο διπλός αντίκτυπος των απεργιών της SAG-AFTRA και της WGA επηρεάζει σοβαρά την κινηματογραφική βιομηχανία. Οι κυκλοφορίες ταινιών αναβάλλονται, ενώ οι σταρ δεν μπορούν να προωθήσουν τα έργα τους. Ειδικότερα, η καθυστέρηση της ταινίας "Kraven" οφείλεται εν μέρει στην επιθυμία του πρωταγωνιστή Aaron Taylor-Johnson, να συμμετάσχει ενεργά στην προώθηση της ταινίας.

Έγινε αυτό που περιμέναμε: Τα βραβεία Emmy αναβάλλονται λόγω της απεργίας του Χόλιγουντ

Δυστυχώς, φαίνεται να υπάρχουν λίγες ελπίδες για μια γρήγορη λύση στις συνεχιζόμενες απεργίες. Ο συγγραφέας George R.R. Martin, διάσημος για τη σειρά βιβλίων Game of Thrones, μεταξύ άλλων, πιστεύει ότι η απεργία θα είναι τόσο παρατεταμένη όσο και αμφιλεγόμενη. Καθώς και οι δύο πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους, η προοπτική περισσότερων καθυστερήσεων για πρόσθετες ταινίες και σειρές αναμένεται μεγάλη.

Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις, τόσο το Χόλιγουντ όσο και οι fans σε όλο τον κόσμο, προετοιμάζονται για ένα αβέβαιο μέλλον, ελπίζοντας σε μια γρήγορη επίλυση των απεργιών, ώστε οι παραγωγές να συνεχιστούν και το κοινό να απολαύσει και πάλι τη μαγεία του κινηματογράφου. Μέχρι τότε, η αναμονή συνεχίζεται και η κινηματογραφική βιομηχανία πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτές τις πρωτοφανείς συνθήκες.