Έγινε αυτό που περιμέναμε: Τα βραβεία Emmy αναβάλλονται λόγω της απεργίας του Χόλιγουντ

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Έγινε αυτό που περιμέναμε: Τα βραβεία Emmy αναβάλλονται λόγω της απεργίας του Χόλιγουντ
2017 Invision

Η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων συνεχίζεται και στις αναβολές, σειρά παίρνουν τα μεγάλα event του Χόλιγουντ.

Τα βραβεία Emmy, η ετήσια τελετή που βραβεύει κάθε χρόνο τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές, δεν θα γίνει τελικά τον Σεπτέμβριο.

Στο άγνωστο τα Emmy, στο άγνωστο το Χόλιγουντ

Η απεργία των ηθοποιών (μέσω του σωματείου τους, SAG-AFTRA) και των σεναριογράφων (με το σωματείο τους, WGA), συνεχίζεται, για τους πρώτους για 2η εβδομάδα και για τους δεύτερους για 3ο μήνα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της SAG-AFTRA, οι υποψήφιοι ηθοποιοί απαγορεύεται να προωθούν τις σειρές ή τις ταινίες τους κατά τη διάρκεια της απεργίας ή να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τη δημιουργία ενός porject (από οντισιόν, μέχρι γυρίσματα και voice-acting), που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εμφανιστούν πουθενά.

Ομοίως, από την WGA απαγορεύεται στους σεναριογράφους να γράψουν το οτιδήποτε, αφήνοντας τον οικοδεσπότη και τους παρουσιαστές της τηλεοπτικής εκπομπής χωρίς σεναριακό μονόλογο και αστεία.

Ποιες σειρές έχουν επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων (UPDATED)

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν πολλές τηλεοπτικές σειρές, οι live βραδινές εκπομπές να κοπούν, τα μεγάλα στούντιο να αναδιαμορφώσουν τον κινηματογραφικό τους προγραμματισμό και πολλές ταινίες να σταματήσουν τελείως την παραγωγή τους.

Ποιες ταινίες και blockbuster επηρεάζονται από την απεργία των ηθοποιών

Η απεργία του Χόλιγουντ όμως δεν επηρεάζει μόνο κινηματογραφικά και τηλεοπτικά project. Θα επηρεάσει και σημαντικά event, όπως fan event σαν το San Diego Comic-Con το οποίο για πρώτη χρονιά φέτος δεν είχε μεγάλες παρουσιάσεις στο περίφημο Hall H, ή επερχόμενες τελετές βραβείων.

Σειρά λοιπόν έχουν τώρα τα Emmy. Η 75η τελετή που βραβεύει τα καλύτερα τηλεοπτικά κατορθώματα του prime-time προγραμματισμού των ΗΠΑ, είχε προγραμματιστεί για τις 18 Σεπτεμβρίου.

Τι γίνεται με τα βραβεία Emmy

Η Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (ATAS) ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή της 75ης τελετής απονομής των βραβείων Primetime Emmy. Οι εταιρείες και οι ενδιαφερόμενοι που εμπλέκονται στην εκδήλωση ενημερώθηκαν ότι η τελετή δεν θα μεταδοθεί στην αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που τα βραβεία Emmy αναβάλλονται από το 2001 (τότε είχαν αναβληθεί λόγω της επίθεσης 11ης Σεπτεμβρίου).

Αν και δεν έχει καθοριστεί νέα ημερομηνία για τα βραβεία, πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι Fox στοχεύει στον Ιανουάριο του 2024, ενώ η ATAS προτιμάει να μεταφερθούν προς τον Νοέμβριο.

Τηλεοπτικός οδηγός: Τι ανανεώθηκε, τι ακυρώθηκε και τι τελείωσε το 2023

Η επιλογή του Ιανουαρίου, ωστόσο, εγείρει ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι τα Emmy συμπίπτουν με την εποχή των κινηματογραφικών βραβείων και άλλων βραβείων των σωματείων, με διαφορετικά χρονικά πλαίσια επιλεξιμότητας.

Δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με την επίλυση της απεργίας, ακόμη και μια τελετή του Νοεμβρίου μπορεί να είναι πολύ φιλόδοξη, καθιστώντας τον Ιανουάριο την ασφαλέστερη επιλογή.

TV-Emmys

Οι φετινές υποψηφιότητες Emmy

Όσο για τις φετινές υποψηφιότητες, το HBO κυριάρχησε στις υποψηφιότητες με το "Succession" να προηγείται με 27 υποψηφιότητες, ακολουθούμενο από το "The Last of Us" και το "The White Lotus" με 24 και 23 υποψηφιότητες αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των κωμωδιών, το "Ted Lasso" της Apple έλαβε 21 υποψηφιότητες, ενώ το "The Marvelous Mrs. Maisel" της Amazon εξασφάλισε 14 υποψηφιότητες. Η σειρά του FX/Hulu "The Bear" μπήκε δυναμικά στην κούρσα με 13 υποψηφιότητες, ενώ το Netflix είχε καλή απόδοση με τα "Beef", "Dahmer" και "Wednesday" να κερδίζουν 13, 13 και 12 υποψηφιότητες αντίστοιχα. Άλλες αξιοσημείωτες υποψηφιότητες περιλαμβάνουν το "Barry" του HBO, το "Only Murders in the Building" του Hulu, το "Daisy Jones and The Six" του Amazon, το "Abbott Elementary" του ABC, το "Better Call Saul" του AMC και το "Obi-Wan Kenobi" της Disney+. Δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ.

Emmys 2023: Στα ύψη το Succession, ρεκόρ ο Pedro Pascal και απρόσμενες υποψηφιότητες

Παρά την αναβολή, η Τηλεοπτική Ακαδημία επιβεβαίωσε ότι η ψηφοφορία του τελικού γύρου για τα 75α Primetime Emmy θα διεξαχθεί κανονικά μεταξύ 17 και 28 Αυγούστου. Ωστόσο, θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία των υποψήφιων ηθοποιών και σεναριογράφων, στους οποίους απαγορεύεται να κάνουν προεκλογική εκστρατεία κατά τη διάρκεια της απεργίας.