Mark Ruffalo vs στούντιο: Στρέφει τους ηθοποιούς προς τα indies και τα βάζει με το Χόλιγουντ

Mark Ruffalo vs στούντιο: Στρέφει τους ηθοποιούς προς τα indies και τα βάζει με το Χόλιγουντ

Ο Mark Ruffalo παροτρύνει τους ηθοποιούς να στραφούν προς ανεξάρτητες ταινίες, καθώς συνεχίζεται η απεργία των ηθοποιών.

Η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων συνεχίζεται και όλο και περισσότεροι αστέρες γνωστοποιούν τις θέσεις τους. Ο Mark Ruffalo είναι ένας από αυτούς και το σκεπτικό του δεν είναι καθόλου κακό.

Mark Ruffalo ενάντια στην "αυτοκρατορία των δισεκατομμυριούχων"

Σε ένα πρόσφατο thread στο Twitter, ο διάσημος ηθοποιός Mark Ruffalo εξέφρασε την υποστήριξή του στη συνεχιζόμενη απεργία της SAG-AFTRA, ενώ παρότρυνε τους συναδέλφους του να κινηθούν προς μικρότερες, ανεξάρτητες ταινίες.

Ο τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός τόνισε την ανάγκη για μια ποικιλόμορφη αγορά και πρότεινε τη δημιουργία ενός παράλληλου κινηματογραφικού και τηλεοπτικού συστήματος που θα προωθούσε τον πραγματικό ανταγωνισμό.

Ποιες ταινίες και blockbuster επηρεάζονται από την απεργία των ηθοποιών

Ο Ruffalo δήλωσε: "Τι θα λέγατε να μεταπηδήσουμε όλοι στις ανεξάρτητες ταινίες τώρα; Οι δημιουργοί περιεχομένου να δημιουργήσουν ένα σύστημα παραγωγής ταινιών και τηλεόρασης παράλληλα με τα στούντιο και τα δίκτυα streaming; Έτσι υπάρχει πραγματικός ανταγωνισμός. Τότε απλά κάνουμε αυτό που κάνουμε πάντα - δημιουργούμε εξαιρετικό περιεχόμενο & μπορούν να το αγοράσουν, ή το βγάζουμε εμείς οι ίδιοι & ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ μερίδιο από αυτές τις πωλήσεις".

Hollywood Strikes

Ο Ruffalo στη συνέχεια τα έβαλε με τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ, παρά το γεγονός πως πρόκειται για A-list ηθοποιό που συνεργάζεται με τα μεγάλα αυτά στούντιο, με έναν από τους πιο πρόσφατους ρόλους του να είναι ο διαβόητος Hulk στις ταινίες της Marvel που υποδύεται από το 2012 και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Είπε λοιπόν πως όλοι μαζί έχουν δημιουργήσει "μια αυτοκρατορία από δισεκατομμυριούχους" που πλέον πιστεύουν ότι οι ηθοποιοί δεν έχουν καμία αξία και γι' αυτό προτείνει οι ηθοποιοί να "οργανώσουν έναν νέο κόσμο για τους εργαζόμενους".

"Έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυριούχων & πιστεύουν ότι δεν έχουμε πλέον αξία", εξέφρασε με πάθος ο Ruffalo. "Ενώ αυτοί αράζουν στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις των δισεκατομμυριούχων αγοριών και γελάνε σαν χοντρές γάτες, εμείς οργανώνουμε έναν νέο κόσμο για τους εργαζόμενους."

"Ένας σίγουρος τρόπος για να δυναμώσουμε το χέρι μας αυτήν τη στιγμή είναι να γίνουμε πολύ υποστηρικτικοί & φιλικοί προς όλα τα ανεξάρτητα έργα άμεσα. Πιέστε κάθε μέλος της SAG-AFTRA να ενταχθεί σε αυτά που παίρνουν SAG-AFTRA (WGA) WAIVERS αμέσως. Τα στούντιο δεν έχουν ανταγωνισμό - αυτό θα το αλλάξει αυτό", πρόσθεσε.

Ποιες σειρές έχουν επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων (UPDATED)

Το σωστό πλάνο του Mark Ruffalo

Το κάλεσμα του Mark Ruffalo για δράση ενθαρρύνει τους ηθοποιούς να αναζητήσουν ανεξάρτητα έργα, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη τους στην απεργία και δημιουργώντας ένα πιο ανταγωνιστικό τοπίο στη βιομηχανία του θεάματος. Υποστηρίζοντας και συμμετέχοντας σε ανεξάρτητες ταινίες, οι ηθοποιοί μπορούν να προσπαθήσουν να ανακτήσουν την αξία τους, ενώ παράλληλα να αναδιαμορφώσουν τη βιομηχανία υπέρ των δημιουργών.

Απεργία ηθοποιών: Τα indies θα σώσουν το σινεμά παρά την παράλυση του Χόλιγουντ

Ο ηθοποιός δεν έπεσε καθόλου έξω και το σχέδιό του είναι ίσως η μόνη βιώσιμη επιλογή για το Χόλιγουντ προς το παρόν. Γι' αυτό και μόλις πριν λίγες μέρες μάθαμε πως η (SAG-AFTRA) έδωσε έγκριση σε 39 ανεξάρτητες παραγωγές να συνεχίσουν τα γυρίσματα παρά τη συνεχιζόμενη απεργία των ηθοποιών και σεναριογράφων, με μεγάλα ονόματα όπως Anne Hathaway, Jenna Ortega και Mads Mikkelsen.

https://www.instagram.com/reel/CtPIE5fgo3K/

Το συνδικάτο επιβεβαίωσε ότι τα κινηματογραφικά αυτά project δεν συνδέονται με εταιρείες της Ένωσης Παραγωγών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (AMPTP), δηλαδή τα μεγάλα στούντιο, πράγμα που τους επιτρέπει να προχωρήσουν.

Το Dune: Part Two μπορεί να μην το δούμε τον Νοέμβριο τελικά - Με καθυστερήσεις πολλά blockbuster

Πέρα από τις απαεργίες, ο Mark Ruffalo έχει έτοιμη το επόμενο project του, αφού θα τον δούμε και στην επερχόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, "Poor Things", με την Emma Stone και τον Willem Dafoe. Μάθετε περισσότερα για την ταινία, εδώ.