Οι ταινίες της εβδομάδας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες της πόλης.

Αι Ειδοί του Μαρτίου («Ides of March»)
Ο George Clooney παίρνει θέση ξανά πίσω από τη κάμερα, ενώ παράλληλα πρωταγωνιστεί σε αυτό το πολιτικό θρίλερ, ως ένας προοδευτικός κυβερνήτης που ξεκινά προεκλογική καμπάνια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Ryan Gosling (που δεν έχει αφήσει ταινία για ταινία φέτος, κάτι που μας κάνει όλους χαρούμενους) είναι το νεαρό στέλεχος της καμπάνιας του Clooney, γεμάτος ιδανικά και όνειρα, μέχρι που ανακαλύπτει τη σκοτεινή, γεμάτη σκληρά παζάρια και φονικούς εκβιασμούς πλευρά της πολιτικής.

Restless
Η νέα ταινία του αγαπημένου μας Gus Van Sant είναι ένα γλυκόπικρο δράμα με πρωταγωνιστές τον Enoch, ένα αγόρι που του αρέσει να παρακολουθεί κηδείες και ο καλύτερός του φίλος είναι το φάντασμα ενός Γιαπωνέζου καμικάζι, και η Annabel, μια νεαρή κοπέλα που της μένουν λίγοι ακόμα μήνες ζωής. Ονειρικό, αέρινο, αισιόδοξο και απόλυτα ρομαντικό.

Η Ζωή Που Θα Έρθει («Amador»)
Η Marcela, μια μετανάστρια από τη Λατινική Αμερική που μένει στην Ισπανία, φροντίζει έναν κατάκοιτο ηλικιωμένο. Όταν αυτός θα πεθάνει ξαφνικά, εκείνη αποφασίζει να μην πει τίποτα στους δικούς του, γιατί έχει ανάγκη τα χρήματα. Με δείγματα από το σινεμά του Almodovar και διακριτική ειρωνεία, η ταινία του Fernando Leon de Aranoa προσφέρει αγνή συγκίνηση μαζί με αρκετό χιούμορ.

Δωμάτιο στη Ρώμη («Room in Rome»)
Ο Julio Medem, δημιουργός του αριστουργηματικού «Εραστές του Αρκτικού Κύκλου», φαίνεται πως πήρε κάποιον λάθος δρόμο στη καριέρα του, καθώς η νέα του ταινία απέχει πολύ από τον όρο «αριστούργημα», ακόμα και από το σκέτο «καλό». Δύο άγνωστες περνούν μια ερωτική νύχτα σε ένα ξενοδοχείο της Ρώμης, η οποία όμως θα τις φέρει αντιμέτωπες με το παρελθόν και τον αληθινό εαυτό τους. Ωραίες πρωταγωνίστριες, αδιάφορη ταινία.

Μη Φοβάσαι το Σκοτάδι («Don't Be Afraid of the Dark»)
Ο πρωτοεμφανιζόμενος στον χώρο της σκηνοθεσίας Troy Nixey, παραδίδει ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, remake της ομώνυμης τηλεταινίας του '73, με πρωταγωνίστρια την Katie Holmes η οποία που και που θυμάται πως είναι ηθοποιός. Η μικρή Sally μετακομίζει μαζί με τον πατέρα της (Guy Pearce) και την φιλενάδα του σε μια απομονωμένη έπαυλη, στο υπόγειο της οποίας όμως κατοικούν απειλητικά πλάσματα, υπεύθυνα για την εξαφάνιση των προηγούμενων κατοίκων. Στη παραγωγή βρίσκεται ο σπουδαίος «παραμυθάς» Guillermo del Toro, οπότε σε κάθε περίπτωση δεν θα βαρεθείτε.

Πόντιο New Generation
Ο Όμηρος Ευστρατιάδης επιστρέφει με τη συνέχεια στους δικούς του «Πόντιους» του 1986, με την ίδια κιτς αισθητική και το κακό χιούμορ, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη τις περιπέτειες δύο Πόντιων φίλων, οι οποίοι αναζητούν ένα θησαυρό θαμμένο στο προαύλιο ενός γυναικείου μοναστηριού. Να σας πούμε, απλώς, πως η ταινία είναι βασισμένη σε ένα βιβλίο του υπερνομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Αυτό φτάνει.