AFI AWARDS 2023: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές για το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Πατούλια Κατερίνα
AFI AWARDS 2023: Οι 10 καλύτερες ταινίες και σειρές για το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Ανακοινώθηκε και η φετινή λίστα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου με τις 10 καλύτερες ταινίες και σειρές των ΗΠΑ  για το 2023.

Καθώς το έθνος μας και ο κόσμος μας συνεχίζουν να περνούν δύσκολες στιγμές, η AFI έχει την τιμή να ρίξει το κατάλληλο φως σε αυτά τα έργα τέχνης που μας ανεβάζουν και, τελικά, μας οδηγούν στην ενσυναίσθηση», δήλωσε ο Bob Gazzale, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Αμερικάνικου Κινηματογραφικού Ινστιτούτου, συμπληρώνοντας:

«Το ότι το κάνουμε αυτό χωρίς ανταγωνισμό είναι το χαρακτηριστικό της AFI και είμαστε περήφανοι που συγκεντρώνουμε αυτήν την κοινότητα καλλιτεχνών μαζί – ως μία – για να γιορτάσουμε την εξαιρετική συνεισφορά τους στην εποχή μας», τόνισε ο πρόεδρος, τη στιγμή που ανακοινώθηκαν οι δέκα καλύτερες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές του 2023.

https://www.instagram.com/p/C0kBabfPbje/

Οι τιμώμενοι θα συγκεντρωθούν την Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2024, για την αναγνώριση που τους αρμόζει στο ετήσιο ιδιωτικό γεύμα AFI AWARDS, τη στιγμή που τα συγκεκριμένα βραβεία θεωρούνται προπομπός των Oscar, με μόνη επισήμανση πως στα AFI τιμώνται μόνο οι αμερικάνικες παραγωγές.

Τα AFI AWARDS γιορτάζουν τη συλλογική φύση των τεχνών του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και είναι το μόνο εθνικό πρόγραμμα που τιμά τις δημιουργικές ομάδες στο σύνολό τους, αναγνωρίζοντας αυτούς που βρίσκονται μπροστά και πίσω από την κάμερα. Όλα τα τιμώμενα έργα προωθούν την τέχνη της κινούμενης εικόνας, εμπνέουν κοινό και καλλιτέχνες και ενισχύουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά αυτής της μορφής τέχνης της Αμερικής.

TVAFI.jpg

Οι δέκα καλύτερες ταινίες:

AMERICAN FICTION
BARBIE
THE HOLDOVERS
KILLERS OF THE FLOWER MOON
MAESTRO
MAY DECEMBER
OPPENHEIMER
PAST LIVES
POOR THINGS
SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE

Όπως βλέπεις κι από αυτή τη διάκριση, το Poor Things έχει βάλει πλώρη για τα Oscars με πολύ επίσημο τρόπο πια.

Το Poor Things αποτελεί την τέταρτη ταινία στην οποία ο Γιώργος Λάνθιμος συνεργάζεται με την Emma Stone, σφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο της «μούσας» που της έχει αποδοθεί.Η ταινία ξεκινάει την πορεία της στις ΗΠΑ σήμερα, 8 Δεκεμβρίου 2023 και στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου 2024. Το Poor Things βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε ο Alasdair Gray το 1992 και κέρδισε το βραβείο Whitbread και το Guardian Fiction Prize.

Οι δέκα καλύτερες σειρές:

ABBOTT ELEMENTARY
THE BEAR
BEEF
JURY DUTY
THE LAST OF US
THE MORNING SHOW
ONLY MURDERS IN THE BUILDING
POKER FACE
RESERVATION DOGS
SUCCESSION

Γιορτινός τηλεοπτικός οδηγός: 3 κινηματογραφικές πρεμιέρες και 2 νέες σειρές για τα Χριστούγεννα