4 σειρές που άξιζαν ένα βραβείο Emmy αλλά ποτέ δεν το κέρδισαν

Τζένη Ντεμιράι
4 σειρές που άξιζαν ένα βραβείο Emmy αλλά ποτέ δεν το κέρδισαν

Μπορεί αυτές οι σειρές να μην κέρδισαν βραβείο Emmy αλλά έχουν κερδίσει πολλά βραβεία στις καρδιές των θεατών.

Η κατάκτηση ενός βραβείου Emmy αποτελεί αδιαμφισβήτητα μία σπουδαία διάκριση για τον κόσμο της τηλεόρασης και σε αυτό συμφωνούν τόσο οι δημιουργοί όσο και οι θεατές. Ως κοινό, συνήθως, δίνουμε ευκολότερα «ευκαιρία» σε βραβευμένες σειρές, η αξία των οποίων έχει αναγνωριστεί. Ωστόσο, σε αυτόν τον φαντασμαγορικό κόσμο της μικρής οθόνης υπάρχουν και άλλα μικρά διαμαντάκια τα οποία κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ποτέ δεν κέρδισαν ούτε ένα βραβείο Emmy καλύτερης ταινίας.

Οι σινεφίλ του κόσμου συσπειρώθηκαν για ακόμα μία φορά στο Ranker και έβγαλαν τα συμπεράσματα τους! Αυτές είναι, λοιπόν, οι σειρές που ποτέ δεν κέρδισαν Emmy αλλά το άξιζαν.

1. The Wire

Η σειρά The Wire ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Καλύτερο Σενάριο Δραματικής Σειράς» το 2005 αλλά και το 2008. Μπορεί τελικά να μην κατάφερε να κερδίσει καμία από τις δύο χρονιές το βραβείο, ωστόσο φαίνεται ότι έχει κερδίσει μία σημαντική θέση στις καρδιές των θεατών, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας του Ranker.

«Στη Βαλτιμόρη, μια από τις πλέον επικίνδυνες από άποψη διαφθοράς και εγκληματικότητας πόλεις στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι του Νόμου αλλά και οι παράνομοι «ξετυλίγουν» τα μυστικά τους. Πόση διαφθορά όμως, μπορεί να αντέξει μια κοινωνία;».

2. Better Call Saul

Η σειρά Better Call Saul αποτελεί prequel της πολυβραβευμένης σειράς Breaking Bad (16 Emmys). Η υπόθεση αφορά την ζωή του δικηγοράκου Τζίμι Μαγκίλ κατά τη διαδικασία μεταμόρφωσής του στον ανήθικο δικηγόρο Σολ Γκούντμαν.

Έχει 53 υποψηφιότητες για Emmy στις κατηγορίες: Καλύτερη δραματική σειρά (2015, 2016, 2017), Καλύτερος πρωταγωνιστής σε δραματική σειρά (Bob Odenkirk - 2015, 2016, 2017), Καλύτερος Supporting Actor σε δραματική σειρά (Jonathan Banks - 2015, 2016, 2017) και Καλύτερο σενάριο δραματικής σειράς (2015, 2017).

3. Star Trek: The Original Series

Η σειρά Star Trek έχει 13 υποψηφιότητες στα Emmys αλλά καμία νίκη. Οι κατηγορίες στις οποίες έχει βρεθεί υποψήφια είναι Καλύτερη δραματική σειρά (1967, 1968), Καλύτερη ερμηνεία δεύτερου ανδρικού ρόλου (Leonard Nimoy - 1968, 1969), Καλύτερη Καλλιτεχνική Διεύθυνση (1969), Καλύτερο Film Editing (1969).

Στην περιγραφή του Netflix για την σειρά αναφέρεται ότι «Με οδηγό τον ακλόνητο Κυβερνήτη Κερκ, το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Εντερπράιζ ταξιδεύει στα πέρατα του διαστήματος για να εξερευνήσει νέους κόσμους και πολιτισμούς».

4. Sons of Anarchy

Η σειρά Sons of Anarchy έχει βρεθεί υποψήφια στα Emmys πέντε φορές αλλά δεν κέρδισε κάποιο βραβείο. Οι κατηγορίες στις οποίες βρέθηκε υποψήφια είναι: Καλύτερος Συντονισμός Κασκαντέρ σε Δραματική Σειρά (2015), Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική (2014, 2015), Καλύτερο Μακιγιάζ (2015) και Καλύτερο Πρωτότυπο Μουσικό Θέμα σε Τίτλους Αρχής (2009).

Η υπόθεση σχετίζεται με μία παράνομη λέσχη μοτοσικλετιστών της Καλιφόρνια. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο αντιπρόεδρο της λέσχης ξεκινά να αμφισβητεί τον εαυτό του, την λέσχη αλλά και τα ιδανικά.