Είδαμε το «Argylle» και αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία της ταινίας που μας έκαναν να χαμογελάσουμε

Τζένη Ντεμιράι
Είδαμε το «Argylle» και αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία της ταινίας που μας έκαναν να χαμογελάσουμε

Πηγή: AP

Οι ανατροπές και οι ίντριγκες είναι σίγουρα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πλοκή της ταινίας «Argylle», ενώ το χιούμορ που τη ντύνει δημιουργεί μία ανάλαφρη διάθεση.

Πρεμιέρα έκανε εχθές 31 Ιανουαρίου η ταινία «Argylle», την οποία θα έχεις τη δυνατότητα να δεις στους κινηματογράφους της χώρας από σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2024.

Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Matthew Vaughn, σεναριογράφος ο Jason Fuchs, ενώ στο cast βλέπουμε τους Henry Cavill, Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Dua Lipa, Ariana DeBose, John Cena, Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, Sofia Boutella και Richard E. Grant.

https://www.instagram.com/p/C0wkdQ5LOaC/

Ποια η υπόθεση της ταινίας

Το Argylle, που έχει διάρκεια 2 ώρες και 19 λεπτά, είναι μία ταινία κατασκοπείας με κωμικά στοιχεία. Στο επίκεντρο της ιστορίας τίθεται η Elly Conway, μία συγγραφέας κατασκοπευτικών βιβλίων, η οποία έχει επινοήσει ως βασικό χαρακτήρα των μυθιστορημάτων της έναν πράκτορα με το όνομα Argylle. Ο Argylle ζει μία ζωή πολύ διαφορετική από την ίδια την Elly. Εκείνος ταξιδεύει από χώρα σε χώρα για να σώσει τον κόσμο κι εκείνη λατρεύει να περνά χρόνο στο σπίτι παρέα με τον γάτο της, Alfie και τις ιδέες για το επόμενο βιβλίο της.

Ο τρόπος με τον οποίο ζει, όμως, θα ανατραπεί όταν αρχίζει να δυσκολεύεται να βρει το φινάλε του πέμπτου της βιβλίου και αποφασίζει να επισκεφθεί τους γονείς της, για να μπορέσει να γράψει ένα τελευταίο κεφάλαιο με τη βοήθεια της μητέρας της.

Με αφετηρία το τρένο με το οποίο ταξιδεύει για να φτάσει στο πατρικό της, η Elly μπλέκεται σε μία αληθινή ιστορία κατασκοπείας, την οποία αδυνατεί να πιστέψει. Πείθεται από τον Aidan ότι την κυνηγούν επειδή τα βιβλία της προβλέπουν το μέλλον και το τελευταίο από αυτά αποκαλύπτει μία αλήθεια που δεν θέλει κανείς να βγει στο φως.

Οι ανατροπές και οι ίντριγκες είναι σίγουρα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πλοκή της συγκεκριμένης ταινίας, ενώ το χιούμορ που την ντύνει δημιουργεί μία ανάλαφρη διάθεση που μπορεί να μη σε κάνει να τη βάλει στο top 5 των καλύτερων ταινιών που έχεις δει ποτέ στη ζωή σου, αλλά σίγουρα σε κάνει να αισθάνεσαι πως άξιζε τον κόπο να μπερδευτείς και να ξαναμπερδευτείς σκεπτόμενη με ποιανού το μέρος είναι τελικά η Elly;

Τέσσερα πράγματα που μας άρεσαν στο «Argylle»

#1 Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο

Η Ελλάδα βρέθηκε σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια της ταινίας «Argylle», αφού στη δεύτερη κιόλας σκηνή, ο Henry Cavill κυνηγά τη Dua Lipa σε ένα παραδεισένιο ελληνικό νησί, ώσπου να φτάσει στην «Ταβέρνα του Ηλία» και να την κεράσει καρυδόπιτα.

Film Review - Argylle

Πηγή: AP

#2 Dua Lipa – Henry Cavill

Μπορεί η Dua Lipa και ο Henry Cavill να μην αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές της ταινίας, αφού αυτούς τους ρόλους έχουν η Bryce Dallas Howard και ο Sam Rockwell, ως Elly και Aidan, ωστόσο, καταφέρνουν να κεντρίσουν τα βλέμματα με την παρουσία τους, από το trailer, την αφίσα της ταινίας αλλά και την σκηνή που χορεύουν μαζί.

383747992_1300306180617600_6988862977676590669_n.jpg

Πηγή: @argyllemovie

#3 Ο γάτος της Elly

Ο Alfie σίγουρα δεν είναι ένας κλασσικός σπιτόγατος που αγαπά τον ύπνο και την χαλάρωση, ή τουλάχιστον ξέρει πότε να μην είναι, αφού με τον δικό του τρόπο καταφέρνει να βοηθήσει την Elly, κάνοντας τον κασκαντέρ, δίνοντας μία ανάλαφρη νότα σε πολλές σκηνές διήγησης της ιστορίας.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Matthew Vaughn, έχει μιλήσει σε παλαιότερη συνέντευξή του για την αδυναμία που έχει στον Alfie, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Chip. Αυτή η μικρή Σκωτσέζικη γάτα Φολντ δεν έκλεψε μόνο τις δικές μας καρδιές αλλά και αυτή του Vaughn, ο οποίος την πήρε από τη σύζυγο και την κόρη του, λέγοντάς τους «Θα τον δανειστώ για τους επόμενους τρεις μήνες». Όπως δήλωσε στο Εmpire μέσα σε αυτούς τους μήνες τον λάτρεψε.

Screenshot-2024-02-01-150745.png

#4 Αυτό που μας έμαθε η ταινία

Ο λόγος που αγαπώ ιδιαίτερα τις τέχνες είναι επειδή έχουν πάντα έναν τρόπο να αποκτούν διδακτικό χαρακτήρα. Αυτό ισχύει σε κάθε μορφή τέχνης. Έτσι λοιπόν, κάθε κινηματογραφικό έργο έχει τη δύναμη να σου διδάξει κάτι.

Το «Argylle» και η περιπέτεια της Elly μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι στη ζωή πολλές φορές μπορεί να χάνουμε τον δρόμο μας, την ταυτότητά μας, το εγώ μας, τον εαυτό μας και εκείνες τις στιγμές είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους (ή και γάτες) που μπορούν να μας βοηθήσουν να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Είναι, όμως, εξίσου σημαντικό, εκείνες τις στιγμές, να ακούσουμε την εσωτερική φωνή, που πάντα μας μιλά και ξέρει πως να μας εμψυχώνει καλύτερα από τον καθένα.

Film Review - Argylle

Πηγή: AP

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP