Τα «Mean Girls» επέστρεψαν 20 χρόνια μετά και επιβεβαιώνουν ότι η πρώτη ταινία είναι αναντικατάστατη

Τζένη Ντεμιράι
Τα «Mean Girls» επέστρεψαν 20 χρόνια μετά και επιβεβαιώνουν ότι η πρώτη ταινία είναι αναντικατάστατη

Δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρώτο «Mean Girls», λέει το κοινό.

Με μεγάλη επιτυχία έχει στεφθεί ως τώρα η ταινία «Mean Girls», η οποία αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Το μιούζικαλ του 2024, το οποίο σκηνοθετούν οι Samantha Jayne και Arturo Perez Jr. έχει ως τώρα έσοδα 92.7 εκατομμύρια δολάρια από τις κινηματογραφικές αίθουσες ολόκληρου του κόσμου. Η ολόφρεσκη εκδοχή της αγαπημένης σε όλες μας κωμωδίας έλαβε 26.3 εκατομμύρια δολάρια από τις διεθνείς αγορές, ενώ τα 66 εκατομμύρια προήλθαν από τα εισιτήρια που κόπηκαν στις αμερικανικές αίθουσες.

1707146443031-101596234-mean-girls.png

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το «Mean Girl» έκανε την πρεμιέρα του σε δέκα ακόμα αγορές του διεθνούς γίγνεσθαι και βρέθηκε σε χώρες όπως το Ισραήλ, ο Παναμάς και η Χιλή. Η επιτυχία φαίνεται, μάλιστα, να έχει ξεκινήσει πριν η ταινία βρεθεί στις μεγάλες οθόνες του Βελγίου, των Φιλιππίνων, της Ταϊλάνδης, της Σιγκαπούρης, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Ο χαμηλός προϋπολογισμός των 36 εκατομμυρίων δολαρίων του «Mean Girls» θα του επιτρέψει να γίνει ένα κερδοφόρο εγχείρημα για την Paramount Pictures, η οποία έξυπνα προγραμμάτισε την πρεμιέρα της ταινίας τον Ιανουάριο για να αποφύγει τον έντονο ανταγωνισμό τους επόμενους μήνες.

Ο Brad Pitt θα υποδυθεί έναν κριτικό κινηματογράφου στην τελευταία ταινία του Quentin Tarantino

Ποια είναι η υπόθεση του νέου «Mean Girls»

Όπως είχε γίνει στην original εκδοχή της ιστορίας το 2004 με την Rachel McAdams και την Lindsay Lohan, το «Mean Girls» του 2024 ακολουθεί την Cady Heron, η οποία μετακομίζει από μία χώρα της Αφρικής στις ΗΠΑ. Όταν ξεκινά να φοιτά στο λύκειο, η Cady συναντά τη Regina George, το πιο δημοφιλές κορίτσι του σχολείου. Οι δυο τους γίνονται φίλες, αλλά καθώς περνάει ο καιρός, η Cady διαπιστώνει ότι η Regina δεν είναι άξια εμπιστοσύνης, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τις βάσεις για την επερχόμενη επικίνδυνη αντιπαλότητά τους.

Το Mean Girls του 2024 βασίζεται στο ομώνυμο μιούζικαλ του Broadway, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στην πρώτη εκδοχή της ταινίας. Η Tina Fey, η οποία έγραψε το σενάριο για την ιστορία του 2004, έγραψε και το σενάριο των Mean Girls του 2024.

Πριν πρωταγωνιστήσει στο «The Sex Lives of College Girls», η Rapp ανέλαβε τον ρόλο της Regina George στο Broadway, κερδίζοντας μεγάλη εμπειρία με τον χαρακτήρα και προετοιμάζοντάς την για τη μεγάλη οθόνη. Οι Plastics επέστρεψαν και εξακολουθούν να θέλουν πάνω απ' όλα τη δύναμη και τη δημοτικότητα.

https://www.instagram.com/reel/C1pAVLTLp5d/

Είδαμε το «Argylle» και αυτά είναι τα τέσσερα στοιχεία της ταινίας που μας έκαναν να χαμογελάσουμε

Δεν μπορεί να ξεπεράσει το πρώτο «Mean Girls», λέει το κοινό

Πάντως, στον ιστότοπο Rotten Tomatoes, στον οποίο γίνονται κριτικές από κοινό και ειδικούς του κινηματογράφου, η ταινία «Mean Girls» αρέσει κατά 70% στους κριτικούς και κατά 62% στο κοινό, αφήνοντας συνολικά μέτριες εντυπώσεις.

Σύμφωνα με την άποψη του κοινού του Rotten Tomatoes, η ταινία δεν καταφέρνει να ξεπεράσει την πρώτη της εκδοχή, κάτι που θεωρητικά είναι εντελώς φυσιολογικό και αναμενόμενο. Ωστόσο, ερχόμενο ξανά 20 χρόνια μετά, καταφέρνει να μιλήσει σε μία νεότερη γενιά, η οποία έχει ανάγκη τη φρεσκάδα του.

NY Premiere of

Πηγή: AP

Ένα σχόλιο στο Rotten Tomatoes αναφέρει: «Το "Mean Girls" έχει σπιρτάδα, αλλά ποτέ δεν ξεπηδά από την οθόνη όπως το πρωτότυπο. Αυτό που το κάνει να λειτουργεί είναι η 20ετής ιστορία της εφηβικής φιλίας, της σκληρότητας και της συγχώρεσης». Ενώ κάποιος άλλος προσθέτει: «Το πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό μιούζικαλ χτυπά τη σωστή νότα για πολλές γενιές».

Κάποιοι, βέβαια, είναι περισσότερο αυστηροί και δεν αρκούνται απλώς στο να επισημάνουν ότι η ταινία δεν ξεπερνά τα «Κακά Κορίτσια» του 2004.

«Ενώ κάποιες τεχνικές πτυχές και η ερμηνεία της Regina ξεχωρίζουν, το έργο μοιάζει περισσότερο με ένα άκαρδο σκετς του Saturday Night Live παρά με ένα μιούζικαλ που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη», ανέφερε κάποιος χαρακτηριστικά.

Στην Ελλάδα δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία αλλά συντονίσου γιατί σύντομα θα μάθουμε!

Πηγή κεντρικής εικόνας: @meangirls