Ο Jaafar Jackson είναι ίδιος ο Michael στην πρώτη εικόνα από την βιογραφία

Τζένη Ντεμιράι
Ο Jaafar Jackson είναι ίδιος ο Michael στην πρώτη εικόνα από την βιογραφία

Η ταινία «Michael» πρόκειται να παρουσιάσει τους θριάμβους και τις τραγωδίες του βασιλιά της pop.

Η πρώτη εικόνα από την επερχόμενη βιογραφική ταινία του Michael Jackson είναι γεγονός. Και ένα από τα πιο iconic outfit του θρύλου της pop έδειξε ότι ο πρωταγωνιστής και ανιψιός του, Jaafar Jackson, του μοιράζει εκπληκτικά.

Η ταινία, που έχει τίτλο «Michael» και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου 2025, αυτό το διάστημα βρίσκεται σε διαδικασία παραγωγής.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από τα γυρίσματα ο Jaafar Jackson παίρνει θέσει στο stage και αναδημιουργεί το look του «Man in the Mirror», το οποίο ο Michael είχε υιοθετήσει το διάστημα 1992-93 για το «Dangerous Tour».

https://www.instagram.com/p/C3TGlBZq_O1/

Ο Jaafar Jackson φωτογραφήθηκε από τον Kevin Mazur, ο οποίος είχε φωτογραφήσει τον βασιλιά της pop κατά τη διάρκεια του «This Is It».

Σύμφωνα με το Variety, ο παραγωγός της ταινίας, Graham King, επεσήμανε την μεγάλη ομοιότητα του ανιψιού του Michael με τον ίδιο λέγοντας πως:

«Με τον Jaafar κάθε εμφάνιση, κάθε σημείωση, κάθε χορευτική κίνηση είναι Michael. Ενσαρκώνει τον Michael με έναν τρόπο που κανένας άλλος ηθοποιός δε θα μπορούσε να κάνει».

Μετά το ντοκιμαντέρ «Thriller 40» η ζωή του Michael Jackson γίνεται ταινία

Η υπόθεση της ταινίας

Η ταινία «θα προσφέρει στους θεατές μια καθηλωτική και ειλικρινή απεικόνιση του λαμπρού αλλά και περίπλοκου ανθρώπου που έγινε ο βασιλιάς της pop». Η ταινία παρουσιάζει τους θριάμβους και τις τραγωδίες του. Στο προσκήνιο έρχονται τόσο η ανθρώπινη πλευρά του και οι προσωπικοί του αγώνες όσο και αναμφισβήτητη δημιουργική του ιδιοφυΐα, η οποία αναδεικνύεται από τις πιο εμβληματικές ερμηνείες του. «Οι θεατές θα ρίξουν μια εσωτερική ματιά σε έναν από τους πιο επιδραστικούς, πρωτοπόρους καλλιτέχνες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίσημη περιγραφή της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης, Antoine Fuqua, ανέφερε από την πλευρά του στο Variety: «Έχουμε συγκεντρώσει μια απίστευτη ομάδα καλλιτεχνών για αυτό το έργο - μαλλιά και μακιγιάζ, κοστούμια, κινηματογράφηση, χορογραφία, φωτισμός, τα πάντα - και κάποιοι που γνώριζαν και συνεργάστηκαν με τον Michael επανενώνονται για αυτή την ταινία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ο Jaafar ενσαρκώνει τον Michael. Αυτό ξεπερνά τη φυσική ομοιότητα. Είναι το πνεύμα του Michael που βγαίνει με μαγικό τρόπο. Πρέπει να το ζήσετε για να το πιστέψετε».

https://www.instagram.com/p/C3SyiIZLDt9/

Η ταινία φαίνεται ότι δεν θα αποκρύψει τις πιο σκοτεινές πτυχές, όπως οι κατηγορίες για παιδεραστία που ήρθαν τα τελευταία του χρόνια της ζωής του Jackson μέχρι τον θάνατό του το 2009 σε ηλικία 50 ετών. Είναι, ωστόσο εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα έχει προσεγγιστεί το συγκεκριμένο ζήτημα

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα της ταινίας δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για την απίστευτη ομοιότητα του Jaafar με τον Michael.

Ο ίδιος, πάντως, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram έχει εκφράσει ότι αισθάνεται ευγνωμοσύνη που του δίνεται η ευκαιρία να ξαναζωντανέψει την ιστορία του βασιλιά της pop. Αναρτώντας μία φωτογραφία με τον χαρακτηριστικό χορό του Michael έγραψε «Είναι τιμή μου που ζωντανεύω την ιστορία του θείου μου Michael».

https://www.instagram.com/p/CoDAU2mp1_u/

Ποιος είναι, όμως, ο Jaafar Jackson;

Ο Jaafar Jackson είναι 26 ετών, γιος του μεγαλύτερου αδερφού του Michael και μέλος των θρυλικών «The Jackson 5», Jermaine Jackson.

Ο Jaafar γεννήθηκε στις 25 Ιουλίου 1996 και είναι ο δεύτερος γιος του Jermaine Jackson και της Alejandra Genevieve Oaziaza. Γεννημένος σε μία καλλιτεχνική οικογένεια, δε θα μπορούσε να μην έχει πάρει το μικρόβιο της μουσικής, το οποίο συντήρησε ακούγοντας Sam Cooke, Marvin Gaye, Nat King Cole και Johnny Mathis.

Μία καριέρα στη μουσική φάνηκε να είναι φυσικό επακόλουθο στη ζωή του νεαρού Jaafar, ο οποίος το 2019 σε ηλικία 23 κυκλοφόρησε το πρώτο του singe, με τίτλο «Get Me Singing». Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σε διάφορα projects που σχετίζονται με τους Jacksons, συμπεριλαμβανομένου του «The Jacksons: Next Generation» και του βίντεο του Tito Jackson για το τραγούδι «Love One Another», το 2021.

Πάντως, έως σήμερα, η εμφάνισή του στην επερχόμενη ταινία της Lionsgate θα αποτελέσει έναν μεγάλο σταθμό στην πορεία του είτε στη μουσική είτε και στην υποκριτική.