Save the Green Planet: Όλα όσα είναι ως τώρα γνωστά για την έκτη συνεργασία Λάνθιμου - Stone

Τζένη Ντεμιράι
Save the Green Planet: Όλα όσα είναι ως τώρα γνωστά για την έκτη συνεργασία Λάνθιμου - Stone
Invision

Ο Γιώργος Λάνθιμος έχει γίνει πρώτη είδηση της τελευταίες ώρες στα πολιτιστικά μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού μετά την δημοσιοποίηση πληροφοριών για το remake της ταινίας «Save the Green Planet» και την έκτη συνεργασία του με την Emma Stone.

Με την παρουσία της μούσας του, Emma Stone, ο Γιώργος Λάνθιμος θα κάνει το remake της νοτιοκορεάτικης ταινίας «Save the Green Planet», η οποία θα αποτελέσει την έκτη συνεργασία τους.

Τα γυρίσματα της ταινίας φαίνεται ότι πρόκειται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2024 στη Νέα Υόρκη, ωστόσο οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Variety.

Ο ρόλος της Stone και η υπόθεση

Η Emma Stone θα αναλάβει έναν δεύτερο ρόλο και η επιλογή της να ακολουθήσει τον Λάνθιμο σε αυτό επιβεβαιώνει την άριστη σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους.

BAFTA 2024: Η Emma Stone κατέκτησε άλλη μία κορυφή και ο Oppenheimer κέρδισε ξανά αυτό που του άξιζε

To «Save the Green Planet» περιγράφεται ως μία μαύρη κωμωδία, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ένας απογοητευμένος νεαρός άνδρας, ο οποίος συλλαμβάνει και βασανίζει έναν επιχειρηματία που πιστεύει ότι είναι μέρος μιας εξωγήινης εισβολής. Ακολουθεί μια «μάχη» μεταξύ του απαγωγέα, της αφοσιωμένης φίλης του, τού επιχειρηματία και ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ.

Το κινηματογραφικό ζευγάρι, πέρα από το πρόσφατο «Poor Things» που έχει πάρει τον δρόμο του προς τα Oscars, έχει συνεργαστεί και στην «Ευνοούμενη» (2018), τη Βληχή (2022), το Kinds of Kindness (θα το δούμε κάποια στιγμή το 2024).

Το έργο του remake επανασυνδέει επίσης τον Λάνθιμο με τους Ed Guiney και Andrew Lowe και την Element Pictures για έκτη φορά.

Δες στο παρακάτω βίντεο το trailer της πρωτότυπης νοτιοκορεάτικη ταινίας Kinds of Kindness

Σε συνέντευξή του στο The Guardian ο Γιώργος Λάνθιμος είχε αναφερθεί στην ταινία που πρόκειται να βγει στις αίθουσες το 2024 «Kinds of Kindness» και είχε αποκαλύψει μερικά στοιχειά. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Έλληνας σκηνοθέτης: «Πρόκειται για μια σύγχρονη ταινία που διαδραματίζεται στις ΗΠΑ - τρεις διαφορετικές ιστορίες, με τέσσερις ή πέντε ηθοποιούς που παίζουν έναν ρόλο σε κάθε ιστορία, οπότε όλοι παίζουν τρεις διαφορετικούς ρόλους. Ήταν σχεδόν σαν να γυρίζαμε τρεις ταινίες, πραγματικά».

Tο γεύμα των υποψηφίων για Oscars και οι αποκαλύψεις του Λάνθιμου για τη μουσική του «Poor Things»