Η Greta Gerwig δε νιώθει αδικημένη για τα Oscars επειδή της φτάνει που θα είναι παρούσα στην απονομή

Τζένη Ντεμιράι
Η Greta Gerwig δε νιώθει αδικημένη για τα Oscars επειδή της φτάνει που θα είναι παρούσα στην απονομή
Invision

Η ταινία της Greta Gerwig, «Barbie», έλαβε συνολικά οχτώ υποψηφιότητες για Oscars, αλλά απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό από σημαντικές κατηγορίες στις οποίες αναμενόταν να αναγνωριστεί.

Για την απουσία της από την κατηγορία «Καλύτερου Σκηνοθέτη» στις υποψηφιότητες των Oscars 2024 μίλησε η Greta Gerwig στο περιοδικό Time, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.

Η δημιουργός της ταινίας «Barbie» ανέφερε μιλώντας στον δημοσιογράφο Sam Lansky:

«Η μητέρα ενός φίλου μου είπε “Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι δεν πήρες υποψηφιότητα”. Εγώ του είπε “Αλλά πήρα. Πήρα μία υποψηφιότητα για Oscar”. Έπειτα, είπε “Αυτό είναι υπέροχο για εσένα!”. Και εγώ απάντησα “Το ξέρω».

https://www.instagram.com/p/C3m-H1muuf8/

Βarbie: Μία ταινία για γυναίκες με υποψήφιο έναν άντρα - Bρες το λάθος

«Φυσικά και το ήθελα για την Margot»

Η ταινία «Barbie» έλαβε συνολικά οχτώ υποψηφιότητες για Oscars, αλλά απορρίφθηκε σε μεγάλο βαθμό από σημαντικές κατηγορίες στις οποίες αναμενόταν να αναγνωριστεί.

Συγκεκριμένα, πέρα από την κατηγορία που αφορά τη σκηνοθεσία, η «Barbie» δεν έλαβε υποψηφιότητα ούτε στην κατηγορία Α΄Γυναικείου Ρόλου, γεγονός που άνοιξε μία συζήτηση για τον δικό μας πραγματικό κόσμο, ο οποίος μοιάζει να ταυτίζεται με τον Πραγματικό Κόσμο στην ταινία, όπου οι γυναίκες δεν έχουν ίσες ευκαιρίες αναγνώρισης με τους άνδρες.

Η υποψηφιότητα, μάλιστα, του Ryan Gosling στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου ενίσχυσε τη συζήτηση για αυτό το θέμα. Πολλοί θεώρησαν ότι η Αμερικανικής Ακαδημία Κινηματογράφου αγνόησε την γυναίκα πρωταγωνίστρια, Margot Robbie και επιβράβευσε τον άνδρα συμπρωταγωνιστή.

Σχολιάζοντας στο Time την απουσία της Robbie από την κατηγορία καλύτερης ηθοποιού, η Greta Gerwig είπε: «Φυσικά και το ήθελα για την Margot. Αλλά είμαι χαρούμενη που θα είμαστε όλοι μαζί εκεί».

35th Annual Palm Springs International Film Festival Awards Gala - Show

Πώς η Margot Robbie σχολίασε την απόφαση της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Την απουσία της από την κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου σχολίασε και η Margot Robbie, την 1η Φεβρουαρίου, όταν βρέθηκε σε ένα πάνελ του σωματείου Sag-Aftra. Όπως εξήγησε η ηθοποιός, θα ήταν υπέροχο αν η Greta Gerwig είχε βρεθεί ανάμεσα στους υποψήφιους για καλύτερη σκηνοθεσία. Ωστόσο, ήταν μία ανταγωνιστική χρονιά και οι σκηνοθέτες που άξιζαν μία θέση σε αυτήν την κατηγορία ήταν αρκετοί.

«Δεν υπάρχει λόγος να νιώσεις λυπημένος όταν ξέρεις ότι είσαι τόσο ευλογημένος. Προφανώς, πιστεύω ότι η Greta θα μπορούσε να είναι υποψήφια ως σκηνοθέτης. Αυτό που έκανε γίνεται μία φορά στην καριέρα κάποιου, μία φορά στη ζωή του. Αυτό που κατάφερε, είναι πραγματικά υπέροχο. Αλλά ήταν μία απίστευτη χρονιά για όλες τις ταινίες. Ξεκινήσαμε να κάνουμε κάτι που θα άλλαζε την κουλτούρα, θα την επηρέαζε, απλά θα είχε κάποιο αντίκτυπο, και ήδη το έχει κάνει αυτό και πολλά άλλα, πολύ περισσότερα απ' όσα ονειρευόμασταν. Αυτό είναι πραγματικά η μεγαλύτερη ανταμοιβή που θα μπορούσε να προκύψει από όλα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2024: 11 υποψηφιότητες για το Poor Things του Λάνθιμου

«Δεν υπάρχει Ken χωρίς τη Barbie»

«Δεν υπάρχει Ken χωρίς τη Barbie», είχε δηλώσει ο Ryan Gosling την Τρίτη 23 Ιανουαρίου.

Ο star της ταινίας, που είναι πλέον υποψήφιος για το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου μίλησε για το «σνομπάρισμα» που έδειξε η Ακαδημία προς το πρόσωπο της πρωταγωνίστριας της ταινίας, Margot Robbie, αλλά και προς την ίδια τη δημιουργό, Greta Gerwig.

«Είναι πραγματικά τιμή μου να είμαι υποψήφιος από τους συναδέλφους μου μαζί με τέτοιους αξιόλογους καλλιτέχνες σε μία χρονιά με τόσο καλές ταινίες. Και ποτέ δεν πίστευα ότι θα το πω αυτό, αλλά αισθάνομαι επίσης περηφάνεια που υποδύθηκα μία πλαστική κούκλα με το όνομαKen. Αλλά δεν υπάρχειKen χωρίς τηBarbie και δεν υπάρχει ταινία «Barbie» χωρίς τηνGretaGerwig και τηMargotRobbie, τους δύο ανθρώπους που φέρουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτή την παγκοσμίως αναγνωρισμένη ταινία».

LA Photo Call for

Εκτός από τον Gosling, όμως, απογοητευμένη έδειξε να είναι και η America Ferrera με την απόφαση της Ακαδημίας να αποκλείσει τις δύο γυναίκες που έλαβαν τον ρόλο των πυλώνων στη δημιουργία της ταινίας «Barbie».

Η ηθοποιός που είδε το όνομά της ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τον Β’ Γυναικείο Ρόλο, μιλώντας στο Variety ανέφερε:

«Η Greta έχει κάνει όλα αυτά που ένας σκηνοθέτης θα μπορούσε να κάνει για να το αξίζει. Δημιούργησε αυτόν τον κόσμο και παίρνοντας κάτι που δεν είχε εγγενή αξία και τους περισσότερους ανθρώπους και έφτιαξε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Είναι απογοητευτικό το να μην τη βλέπεις σε αυτή τη λίστα».

Πηγή κεντρικής εικόνας: AP